voetbalzone

Curaçao blameert zich tegen nummer 139 (!) van de FIFA-ranglijst

Mart Oude Nijeweeme17 jun 2023, 08:44
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2023, 08:44
Advertentie

Curaçao heeft zich in de nacht van vrijdag op zaterdag niet weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Gold Cup. De ploeg van bondscoach Remko Bicentini was niet opgewassen tegen Saint Kitts en Nevis, de nummer 139 (!) van de FIFA-ranking, en ging na strafschoppen onderuit. Vurnon Anita en Leandro Bacuna werden de schlemiel met een gemiste penalty.

Het vertrouwen was, mede door de selectie van een aantal spelers van naam, groot bij Curaçao voorafgaand aan de halve finale van het kwalificatietoernooi van de Gold Cup. Eloy Room, Giovanni Troupée, Cuco Martina, Leandro en Juninho Bacuna, Jürgen Locadia, Brandley Kuwas, Kevin Felida en Vurnon Anita mochten allen opdraven, maar stonden na ruim negentig minuten met lege handen.

Curaçao kwam nog wel op voorsprong door een knappe goal van Locadia. De spits creëerde ruimte voor zichzelf en haalde met links doeltreffend uit. Saint Kitts en Nevis trok de stand tien minuten voor tijd echter gelijk via Tyquan Terrell en sleepte daarmee een strafschoppenserie uit het vuur. Daarin faalden Anita en Leandro Bacuna. Saint Kitts en Nevis neemt het in de finale op tegen Frans-Guyana of Sint Maarten.

Opstelling Curaçao: Room; S. Martina, C. Martina, L. Bacuna, Floranus; Anita, Troupee, Kuwas; Locadia, Janga, J. Bacuna

Bezig met laden …