voetbalzone

Charmeoffensief MVV bij bankzitter Thiebaut haalt niets uit

Erik van Dam30 okt 2009, 19:24
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2009, 19:24
Advertentie

Pogingen van MVV om ex-speler en voormalig topscorer Gunther Thiebaut terug te halen naar Maastricht, zijn vooralsnog op niets uitgelopen. De 32-jarige aanvaller is bij zijn huidige werkgever, de Belgische eersteklasser Lierse SK, veroordeeld tot de reservebank.

Dagblad De Limburger meldt vrijdag dat Thiebaut nee zei tegen een recent verzoek van MVV om in de winterstop weer naar Maastricht te komen. Thiebaut joeg vorig jaar en het seizoen ervoor met veel overmacht in totaal 42 doelpunten tegen de touwen. Desondanks koos hij er afgelopen zomer voor MVV te verlaten. Met die club gaat het nu moeilijk.

Was de ploeg van trainer Fuat Capa de afgelopen twee seizoenen nog goed voor een zesde, respectievelijk vijfde plaats; dit seizoen loopt het niet van een leien dakje en verloor de ploeg al veel punten. Op dit moment staat de Limburgse vereniging veertiende.

Thiebaut startte dit seizoen pas twee keer in de basis en viel vijf keer in; hij maakte twee treffers. Ondanks de minimale inbreng van Thiebaut in het eerste elftal heeft Lierse niets te klagen. De ploeg staat aan kop van de eerste divisie en koestert een voorsprong op nummer twee Eupen. Lierse degradeerde na afloop van het seizoen 2006/07 een niveau.

Bezig met laden …