voetbalzone

Dirar hekelt Marokko: 'Cru gezegd kan mijn nationale ploeg de pot op'

Erik van Dam17 feb 2012, 17:53
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2012, 17:53
Advertentie

Nabil Dirar werd tot veler verrassing niet opgenomen in de Afrika Cup-selectie van Marokko. De zevenvoudig international deed het bij Club Brugge prima, maar zag die vorm niet beloond worden met een uitnodiging van Eric Gerets voor het toernooi. In januari zei Dirar al dat het uitblijven van een uitnodiging niet te begrijpen, maar nu spreekt hij stevigere woorden: vooral over zijn landgenoten.

/

Opvallend genoeg wijt Dirar de snelle uitschakeling van Marokko op de Afrika Cup niet aan bondscoach Gerets. “Overal waar hij kwam, heeft hij prijzen gewonnen. Dat zegt genoeg over zijn kwaliteiten. Het is misgelopen omdat er veel egoïsten in de groep zitten. Altijd die trucjes. Ik kan ook vier tegenstanders dribbelen en dan de bal verliezen. Alleen deed ik dat op mijn achttiende, toen ik in de zaal speelde. Mooi allemaal, maar wat levert het op?”, vraagt Dirar zich af in gesprek met Sport/Voetbal Magazine.

Dirar verkaste in de winterstop naar AS Monaco en probeert met die club terug te keren naar de Ligue 1. Wat Marokko betreft hoopt hij dat iedereen wat volwassener wordt. “Ik ga daar niet heen om de plezante uit te hangen, ik ben geen kind meer. Ik vind het ook niet nodig om al mijn collega's in de armen te vallen (...) In een spelersgroep zitten alleen maar hypocrieten, daar heb je geen vrienden. Iedereen denkt alleen maar aan zijn eigen hachje.”

Bezig met laden …