voetbalzone

‘Dinsdag is er nog een wedstrijd, dus veel gefeest zal er niet worden’

Erik van Dam10 okt 2015, 23:46
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2015, 23:46
Advertentie
voetbalzone

België was present op de EK’s van 1972, 1980, 1984 en 2000 en ontbrak vervolgens op de volgende drie edities. De Rode Duivels kwalificeerden zich zaterdagavond echter voor de editie van 2016, dankzij een 1-4 overwinning op Andorra. Kevin De Bruyne nam één van de vier treffers voor zijn rekening.

Van een echte feeststemming was na afloop echter geen sprake bij de vleugelspeler van Manchester City. “We kwamen naar hier om te winnen en dat hebben we ook gedaan. Het was moeilijk voetballen hier door het veld, maar ook door de tegenstander. We hebben onze opdracht tot een goed einde gebracht en dat was het belangrijkste.Meer valt daar niet over te zeggen”, aldus De Bruyne in gesprek met Het Nieuwsblad.

voetbalzone

“Dinsdag is er nog een wedstrijd, dus veel gefeest zal er niet worden”, geeft de 34-voudig international (9 goals) kalm aan. Liever kijkt hij vast vooruit naar de wedstrijd van dinsdag in Brussel: dan komt Israël op bezoek voor het laatste duel in de plaatsingsreeks. “Als we winnen zijn we groepswinanar. Dat is op zich niet zo belangrijk, maar het is natuurlijk wel een leuk gegeven.”

Bondscoach Marc Wilmots, de man die de Belgen eindelijk weer naar een EK heeft weten te loodsen, sprak van een ‘bijna perfecte avond’ in Andorra. Niemand raakte geblesseerd, zijn team pakte de drie punten en de eerste plaats werd afgepakt van Wales. Alleen de tegengoal van Andorra, een rake strafschop van Ildefons Lima, kon de bondscoach niet bekoren. De penalty werd gegeven na een fout van Jan Vertonghen.

“Dat was veel te nonchalant en dat betaal je uiteindelijk cash. Die foutjes moeten eruit. Jordan Lukaku had ook een beetje schrik, maar dat is normaal bij die jonge gasten. Het was even zoeken om de geblesseerden achterin op te vangen en dan zoek je naar oplossingen”, aldus Wilmots in een reactie aan Het Laatste Nieuws.

Bezig met laden …