Brian PriskeImago

Feyenoord en Brian Priske hebben er na de interlandperiode een extra optie bij

Wessel Antes10 sep 2024, 10:05
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2024, 16:41
Advertentie

Jeyland Mitchell heeft een goede interlandperiode achter de rug met Costa Rica. De negentienjarige centrale verdediger van Feyenoord speelde tijdens de interlands tegen Guadeloupe (3-0 winst) en Guatemala (0-0) twee keer de volledige negentig minuten mee met zijn land. Mitchell en zijn teamgenoten wisten 180 minuten lang hun doel schoon te houden.

Feyenoord betaalde deze zomer minstens 2,5 miljoen euro om Mitchell op te pikken bij LD Alajuelense. De rechtsbenige verdediger wacht nog altijd op zijn debuut namens de Rotterdamse club.

Mitchell liet tijdens trainingen een goede indruk achter op zijn teamgenoten, maar gaf onlangs in een interview aan te kampen met aanpassingsproblemen. Na een goede interlandperiode keert hij met extra wedstrijdritme terug naar Nederland.

In Rotterdam wordt Mitchell inmiddels vergezeld door zijn moeder, waardoor het volgens de tiener steeds beter gaat. Tijdens het uitduel met Sparta Rotterdam (1-1) zat hij voor het eerst bij de selectie van Feyenoord.

Nu lijkt Mitchell, die tot medio 2029 tekende in De Kuip, klaar voor zijn debuut onder Brian Priske. De Deen heeft er zo een extra optie bij. Wel moet Mitchell bij zijn nieuwe werkgever concurreren met Gernot Trauner (32) en Thomas Beelen (23), die een belangrijke rol spelen in de selectie van Feyenoord.

De in 2004 geboren Mitchell speelde ondanks zijn leeftijd al negen interlands namens Costa Rica. In liefst zeven van die duels wist zijn land de nul te houden. Alleen tegen Colombia (3-0) nederlaag) en Paraguay (2-1 winst) moest Costa Rica een tegendoelpunt incasseren terwijl Mitchell op het veld stond.

Feyenoord hervat de competitie zaterdagavond met een uitwedstrijd op bezoek bij FC Groningen. Vervolgens begint voor de Rotterdammers de Champions League met een thuiswedstrijd tegen Duits landskampioen Bayer Leverkusen.

Bezig met laden …