voetbalzone

Ajax-trainer Francesco Farioli legt kraakhelder uit waarom hij Ahmetcan Kaplan niet opnam in selectie

Jan Hoeksema11 aug 2024, 20:55
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2024, 21:08
Advertentie

Ajax trad zondagmiddag aan tegen sc Heerenveen (1-0 winst) en verrassend genoeg zat Ahmetcan Kaplan niet bij de wedstrijdselectie. Dat heeft een hele logische verklaring, blijkt na afloop.

Fransesco Farioli ging na het laatste fluitsignaal in op het ontbreken van de Turkse verdediger. Kaplan komt namelijk niet zondag, maar maandag in actie, zo vertelde de Italiaan. Dan neemt Jong Ajax het op tegen de leeftijdsgenoten van PSV.

"Ik ben geobsedeerd door de fysieke kant van het voetbal", legt Farioli uit. "Kaplan speelde twee weken geleden een uur mee en het bleek lastig voor hem om daaroverheen te komen."

In een één-op-één gesprek tussen de trainer en Kaplan kwam de optie om fitheid op te doen bij Jong Ajax naar boven. Daar had de Turks international wel oren naar.

"Op die manier kan hij zich het beste prepareren op minuten maken in het eerste", aldus Farioli, die erkent dat Kaplan een lange zomer kende door het EK in Duitsland.

Bergwijn
Ook de fitheid van Steven Bergwijn is een thema bij Ajax. De aanvaller speelde nog geen minuut dit seizoen en zat zelfs nog geen enkele keer bij de wedstrijdselectie. Mogelijk komt daar aanstaande donderdag, als de return tegen Panathinaikos wacht, verandering in.

Dinsdag sluit Bergwijn in ieder geval aan bij de teamtraining. Indien de Oranje-international dat goed doorstaat, bestaat er een kans dat hij donderdag van de partij is.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …