Indonesia v Philippines - FIFA World Cup Asian 2nd QualifierGetty Images

Fans Indonesië scanderen massaal naam van Nederlander na 0-0 tegen Australië

Mart van Mourik10 sep 2024, 16:39
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2024, 16:39

De fans van Indonesië zijn erg onder de indruk van de nationale ploeg. Dinsdagmiddag hield het land de hele wedstrijd stand tegen Australië, dat niet wist te scoren tegen doelman Maarten Paes: 0-0. Na afloop van de wedstrijd scandeerde het stadion massaal de naam van de in Nijmegen geboren sluitpost.

Het duel, dat werd gespeeld in het kader van de WK-kwalificatie, kende een stroeve eerste helft. Australië was daarin de bovenliggende partij. Paes wist zich diverse keren te onderscheiden met alerte reddingen.

Ook in het tweede bedrijf was Australië een stuk sterker, maar Indonesië bleef dankzij Paes overeind. Hubner kreeg nog geel, terwijl de clubloze Haye na 70 minuten als vervanger van Jenner binnen de lijnen kwam.

Door het gelijkspel met Australië staat Indonesië na twee duels op de vierde plaats in Groep C van de Aziatische WK-kwalificatie. Volgende maand speelt de Nederlands getinte selectie van bondscoach Tae-yong Shin tegen Bahrein en China.

Het puike optreden van met name Paes leidde bij de Indonesische bevolking tot veel euforie. In Jakarta zongen de aanwezige supporters massaal de naam van de doelman.