Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen versterkt zich met jongere broer van Eredivisie-smaakmaker

Laatste update:

Brynjolfur Willumsson speelt de komende jaren voor FC Groningen, zo maakt de Trots van het Noorden donderdag bekend via de officiële kanalen. De 23-jarige spits, tweevoudig international van IJsland, komt over van het Noorse Kristiansund BK.

Willumsson heeft zich voor drie jaar aan Groningen verbonden, met een optie voor een extra jaar. De promovendus maakt naar verluidt slechts 75.000 euro over aan Kristiansund. Brynjolfur is het jongere broertje van Go Ahead Eagles-smaakmaker Willum Willumsson (25).

Via de clubwebsite van Groningen reageert Willumsson op zijn transfer naar de Eredivisie. “Mede door mijn broer heb ik de laatste jaren veel Nederlands voetbal gekeken. Ik heb een goed beeld van de Eredivisie en het is een mooi niveau waarop spelers de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen.”

“Natuurlijk heb ik mijn broer gevraagd over FC Groningen. Hij bevestigde mijn beeld van de club. Een grote club, met een mooi stadion en fanatieke supporters. Ik ben ontzettend blij met deze stap en kijk er naar uit om in het groen-witte shirt te mogen spelen”, aldus Willumsson. Zijn oudere broer was afgelopen seizoen liefst zeven keer trefzeker in de Eredivisie.

Willumsson benoemt een bijkomend voordeel van zijn transfer naar Nederland. “Voor mijn ouders is het gemakkelijker. In Noorwegen moesten ze vaak een extra vlucht nemen om mij te zien voetballen en daarom kozen ze vaker voor Nederland. Nu hoeven ze die keuze niet te maken en datzelfde geldt voor vrienden.”

Willumsson kijkt uit naar zijn tijd bij Groningen. “Ik heb het gevoel dat ik hier een betere voetballer kan worden en ben onder de indruk van de faciliteiten en het stadion. Ik zal in Groningen met betere spelers gaan trainen en spelen. Een mooie uitdaging die ik graag aan ga en waar ik veel zin in heb.”

In de afgelopen drie jaar speelde Willumsson 83 officiële wedstrijden namens Kristiansund. Daarin was de IJslander goed voor 17 doelpunten en 15 assists. Willumsson kan net als zijn broer ook als aanvallende middenvelder uit de voeten. Transfermarkt schat zijn marktwaarde op 450.000 euro.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor zo’n beperkt bedrag prima en misschien ook gewoon waar we op dit moment het van moeten hebben. Maar de afgelopen jaren zijn de softe scandinaviers op een enkeling na toch echt te licht gebleken voor de ED of zelfs de KKD

27 juni 2024 om 16:56
0

Ik vind het nog wel meevallen, vooral bij de klassieke top 3 clubs bleek het niet altijd een schot in de roos, maar bij de kleinere clubs vind ik dat wel meevallen. GAE en AZ zijn naar mijn idee 2 voorbeeldclubs waar het gros wel slaagt.

75k? Dat is echt helemaal niks als je het mij vraagt. Slimme aankoop, erg benieuwd of het wat gaat worden.

27 juni 2024 om 19:28
0

Zulke bedragen zie je niet vaak meer langskomen inderdaad, alleen al daarom is het de gok waard.

27 juni 2024 om 19:58
0

Het lijkt er ook op, als ik de statistieken van Transfermarkt mag geloven, dat hij de laatste tijd meer speelt als 10 dan als spits. Dat biedt nog meer mogelijkheden.

27 juni 2024 om 20:45
0

Ik ben erg benieuwd naar Groningen dit aankomend seizoen..dit zijn toch wel enigszins positieve verhalen

28 juni 2024 om 06:46
0

Het is nu heel erg koffiedik kijken. Wie vertrekken er nog? Valente, Duarte, Hove? En zo ja, wat komt ervoor terug...

Achterin is het nog steeds povertjes. Eigenlijk moet er links en rechtsback bij, maar de kas is ook niet onuitputtelijk. Daarom is het te hopen dat je definitief afkomt van Van Veen, Van Gelderen en Maaata en ik vergeet vast nog wel iemand. Hoewel ik niet voor huren ben, is het een overweging om 1 of 2 spelers te huren.

28 juni 2024 om 06:55
0

Juist wel huren. Groningen heeft weinig geld en verhuur kan de selectie van kwaliteit voorzien. Dit jaar niet degraderen moet het doel zijn.

Afgelopen week al gezegd dat deze jongen er aan zat te komen. Er moeten voorin nog een paar opties bij en dan zijn goedkope gokjes zeker de moeite waard

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren