Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Domper voor Sparta: club loopt miljoenen mis na afgeketste transfer

Laatste update:

De transfer van Mike Eerdhuijzen naar Birmingham City is geklapt, zo meldt De Telegraaf. De centrale verdediger van Sparta leek hard op weg om de overstap naar Engeland te maken, maar beide partijen kwamen niet uit de onderhandelingen. Daarmee lopen de Rotterdammers een bedrag van 2,3 miljoen euro mis.

Eerdhuijzen was vorig seizoen een onbetwiste basisspeler voor Sparta, waar de 23-jarige Volendammer momenteel nog vastligt tot medio 2026. Birmingham was onder de indruk geraakt van de mandekker en had een vierjarig contract klaarliggen voor Eerdhuijzen.

Sparta zag het graag snel tot een deal komen tussen Eerdhuijzen en Birmingham, zodat de club het boekjaar 2023/24 af kon sluiten met goede financiële cijfers. De transfer van Eerdhuijzen zou de Kasteelclub maar liefst 2,3 miljoen euro opleveren.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Eerdhuijzen was inmiddels in vergevorderde onderhandelingen met de Engelse club, maar bij de afronding van de individuele voorwaarden ontstonden problemen, toen de mondelinge afspraken niet werden nagekomen bij het opstellen van het contract. Dat melden bronnen uit Engeland.

Birmingham vergaarde afgelopen seizoen slechts 50 punten uit 46 duels en dat was niet genoeg om handhaving in de Championship te bewerkstelligen. The Blues willen, gesteund door een vermogende eigenaar, zo snel mogelijk terugkeren naar het tweede Engelse niveau en zijn op zoek naar meerdere versterkingen.

Sparta zag eerder centrumverdediger Bart Vriends vertrekken naar Adelaide United, maar versterkte zich daarentegen ook met de Spaanse controleur Teo Quintero, die is overgenomen van KSK Deinze. Hij kan ook centraal achterin uit de voeten.

Ook werd er met Mike Kleijn, die overkwam van Feyenoord, al een nieuwe versterking binnengehaald. Daarnaast versterkte Sparta zich ook al met Julian Baas, Mohamed Nassoh en Boyd Reith. Daarnaast keerde Jafar Bynoe terug na een avontuur bij Bologna.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Offtopic, maar hoe kan een club dat in de League One zit, de derde divisie van Engeland zoveel geld lakken. Er zijn clubs in de top 8 van de Eredivisie die niet eens 2,3 miljoen willen spenderen.

3 juli 2024 om 11:34
0

Omdat birmingham een grote club is

3 juli 2024 om 12:01
0

Plus dat de stad zelf na london de grootste stad van Engeland is. Wonen meer mensen dan r'dam en a'dam samen. ze moeten alleen de stad delen met aston villa ook geen kleine club

3 juli 2024 om 11:34
0

Birmingham City is een grote club met een stadion voor bijna 30.000 mensen. Het is niet heel lang geleden dat ze nog PL speelden. Verder is de club recentelijk (deels) gekocht door een 'bedrijf' dat onderdeel is van een groot hedgefonds dat miljarden waard is. Al zouden ze ook zonder dit soort bedragen kunnen aftikken.

3 juli 2024 om 12:55
0

Als ik eraan toe kan voegen dat o.a. Tom Brady bij dat 'bedrijf' zit, kunnen we met z'n allen wel concluderen waarom er geld beschikbaar is.

3 juli 2024 om 11:56
0

Haha met een beetje goed management kunnen ze nog miljoenen meer betalen. Enorm grote club(s) met enorme achterban en economische partners | sponsoren. Meeste clubs worden niet best bestuurd maar de mogelijkheden zijn enorm.

3 juli 2024 om 12:10
0

Birmingham is de 2e stad van Engeland is en er zitten eigenlijk maar 2 prof clubs (naast Birmingham alleen Villa, al speelt West Brom net buiten Birmingham).
In de regio wonen 6 miljoen mensen met maar 5 profclubs, Villa is van die groep de grootste maar zowel Birmingham, Villa, Coventry, WBA en Wolverhampton hebben allemaal hun goede en minder goede periodes gehad.
Ondanks de slechte resultaten zaten er op het 2e niveau nog steeds ruim 20.000 fans op de tribune, in de eredivisie hadden alleen de top 3 en Twente er meer.

Normaal zouden ze in de Championship/league one werken met een begroting van /-25 miljoen, vergelijkbaar met FC Utrecht. Daarnaast wordt er ook gewoon heel veel geld gepompt door suikerooms of beleggers in teams in de league one en de championship in de hoop dat ze de Premier League halen omdat door het TV geld en de exposure voor sponsors de waarde van hun club dan ineens een paar keer over de kop gaat.

3 juli 2024 om 12:29
0

Poehhh wellicht hebben ze de lak over het geld heen gespoten of met een hele grote roller? Kijkcijfers kerel, een veel en veel grotere afzetmarkt waarbij er in de Leaugue One clubs zijn die ook meer publiek trekken.. Daarnaast zenden ze daar in de kroegen echt alles uit.. Dus meer tv gelden.. Niet te vergelijken met Nederland.

3 juli 2024 om 13:58
0

@Konstantinos07 heb jij onder een steen gelegen?
Ook de tv rechten in de League 1 liggen al hoger dan in de eredivisie. Dat is al één reden het stadion zit daar vol en zou met +29000 zo uit mijn hoofd het zesde grote stadion in ED zijn.
Daarbij hebben ze een vermogend eigenaar.

Mike Kleijn centrale verdediger? Ik zou toch echt middenvelder of linkerverdediger zeggen. Volgens mij heeft die (bijna) nooit centraal achterin gespeeld

3 juli 2024 om 11:49
0

Mike Kleijn is een middenvelder die als linksback misbruikt werd door Boel. Met zn 1.75 lijkt het mij een risico om hem als centrale verdediger te gebruiken.

Persoonlijk vind ik het niet zo heel erg, kunnen hem goed gebruiken komend seizoen. 2 goede centrale verdedigers kwijtraken is toch wel wat veel. Al hadden we het geld best goed kunnen gebruiken. Voor Eerdhuizen wel jammer natuurlijk, hoop dat hij zich nog kan motiveren voor nog een seizoen bij ons.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren