Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente presenteert gedroomde opvolger naar Feyenoord vertrekkende Smal

Laatste update:

Bas Kuipers is de komende vier seizoenen speler van FC Twente, zo is door de Tukkers dinsdag officieel naar buiten gebracht. De 29-jarige verdediger is afkomstig van Go Ahead Eagles, waar zijn contract doorliep tot medio 2025. Kuipers is bij Twente de beoogde opvolger van Gijs Smal, die op weg is richting Feyenoord.

"Afgelopen jaren heb ik het erg naar mijn zin gehad bij Go Ahead Eagles, maar ik heb altijd gezegd dat wanneer zich er een mooie kans voor zou doen ik daar voor wilde gaan", reageert Kuipers na het zetten van de handtekeningen op zijn overgang naar Enschede.

"In de contacten met FC Twente was het verhaal heel duidelijk en na de gesprekken met onder andere de trainer werd het ook steeds interessanter. FC Twente is een prachtige club. Iedere wedstrijd dat ik hier in De Grolsch Veste speelde genoot ik van de sfeer en de supporters. Ik kijk uit naar deze nieuwe stap, ik heb er heel veel zin in", aldus de derde zomeraanwinst van de Tukkers.

"We zijn heel blij met de komst van Bas", deelt technisch directeur Arnold Bruggink het enthousiasme van Kuipers. "Bas is een uitstekende speler met een goed linkerbeen. Met vijf goals en vijf assists als linkerverdediger heeft hij afgelopen seizoen zijn stempel op het succes van Go Ahead Eagles gedrukt. Qua persoonlijkheid past Bas heel goed bij FC Twente, hij is ambitieus net als wij."

Al tijdje bekend


De transfer van Kuipers naar Twente hing al een tijdje in de lucht. Eerder schreven De Telegraaf en Voetbal International al dat Twente de linksback van Go Ahead ziet als opvolger van Smal, die De Grolsch Veste achter zich laat deze zomer.

"Er zijn al de nodige berichten in de pers geweest. We hebben geprobeerd om het over de play-offs heen te tillen, maar Twente was iets te enthousiast", liet technisch manager Pauls Bosvelt namens Go Ahead zondag weten bij ESPN. Bosvelt knikte toen verslaggever Hans Kraay junior vroeg of Kuipers voor vier jaar ging tekenen.

Kuipers doorliep de jeugdopleiding van Ajax en schopte het tot Jong Ajax. Hij speelde in Nederland naast Go Ahead verder voor Excelsior, ADO Den Haag en NEC. Er was tussendoor een uitstapje naar het Roemeense Viitorul Constanta. Kuipers stond sinds medio 2020 onder contract in Deventer. Hij vertrekt twee dagen na het bereiken van de tweede voorronde van de Conference League.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Bas bedankt! Veel succes 40 km oostwaarts!

Toch een mooie stap om op die leeftijd te maken. Vooral omdat het (relatief) dichtbij Deventer ligt.

Super voor hem! Altijd leuke vent in zijn analyses na de wedstrijd en altijd recht door zee! Congrats 💪🏻

Ik ben benieuwd. Deze man wordt gehaald voor de basis voor redelijk wat geld. Ik zie in hem geen basisspeler, al past hij qua karakter wel uitstekend bij de club.

28 mei 2024 om 21:04

Zelfde soort speler als Smal, dit seizoen heeft hij wel veel betere statistieken dan Smal, ben benieuwd maar ik heb er wel vertrouwen in, nieuwe linksback en een nieuwe linksbuiten, mooi op tijd om voor het nieuwe seizoen ingespeeld te raken

28 mei 2024 om 21:53

Juist wandering helemaal mee eens

28 mei 2024 om 21:24

Ik vond hem in de eerste seizoenshelft toch wel erg sterk bij vlagen. Houdt hij dat niveau vast, denk ik dat hij een prima basisspeler is.

28 mei 2024 om 23:52

Het probleem is dat FC Twente heel wat aanvallender speelt. Hij heeft dus meer ruimte in de rug en zal dus veel meer meters moeten maken. Bovendien; mocht hij tegenvallen, ga je er ook niets meer uithalen. Hij zit al aan z'n top en voor een transfersom hoef je het dan ook niet meer te doen. Dan zit je er wel aan vast.

28 mei 2024 om 22:46

Ik snap het alleen niet echt vanuit Twente. Ik vind hem echt zo’n ideale voetballer voor de breedte. Maar ik zie Twente hier niet beter van worden, terwijl ik dacht dat Twente echt een stap wilde gaan zetten.

28 mei 2024 om 23:05

Dat doen ze ook, stabiel blijven is op dit moment de belangrijkste stap die je kunt maken als club.
Met Salah-Edin en Mats Rots heb je 2 linksbacks voor de toekomst, Kuipers kan ze helpen in de ontwikkeling en tegelijk een degelijke basis kracht zijn.

28 mei 2024 om 23:54

Dat vind ik te simpel gesteld. Salah-Eddine is als linksback gewoon heel matig en Mats Rots heeft nog niets laten zien. Je moet maar afwachten of hij aanhaakt. Als je Europees wilt spelen, ga je het met die categorie gewoon niet redden. Vooral ook omdat elke uitgegeven euro nog steeds resultaat zal moeten hebben. Tot nog toe gaat dat nog niet bepaald lekker voor Bruggink.

29 mei 2024 om 00:40

Iedereen maakt hier dat Europees spelen tot norm. Twente moet in eerste instantie zorgen dat ze een team voor de (sub)top van de Eredivisie hebben. Die Europese wedstrijden komen er als extra bij. Daar kun je, in de nieuwe opzet, veel geld mee verdienen. Dat geld kun je beter steken in het verder uitbouwen van de club en selectie. Als je alles wat je extra verdient nu ook meteen weer uitgeeft aan dure spelers, krijg je geen vet op de botten. Kuipers is prima voor de subtop en met Weghorst erbij en de nieuwe linksbuiten en nog 1 of 2 vervangingen voor vertrekkende spelers, kun je komend seizoen weer voor Europa League gaan. Dat is het niveau waar ze naar toe moeten, elk jaar daarom spelen. Die voorronden CL zijn een toevalligheidje, dat gaan ze toch niet halen. Even extra geld pakken, meer niet.

29 mei 2024 om 08:54

Hoeveel hebben ze overgemaakt aan Go Ahead?

Past denk ik echt uitstekend in de groep. Leuke kerel, echte leider. Heeft dit seizoen goed gespeeld heel erg benieuwd of hij Twente niveau echt aankan.

Zo zo, een 4 jarig contract voor 29e jarige verdediger. Ben ik de enige die dat veel vind?

28 mei 2024 om 22:13

Nee, ik keek er ook een beetje gek van op toen ik 2028 op dat shirt zag.

28 mei 2024 om 22:21

Maar aan de andere kant is het wel een potentieel goede aanvoerder bij een eventueel vertrek van Pröpper in de toekomst. Misschien dat ze dat daarom wel hebben gedaan.

28 mei 2024 om 23:55

Maar waarom? Enkel omdat hij achterin de 20 is? Op die leeftijd is hij niet verder gekomen dan Go Ahead Eagles. Zoveel ervaring heeft hij dus ook weer niet. Een Daan Rots bijvoorbeeld heeft net zoveel ervaring, terwijl Hilgers zelfs meer ervaring heeft op een hoger niveau. Hij heeft eigenlijk gewoon de ervaring van een doorsnee Eredivisie-speler.

29 mei 2024 om 07:57

Vinden we iemand van 29 nu al oud? 😂

Tja, ik weet niet of dit nou de categorie is waar je moet gaan shoppen. Die jongen wordt niet meer beter en voor z'n ervaring op niveau hoef je het ook niet te doen. Ik had liever een wat jongere back met groeimogelijkheden gezien. Ik vraag me namelijk ten zeerste af of hij enigszins kan overtuigen. Bij FC Twente heeft hij veel meer ruimte in de rug.

5 goals en 5 assists als linksback bij een middenmoter is wel erg netjes hoor. Ik geef Kuipers dan ook graag het voordeel van de twijfel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren