FBL-ESP-LIGA-GIRONA-OSASUNAGetty Images

Donny van de Beek heeft bij debuut voor Girona slechts tien minuten nodig voor eerste assist

Jonathan van Haaster30 aug 2024, 00:12
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2024, 00:12
Advertentie

Donny van de Beek heeft zijn eerste assist voor Girona te pakken. De Nijkerkervener verzorgde in de blessuretijd van het duel met Osasuna (4-0) de beslissende pass op de goal van Cristhian Stuani. Zodoende kent Van de Beek, die zijn eerste minuten voor de Catalanen maakte, een droomdebuut.

Bijzonderheden:

Girona begon het seizoen met één punt uit twee wedstrijden matig, en dus moest er tegen Osasuna gewonnen worden. Voormalig Feyenoord-target Bryan Gil opende tien minuten voor rust de score met een fraai schot.

Vlak na rust schoot Viktor Tsygankov gekruist binnen, voordat het duel definitief beslist werd door Abel Ruiz, die raakschoot met een volley. In blessuretijd leverde Van de Beek, die in tegenstelling tot Daley Blind op de bank begon, de assist op de 4-0. Van de Beek legde breed en bood Stuani een niet te missen kans: 4-0.

Van de Beek kwam in de eerste twee competitiewedstrijden niet in actie en kreeg tegen Osasuna tien minuten speeltijd. Blind speelde de hele wedstrijd, terwijl Gabriel Misehouy geen invalbeurt gegund werd.

Bezig met laden …