voetbalzone

Davids: ‘De zaak is nog niet over, Cruijff moet gewoon een vent zijn’

Erik van Dam03 nov 2012, 07:55
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2012, 07:55
Advertentie

Edgar Davids zit nog steeds in zijn maag met zijn vervelende afscheid bij Ajax. Niet als speler, maar als lid van de Raad van Commissarissen. In een interview met NOS-verslaggever Joep Schreuder gaf de middenvelder in juli 2011 te kennen dat Johan Cruijff tegen hem had gezegd dat hij alleen maar in de RvC zat, ‘omdat hij zwart was’. Een rel was geboren, maar een bevredigend einde kwam er niet.

/

Althans, in de ogen van Davids. Dat zegt hij zaterdag tegen BBC Sport. Heden ten dage is Davids speler/trainer bij Barnet FC in de League Two. De gebeurtenissen in Amsterdam zitten hem echter nog wel dwars. “De zaak is nog niet over, nog niet opgelost. Ik voel me er nog steeds rot over, omdat men in Nederland deed alsof er niets gebeurd was”, geeft de routinier aan.

De KNVB liet vorig jaar een statement uitgaan waarin het zei dat Cruijffs vermeende uitlatingen gedaan waren tijdens een interne vergadering en niet publiekelijk, noch bevestigd van de kant van Ajax. Davids zou nog steeds graag zien dat de legendarische oud-voetballer zijn excuses maakt voor wat hij zei. “Ze hebben geprobeerd het onder het tapijt te vegen, omdat het om een bepaald figuur gaat.”

“Maar dat is een verkeerde boodschap”, vindt Davids. “Hij heeft het toegegeven en dan moeten er consequenties volgen, maar dat gebeurde niet. Hij heeft geen sorry gezegd en daar ben ik nog altijd niet tevreden over. Wees gewoon een vent en zeg dat het je spijt, want je hebt het gezegd en het is onacceptabel.”

Bezig met laden …