voetbalzone

Droom van deelname aan WK 2018 voorbij voor Kluivert en Curaçao

Erik van Dam09 sep 2015, 07:00
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2015, 07:00
Advertentie

El Salvador heeft het sprookje van Curaçao uitgeblazen. De Midden-Amerikanen, die sinds dit jaar gecoacht worden door Patrick Kluivert, sneuvelden in de nacht van disndag op woensdag in kwalificatieronde drie voor het WK 2018. Nadat de thuiswedstrijd tegen El Salvador al met 0-1 verloren ging, eindigde nu ook de uitwedstrijd met die score.

voetbalzone

Een paar dagen geleden ging het mis in Willemstad en dus wisten Kluivert en de zijnen al dat het een zware taak zou worden. De bondscoach loodste Curaçao eerder nog wel voorbij Montserrat en Cuba, maar El Salvador bleek nu een te moeilijke tegenstander. Rafael Burgos scoorde al na tien minuten voor zijn land en werd daarmee matchwinner.

Kluivert stelde weer veel bekende namen op: Eloy Room in het doel en in de verdediging Cuco Martina, Daryl Lachman en Gillian Justiana. Op het middenveld begonnen Kemy Agustien, Jeremy de Nooijer en Gevaro Nepomuceno, terwijl voorin Gino van Kessel en Felitciano Zschusschen startten. Desondanks zat het er niet in en eindigt het avontuur van Curaçao.

El Salvador gaat nu naar kwalificatieronde vier in Midden-Amerika. Het komt terecht in Groep A met daarin Mexico, Honduras en Canada als tegenstanders. Er is ook nog een Groep B en een Groep C met daarin ook vier landen. De nummers een en twee van iedere groep plaatsen zich voor de vijfde kwalificatieronde: daarin zal duidelijk worden welke landen naar het WK in Rusland mogen.

Bezig met laden …