De Ávila weet ook op 46-jarige leeftijd wat scoren is

31 aug 2009, 08:08
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2009, 08:08
De terugkeer van Antony De Ávila op de Colombiaanse voetbalvelden is vooralsnog een succes gebleken. De 46-jarige aanvaller kondigde vorige maand, ruim tien jaar na zijn pensioen, zijn rentree bij América de Cali aan. In zijn derde optreden nam de veteraan in het duel met Independiente Santa Fé de gelijkmaker voor zijn rekening.

De Ávila stond in tegenstelling tot zijn eerste twee optredens negentig minuten in het veld en maakte in blessuretijd met zijn knie de gelijkmaker voor América. Door het doelpunt van de veertiger eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Het was voor De Ávila, die clubtopscorer aller tijden is, doelpunt nummer 202 namens América.

De laatste treffer van De Ávila in eigen land dateerde van 2 februari 1997. Toen was hij verantwoordelijk voor de 0-1 zege op Deportivo Pereira. De aanvaller van 1 meter 57, die ook bekend staat als El Pitufo, kwam in totaal 53 keer in actie voor de Colombiaanse nationale ploeg, onder meer tijdens de WK's van 1994 en 1998.