voetbalzone

'De hypocrieten winnen weer, Suárez is de enige onschuldige in de zaak'

Erik van Dam16 feb 2012, 12:49
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2012, 12:49
Advertentie

Diego Lugano vindt dat Luis Suárez niets te verwijten valt inzake het weigeren van Patrice Evra's hand. De aanvaller schudde zijn tegenstander niet de hand, maar betuigde daar later spijt voor en bood zijn excuses aan. Volgens landgenoot Lugano had hij dat niet hoeven doen: de aanvoerder van het Uruguayaanse nationale team vindt dat Suárez niets fout deed.

/

“Suárez heeft de laatste maanden dingen moeten doorstaan die hij niet heeft verdiend”, merkt Lugano op zijn eigen website op. “Iedereen in de sport weet dat dit één groot circus is. Neem in ogenschouw dat Engeland van oudsher een koloniale overheerser is, dan is racisme een gevoelig onderwerp. Maar dan nog heeft racisme niets te maken met de zaak Suárez tegen Evra.”

“Het is een voetbalargument”, legt Lugano uit. “Veel valse moralisten en hypocrieten hebben nu weer gewonnen. Luis is de enige onschuldige in deze hele zaak.” De verdediger vindt het knap dat Suárez trouw bleef aan zijn principes en de hand van Evra weigerde. “Je moet er maar de ballen voor hebben. Luis volgde zijn principes. We leven toch in een democratie? Als je iemand niet wilt groeten, doe je het niet. Zeker niet als die persoon jou vervelende ervaringen heeft bezorgd.”

Bezig met laden …