voetbalzone

‘Dit is een teken dat Bayern écht niet weet wat het met hem moet’

Erik van Dam14 mrt 2016, 11:19
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2016, 11:19
Advertentie

Mario Götze stapte in de zomer van 2013 voor 37 miljoen euro over van Borussia Dortmund naar Bayern München, toen de Duitse recordkampioen besloot te voldoen aan de transferclausule in Götzes contract bij Borussia. Hij verbond zich voor vier jaar aan Bayern, maar komt in zijn derde seizoen maar mondjesmaat aan bod. Lothar Matthäus vermoedt dat Götze en Bayern niet langer met elkaar door zullen gaan.

/

“De grote vraag is waarom Bayern tot op heden zijn contract nog niet verlengd heeft”, zegt Matthäus in gesprek met Focus. “De verbintenissen van andere spelers worden al wel verlengd, zelfs van spelers die nog voor langere tijd vastlagen. Bij Götze loopt het contract juist volgend jaar al af. Dat is een teken dat Bayern écht niet weet wat het nu met hem moet”, stelt de Duitse recordinternational.

Hij gelooft niet dat Bayern het op z’n beloop zal laten en Götze volgend jaar zomer gratis de deur uit laat lopen. De aanvaller kostte immers een vermogen en Bayern heeft vast en zeker geleerd van het verleden, vermoedt Matthäus. “Kijk naar de zaak-Toni Kroos: Bayern wil echt nog wel een afkoopsom zien. Het kan heel goed zijn dat dit het laatste seizoen is waarin we Götze bij Bayern zien.”

Op de vraag waarom Götze nu eigenlijk niet geslaagd is in München zegt Matthäus dat dat een moeilijk punt is. “Mario is een sensationele voetballer, maar bij Bayern is de concurrentie echt enorm: zeker als het gaat om de snelle jongens. Op dat gebied is Bayern op de flanken gewoon heel goed bezet. En op het middenveld heb je Thiago Alcántara, Thomas Müller, Arturo Vidal... dat zijn hele belangrijke spelers. Dan is het moeilijk je daartussen te spelen.”

Bezig met laden …