voetbalzone

‘Feyenoord moet voorlopig streep zetten door naam van gewenste buitenspeler’

Jonathan van Haaster27 jul 2023, 23:03
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:05
Advertentie

Het lijkt erop dat Gustav Isaksen op korte termijn niet de nieuwe rechtsbuiten van Feyenoord wordt. De Deen staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Rotterdammers, maar FC Midtjylland heeft een 'marktconform miljoenenbod' naar de prullenbak verwezen. 1908.nl meldt dat de Deense topclub 12,5 miljoen euro eist voor de rechtsbuiten, wat Feyenoord op dit moment te gortig is.

Feyenoord leek lange tijd hard op weg op zich te verzekeren van de diensten van Isaksen. De 22-jarige multifunctionele flankspeler zou in De Kuip de opvolger moeten worden van Alireza Jahanbakhsh, die volgens 1908.nl mag vertrekken om zo ruimte vrij te maken voor de komst van nieuwe spelers. Het gevraagde bedrag van 12,5 miljoen, exclusief bonussen, is momenteel een te hoog bedrag voor Feyenoord. Het voorlopige afketsen van de deal betekent niet dat Feyenoord geen interesse meer heeft in Isaksen.

Midtjylland weet dat zijn speler een transfer naar de Eredivisie ziet zitten en hoopt in augustus alsnog toe te slaan. Daarbij is Feyenoord wel afhankelijk van Isaksen, die in de tussentijd mogelijk opteert voor een vertrek naar een andere club. "Ik probeer mijn hoofd bij de wedstrijd te houden, maar het is natuurlijk niet zo eenvoudig wanneer er veel speculatie over een transfer is", liet Isaksen eerder weten tegenover Campo. "Je kunt dan wat focus verliezen, maar ik probeer er zo goed mogelijk mee om te gaan."

Feyenoord laat Denemarken dus voorlopig links liggen, maar blijft zich wel op een andere vleugelspeler focussen. De club van trainer Arne Slot richt zich nu volledig op de komst van Luka Ivanusec, die eerder deze week schitterde in de voorronde van de Champions League met een hattrick tegen FC Astana. De linksbuiten van Dinamo Zagreb zou, net als Isaksen, openstaan voor een transfer naar De Kuip. Voor het oefenduel van Feyenoord tegen Villarreal donderdagavond bevestigde Slot tegenover ESPN min of meer dat de club bezig is met de komst van Ivanusec. "Maar hij is nog niet binnen. Dennis te Kloese is bezig met meerdere spelers. We hopen snel duidelijkheid te kunnen geven."

Bezig met laden …