Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Edwin van der Sar blikt terug: ‘Dan is het moeilijk om te zien hoe het nu gaat bij Ajax’

Laatste update:

Het was afgelopen seizoen bijzonder chaotisch bij Ajax, zowel binnen de lijnen als op bestuurlijk vlak. "Het is moeilijk om te zien hoe het nu gaat bij Ajax", zei voormalig algemeen directeur Edwin van der Sar maandagavond in het wielerprogramma De Avondetappe.

Van der Sar nam in mei 2023 afscheid als algemeen directeur in de Johan Cruijff ArenA. "Als je stopt als speler of directeur, dan word je weer fan. Dan is het moeilijk om te zien hoe het nu gaat... ", verzuchtte de voormalig doelman van onder meer Ajax, Juventus en het Nederlands elftal.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De gewezen Ajax-bestuurder, wiens leven het afgelopen jaar vooral in het teken stond van het herstellen van een hersenbloeding, kijkt vanaf een afstandje naar de gebeurtenissen bij zijn oude werkgever. "Het was aan de ene kant fijn dat je al wel afstand had genomen van Ajax. Als dit gebeurt als directeur, is het natuurlijk anders. Maar natuurlijk zitten er mensen bij Ajax, zoals directieleden, waar je contact mee hebt gehouden. Die wilden weten hoe het met je was."

Van der Sar kreeg op die manier in de gaten dat het flink rommelde bij Ajax. "Links en rechts sijpelde wel door wat er gebeurde en wat er mis ging. Dat doet natuurlijk heel veel pijn bij alle Ajacieden en ik denk ook bij een hoop voetbalfans. Dat er in een jaar tijd zo’n grote stap achteruit is gezet, is voor mij ook pijnlijk."

Herstel


Voor Van der Sar is een terugkeer bij Ajax of bij een andere club voorlopig geen optie. "Ik was bezig met mijn eigen herstel. Daarna ben ik op vakantie gegaan. Ik wil een leven zonder haast, geen onrust in mijn leven."

Het huidige bestaan zonder haast bevalt de oud-doelman eigenlijk best goed. "Ik ben eigenlijk nog niet in een competitieve omgeving geweest. Een hele dag op kantoor of de hele dag vergaderingen, wat mijn leven hiervoor was. Ik wil ook geen werkweken meer van 60 uur."

"Maar in het algemeen ben ik er goed uitgekomen. Dat ik na zo’n medisch geval het leven weer op kan pakken en dingen kan doen die mooi zijn. Dat doe je met je familie en vrienden en nu weer een beetje naar buiten toe. Dit is ook de eerste keer dat ik weer aan een talkshowtafel zit", aldus Van der Sar in De Avondetappe.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Van der Sar was een product van de Cruyff-revolutie: bobo's weg en voetballers aan de top. Een sympathiek idee maar jongens als van der Sar zijn geen echte kantoortijgers, zoals hij eigenlijk ook al impliciet toegeeft hier. Heb veel respect voor de man, heeft met Overmars, Geelen en Ten Hag Ajax gouden tijden bezorgd, maar is eigenlijk niet geheel geschikt voor een rol als algemeen directeur bij een topclub. Lekker stapje terugdoen en er komt vast wel iets anders op zijn pad.

2 juli 2024 om 14:07
0

Belangrijker is dat de beste man na zijn stroke de rust terugvindt en lekker in de relatieve rust zijn leven leidt.

2 juli 2024 om 14:12
0

Het is ook belangrijk dat je (als voetbalclub) hiervan leert. Niet elke goede voetballer is een goede trainer of een goede directeur. Bij van de Sar leek zijn geschiedenis als oud speler belangrijker te zijn dan zijn capaciteiten voor de functie directeur.

2 juli 2024 om 14:15
0

Dat mensen stellen dat hij niet geschikt is voor zijn functie is echt absurd, Pure beeldvorming van wat media. Hij heeft fouten gemaakt, ja. Net als Overmars, Brands e.d. dat ook allemaal hebben. Maar hij heeft ook ontzettend belangrijk werk verzet in bijv. de ECA. Waar hij zelden credits voor krijgt.

2 juli 2024 om 14:38
0

Geef ik hem daar de credits voor. Top wat hij heeft gedaan bij de ECA. Daar plukt Ajax ook echt de vruchten nog van. Maar volgens mij is vd Sar verantwoordelijk voor de chaos na het vertrek van Overmars. Volgens mij kwam Maurits Hendriks via hem binnen en en stond hij ook het aanstellen van Mislimtat niet in de weg. Daarnaast het jaar ervoor de aanstelling Hamstra/Huntelaar die ook fout bleken te zijn, was toch mede onder zijn leiding. Maar goed idd we moeten klappen voor zijn daden bij de ECA

2 juli 2024 om 14:50
0

@downwards

Ik reken hem echt niet aan dat er onder hem een onveilige werksituatie was, maar heb jij hem gezien na de corona trip of na het ontslag van Overmars ? En vind jij dat hij de opvolging van Overmars goed geregeld heeft ?

Hij heeft lange tijd als een veredelde stagiair meegelopen, maar toen het er echt op aankwam heeft hij het niet goed gedaan.

2 juli 2024 om 16:28
0

Hij zit overigens aan tafel bij een programma over de tour en niet voetbal. De presentator vraagt uiteraard ook niet door, want wil het over de tour hebben en niet over Ajax. Wat ik kan begrijpen. Even een korte niet al te moeilijke vraag over hem en Ajax en door. Hij moet even bij een voetbal podcast of show aan tafel gaan. Dan kunnen ze hem doorzagen, maar niet bij een programma over alpenritten, tijdritten en gele trui etc

2 juli 2024 om 14:48
0

Hoezo geen kantoortijger. Hij zegt alleen dat hij daar nu geen zin meer in heeft. Wat volstrekt logisch is nu, na wat hem overkomen is.

Wel knap hoe hij zijn eigen straatje wilt schoonvegen.

"van der Sar kreeg op die manier in de gaten dat het flink rommelde bij Ajax." Euh, volgens mij is hij 1 van de oorzaken van de teloorgang van de club en begon het niet opeens toen hij weg was. Ik krijg altijd een vieze smaak in mijn mond als mensen anderen verantwoordelijk houden voor iets waar ze zelf de oorzaak van waren. Bah.

2 juli 2024 om 15:53
0

Er is nogal een verschil met het Ajax onder hem en onder Mislintat toch? Tuurlijk was onder vd Sar ook een mindere fase, maar totaal niet te vergelijken met vorige zomer. Overal nieuwe mensen, onrust tussen beleidsbepalers, trainers etc, een heel elftal aan nieuwe spelers. Dat kun je vd Sar toch niet aanrekenen.

2 juli 2024 om 16:22
0

Wie heeft Mislintat aangesteld? Ajax was al op weg naar beneden na de derde plaats, koste ze voorronde CL. Dus alles begon al bedenkelijk te worden onder zijn leiding

2 juli 2024 om 16:59
0

Niet echt. Het was gewoon een logisch gevolg van de al ingezette weg. Van Der Sar had er al een grote puinhoop van gemaakt. Ook als hij was aangebleven, was dit gebeurd. We kunnen inmiddels wel stellen dat Van Der Sar eigenlijk alleen het commerciele aspect beheerst. Organisatorisch is hij niet goed genoeg, als boegbeeld is hij meerdere keren gigantisch door het ijs gezakt en het is wel duidelijk dat hij ook geen voetbalbedrijf neer kan zetten. Tja, dan ben je gewoon een slechte AD. Die heeft zich jaren achter Overmars en consorten kunnen verstoppen en teerde gewoon op dat succes. Het is niet dat er niet al rode vlaggen waren met betrekking tot de capaciteit van Van Der Sar.

Zelf mede de oorzaak zijn van alle ellende de afgelopen periode als AD, en dan zeggen: mijn opvolgers hebben het niet zo goed gedaan. Wegloper en volledig ongeschikt voor een uitvoerende bestuursfunctie. Hij was in een rol als ambassadeur van Ajax prima op zijn plaats. Had hem daarvoor ingezet. Wat het eigenlijk nog erger maakt, is dat men intern bij Ajax donders goed wist dat van der Sar niet geschikt was voor de hoogste bestuursfunctie. Maar toch doorgezet, met de hoop dat de rest om hem heen alles wel zou oplossen. Maar toen Overmars naast zijn transferzaken ook nog zelf op zoek ging met een andere, eigen kleine speler naar objecten binnen het damesvoetbal, en dat bekend werd, moest van der Sar met de billen bloot. En heeft beslissingen genomen die voor Ajax, op zijn zachtst gezegd, niet positief hebben uitgepakt. Maar ja, als Rutte alles vergeet wat hem in diskrediet kon brengen, waarom zou van der Sar ook niet die weg kiezen? Gut, wat hebben die anderen er een bende van gemaakt. En dan flink met het hoofd schudden.

Ik mis een beetje zelfreflectie: het is uiteindelijk Van der Sar zelf geweest die bij Ajax de mensen heeft aangesteld die uiteindelijk het afgelopen rampseizoen hebben ingeleid, nadat het seizoen ervoor (wel onder zijn directe leiderschap) ook al geen succes was.

Hij vormde een goed tandem met Geelen en Overmars, laatstgenoemde heeft een keurige selectie bijeen onderhandeld, maar vanaf het moment dat eerst Overmars en daarna de spelers begonnen weg te vallen, heeft Sar het zeer slecht gespeeld als het gaat om de opvolgers.

Die hele structuur moet nu opnieuw worden opgebouwd. Dat betekent eerst de juiste mensen vinden, vervolgens hen 3 tot 5 jaren geven om resultaten te boeken. Met andere woorden, na enige vette jaren is Sar ook verantwoordelijk voor de huidige magere jaren en dat mag hij zich toch wat meer aantrekken.

Misschien dat het allemaal te stresvol is en dat het zijn gezondheid kan schaden, maar als Ajacied had ik toch op iets meer zelfreflectie gehoopt.

2 juli 2024 om 16:25
0

Denk dat het in de vraagstelling zit. Het gaat tenslotte over de tour dus de vraagsteller wil even weten hoe het gaat en wat hij vind. Maar vraagt terecht niet door. Het moet tenslotte over de tour gaan

Aldus van der Sar en de erfenis die hij heeft nagelaten.

Het is wel komisch dat hij doet alsof het na z'n vertrek gebeurde. Van Der Sar stond aan de basis van de puinhoop en na zijn vertrek zette dat logischerwijs door. Onder zijn bewind na het "ontslag" van Overmars werd het fundament gelegd voor de bestuurlijke en sportieve puinhoop van nu. Hij heeft geluk dat hij op tijd is vertrokken, want als hij was aangebleven, was het echt niet anders gegaan. Van Der Sar heeft de mensen immers aangesteld.

Edwin is een jaar te lang gebleven.... hij lag voor de komst van Bos waarna het drama is ingezet.

Sympathieke gozer, maar de laatste periode bij Ajax had toch beter gekund, denk ik. Weet eigenlijk niet zo goed in hoeverre het hem aan te rekenen valt dat die Misilat werd aangesteld. Enfin, lekker genieten en rust pakken na die vervelende stroke. Ik gun die man het beste.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren