voetbalzone

Dender voegt Guinese sportmonitor toe aan selectie

04 aug 2009, 13:22
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2009, 13:22
Advertentie
Oumar Cissé dacht eigenlijk dat zijn loopbaan als profvoetballer voorbij was, maar vrouwe Fortuna geeft de verdediger een nieuwe kans. De mandekker was in Provence aan het werk als sportmonitor op een vakantiepark van zijn neef en raakte daar in gesprek met Yannick Asselman, zoon van Dender-manager Patrick Asselman. Yannick nam Cissé na zijn vakantie mee naar België en de verdediger heeft na een indrukwekkende proefperiode een contract getekend.

Cissé speelde vorig seizoen voor de Franse tweedeklasser Clermont-Ferrand, dat zijn aflopende contract niet verlengde. De mandekker uit Guinee vond vervolgens geen nieuwe werkgever en dacht zijn leven als profvoetballer erop zat. Een gelukkige ontmoeting met Asselman zorgde er echter voor dat hij nu weer terugkeert in het betaalde voetbal. Dinsdag zette hij zijn handtekening onder een Belgisch contract.

“Toen ik me voorstelde als een Belg begon hij spontaan te praten over Lokeren, waar hij naartoe werd geloodst door Willy Reynders”, vertelde Asselman aan Het Nieuwsblad. “Cissé kreeg zijn opleiding bij FC Satellite en was samen met Camara jeugdinternational bij de nationale ploeg voor spelers onder de negentien jaar. In Lokeren verbleef hij zes maanden lang bij Camara tot hij terugkeerde naar zijn vader in de Provence.”

Cissé hoopt nu wel door te kunnen breken in België. “Van Georges Leekens kreeg ik geen echte kansen en raakte ik niet verder dan de beloften”, zei de Afrikaan. “Leekens vertelde me dat ik wel verder gevolgd zou worden, tot het moment dat Olivier Doll zijn carrière zou afsluiten. Dan zou ik een nieuwe kans krijgen als centrale verdediger, maar die wil ik nu grijpen bij het Dender.”
Bezig met laden …