Kevin van VeenImago

FC Groningen laat grootverdiener Kevin van Veen opnieuw tijdelijk gaan

Wessel Antes31 aug 2024, 08:50
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2024, 08:50
Advertentie

Kevin van Veen speelt dit seizoen voor Saint Mirren. De Schotse club gaat de 33-jarige spits huren van FC Groningen, zonder optie tot koop. De Trots van het Noorden is daardoor slechts tijdelijk verlost van de grootverdiener.

Groningen legde Van Veen (33) een jaar geleden voor drie seizoenen vast. De geroutineerde aanvaller kwam echter nooit uit de verf in de Euroborg en had daarnaast een moeizame relatie met trainer Dick Lukkien.

''Het ging goed met mij, maar de coach en ik hebben een discussie gehad waarbij ik een grens overschreed met mijn taalgebruik. Sindsdien zit ik op de bank en dat wekt interesse'', zei Van Veen vorig jaar november tegen The Scottish Sun.

De aanvaller werd voor een halfjaar verhuurd aan het Schotse Kilmarnock, maar een daverend succes werd de verhuurperiode niet. Van Veen wist in dertien optredens geen enkele keer te scoren.

Van Veen keerde terug naar Groningen, maar was daar op een zijspoor beland. Hij trainde mee met het beloftenteam en mocht dus uitzien naar een andere club. Vrijdagavond laat wordt bekend dat de spraakmakende Van Veen zijn doelpunten moet gaan maken voor Saint Mirren.

De Schotse club gaat Van Veen huren van Groningen, waardoor de oplossing slechts tijdelijk is. Het lijkt erop dat de clubs geen optie tot koop in het huurcontract hebben opgenomen.

Door zijn transfer blijft Van Veen vooralsnog steken op vijftien wedstrijden in dienst van Groningen, waarin hij vijfmaal trefzeker was. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op 400.000 euro.

Bezig met laden …