voetbalzone

'FC Twente is niet van het niveau Man Utd, maar zit net daaronder'

Bart Kruyt19 okt 2011, 12:20
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2011, 12:20
Advertentie

Sommige trainers gebruiken de persconferentie daags voor een belangrijke wedstrijd als lofzang aan de tegenstander, maar de coach van Odense BK gaat wel heel ver. Henrik Clausen zal donderdagavond met zijn elftal aantreden tegen FC Twente en als men de trainer van de Denen mag geloven behoort FC Twente toch echt tot de beste clubs van Europa.

/

“Twente is niet van het niveau Manchester United, maar zit net daaronder”, zo is Clausen van mening. “Ze spelen goed en heel aanvallend voetbal en zijn vorig jaar niet voor niets zo ver in Europa gekomen. Wij gaan voor de winst, maar Twente is favoriet.” Desondanks denkt hij niet dat men in de poule na donderdag uitgespeeld is. “Wat de uitslagen ook zijn, alle ploegen doen na donderdag nog mee.”

Ook heeft de Deense oefenmeester de kracht van Twente inmiddels bestudeerd. “Marc Janko, Luuk de Jong en Ola John zijn zeer bepalende spelers bij Twente”, noteerde TC/Tubantia uit de mond van Clausen. De ploeg van Co Adriaanse staat na twee duels bovenaan in de groep, terwijl tegenstander Odense met één winstpartij en één nederlaag de derde plaats bezet. Donderdagavond vindt in Denemarken het duel plaats.

Bezig met laden …