Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord-target Carranza ontbreekt in wedstrijdselectie; trainer geeft uitleg

Laatste update:

Philadelphia Union-spits Julián Carranza was woensdagnacht niet van de partij tijdens de 0-0 remise van zijn club met Toronto FC. Tom Bogert, MLS-watcher namens The Athletic, bracht afgelopen weekend het nieuws dat de Argentijnse aanvalsleider gesprekken voert met Feyenoord. Volgens zijn trainer had Carranza’s afwezigheid echter niets te maken met transferperikelen.

Ook diverse Nederlandse media, waaronder Voetbal International meldden deze week dat Carranza in beeld is bij Feyenoord. Carranza is een Argentijns jeugdinternational die al sinds 2019 onder contract staat in de Major League Soccer.

Inter Miami nam Carranza destijds voor 5,45 miljoen euro over van zijn jeugdliefde Banfield, waar hij nog een half jaar gestald werd. Bij de club van Lionel Messi wist Carranza in 42 officiële wedstrijden (drie doelpunten) niet te overtuigen, waarna hij in de zomer van 2022 voor zo’n 500.000 euro verkaste naar Philadelphia Union.

In Philadelphia is Carranza wel een grote meneer. Na 95 officiële wedstrijden namens zijn club staat de teller inmiddels op 43 doelpunten en 20 assists. Transfermarkt schat Carranza’s marktwaarde inmiddels op 6 miljoen euro.

Mogelijk kan Carranza’s contractsituatie gunstig uitpakken voor Feyenoord, daar de Argentijn eind december uit zijn contract loopt. Om die reden willen de Rotterdammers eerst persoonlijk rondkomen met Carranza, om vervolgens een zomerse overstap tegen een lage vergoeding overeen te komen met Philadelphia Union. Op die manier kan de Amerikaanse club een transfervrij vertrek voorkomen.

Jim Curtin, trainer van Philadelphia Union, zegt tegenover Bogert dat de afwezigheid van Carranza niets te maken heeft met een mogelijke transfer naar De Kuip. “Julián kreeg tijdens de training een kleine klap te verwerken.”

Feyenoord deed sinds de komst van directeur Dennis te Kloese meermaals zaken met clubs uit de Major League Soccer. Zo kwamen onder meer Marcos López (San Jose Earthquakes) en Cole Bassett (Colorado Rapids) over uit the States.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Sterke twijfels of dit een versterking is. Vorige spelers uit de MLS waren internationals maar konden ook geen potten breken

30 mei 2024 om 14:33

Ach ik ben al blij dat Feyenoord dit überhaupt aankan (financieel). Loopt uit zijn contract, voor een lage vergoeding kan je het altijd proberen.

Mocht Gimenez vertrekken, dan verwacht ik wel een andere vervanger. Ene kant lijkt het mij sterk, zijn 2e helft van seizoen was niet zo geweldig. Uiteindelijk toch nog 23 doelpunten gemaakt. Dat lijkt me niet een aanleiding om te gaan vertrekken.

30 mei 2024 om 14:44

Prima speler lijkt het toch om als back-up van Ueda te fungeren mocht gimenez vertrekken. Ga er niet vanuit dat hij als 1e spits gehaald wordt namelijk.

30 mei 2024 om 14:46

Heb je Ueda wel gezien dit seizoen? Die komt zwaar tekort voor de top van de Eredivisie, laat staan in de Cl.
Als Gimenez vertrekt moet je sowieso een eerste spits halen.

30 mei 2024 om 15:11

@fiorenoord: ik zie Ueda gewoon basis staan als Gimenez vertrekt en ben er van overtuigd dat ie minstens 20 competitiegoals maakt wanneer hij het vertrouwen krijgt als basisspeler.

30 mei 2024 om 15:20

@madmarcel

Dan zullen we er mee moeten leven dat het een troosteloos seizoen wordt. Hij kan het niveau gewoon niet aan en lijkt ook met zijn ziel onder zijn arm rond te lopen in Rotterdam.

30 mei 2024 om 15:20

Het schijnt dat Feyenoord graag werkt met drie spitsen. Dit zal dan denk ik de extra spits zijn en als Santi vertrekt zal er vast nog wel een ander komen.

30 mei 2024 om 15:21

Ik weet haast zeker ,wanneer Ueda het volledige vertrouwen van de trainer krijgt hij dat aantal moeiteloos haalt.
Hij heeft ook amper wedstrijd ritme op kunnen doen, doordat Slot vasthield aan Gimenez .

30 mei 2024 om 15:21

Bij vlagen was Ueda prima. Hopelijk tikt hij volgend seizoen een hoger niveau aan. Voor de CL komt hij wel tekort, maar in de CL kwam Gimenez ook tekort tegen de toppers in mijn ogen.

30 mei 2024 om 15:36

Ermee moeten leven dat het dan een troosteloos seizoen wordt? Wat een onzin zeg. Sowieso heeft die jongen gewoon kwaliteiten. Te beginnen in zn enorme sprongkracht, wat in combinatie met de juiste flanken/speelstijl een enorm wapen kan zijn. Is ontzettend doelgericht en heel behendig in de 16. Nee hij speelt nog niet top, bij lange na niet, maar kwaliteit is echt wel te zien. Lijkt vooral veel vertrouwen en wedstrijdritme te missen. Toch scoort ie regelmatig de laatste tijd. Als hij langere tijd basis staat denk ik echt wel dat hij een prima spits voor Feyenoord kan zijn. Overigens hoop ik sowieso dat er een 3e spits bijkomt. Wel één met andere kwaliteiten a la stormram oid. Al is het maar om een extra wapen binnen de ploeg te hebben indien nodig. Moet het geen dure speler zijn imo. Wat betreft de kwaliteiten van Carranza heb ik echt geen flauw idee. Zou me wel verbazen als hij de directe vervanger van Gimenez gaat zijn.Sowieso heeft Gimenez dit seizoen ook maandenlang amper een toegevoegde waarde gehad. En zelfs in combinatie met buitenspelers die maandenlang niet scoren hebben we uiteindelijk een goed puntenaantal behaald. In een ander seizoen was je waarschijnlijk wel gewoon kampioen geworden. Maargoed nu ook gewoon zeer netjes tweede met CL voetbal en een bekerwinst. Is ook geen troosteloos seizoen toch?

30 mei 2024 om 15:51

@mearte

Ik lees nu vooral een soort samenvatting van wat er in de media over Ueda gezegd is, maar dat bleek allemaal een beetje rooskleurig.

Beginnende bij die fantastische sprongkracht die hij zou hebben, hoe kan het dan dat hij maar 3 keer met het hoofd scoorde in Europa?
Dan zouden we ook nog eens met een andere speelstijl moeten gaan spelen dan Slot heeft gedaan en die door Priske ook niet gebruikt wordt, om hem in zijn kracht te kunnen gebruiken.

Ook het behendige zie ik niet aan hem, aangezien hij continu ballen verspeelt en zelfs een aantal keer de bal volkomen mistte toen hij op goal probeerde te schieten.

Hij scoort inderdaad regelmatig de laatste tijd, maar mist talloze kansen en voegt niets toe aan het spel van Feyenoord. Dan had je beter voor een Dessers of Linssen kunnen gaan, die zich al hebben bewezen.

Het lijkt allemaal een beetje op de situatie van Zerrouki een aantal maanden geleden. Iedereen komt met one-liners over dat hij niet genoeg kansen krijgt en dat hij echt wel hele grote kwaliteiten heeft. In de praktijk blijken ze gewoon niet goed genoeg.

30 mei 2024 om 16:03

Ik denk dat Ueda best een zeer goede speler voor Feyenoord kan worden. Hij is behendig, best wel doelgericht, en heeft bij vlagen echt wel wat klasse laten zien. Zet hem eens 5-10 wedstrijden achter elkaar in de basis en ik denk dat hij het niveau van Ginenez kan aantikken.

30 mei 2024 om 16:29

Dit is een samenvatting van wat ik zie. Dat dat in media gezegd wordt zou best kunnen, en begrijp ik ook wel, aangezien ik dat dus ook waarneem. Dat die jongen een fantastische sprongkracht heeft zien we allemaal. Het klopt dat dat bij Slot niet binnen de speelstijl past, bij Priske weet ik dat nog niet aangezien die iets meer zijn speelstijl lijkt aan te passen op de kwaliteit van de ploeg. Er überhaupt van uitgaande dan dat Priske de nieuwe trainer wordt. Vandaar dat ik ook meteen aangeef dat dat wel een groot wapen kan zijn, mits dat samen gaat met de juiste flanken. En dus regelmatig, en vooral goede voorzetten. Behendigheid zie ik absoluut. De manier hoe hij af en toe wegdraait is zo soepel. Maar het komt er nog te weinig uit ja. Maar ik denk dat als die jongen meer vertrouwen heeft dat we dat veel meer gaan zien. Aantal wedstrijden heb ik hem zelf heel sterk ballen zien vasthouden. Een stuk beter dan Gimenez in ieder geval. Die overigens ook idioot veel kansen mist al langere periode. Met het verschil dat hij wel één en al vertrouwen en wedstrijdritme blijft krijgen. Het enige wat ik wel heel erg mis van Ueda is het succesvolle drukzetten. In België had hij een hoog percentage balovernames hoog op het veld. Daar heb ik echt nog niets van teruggezien en dat vind ik wel teleurstellend en iets waarvan ik niet denk dat dat aanzienlijk hoger gaat worden door vertrouwen. Maar alle andere dingen zouden daar best gekoppeld aan kunnen worden. Dat je dan beter voor Dessers of Linssen had kunnen gaan ben ik het absoluut niet mee eens. Je wilt vooruitgang. Van hun weet je waar het plafond ongeveer ligt, en als Feyenoord zijnde hoop ik dat ze naar een beter niveau willen. Dan ben je altijd afhankelijk van de prestaties van de nieuwe speler. Zelfs als hij dan +- hetzelfde presteerd heb je nu in ieder geval wel de kans genomen om het niveau te verhogen. Maargoed hoe Ueda het gaat doen als hij eerste spits wordt is gewoon afwachten. Maar ik zie echt wel dat hij de kwaliteiten ervoor heeft. Of hij bij de speelstijl past is ook nog de vraag. Maar we hebben vaak genoeg gezien dat een aanpassings periode, vertrouwen en wedstrijdritme spelers heel goed kunnen doen. En zich ineens ontpoppen tot een waardig basisspeler. Zerrouki ben ik wel minder overtuigd van, maar als ik dat nog ga toelichten wordt het een hele lang post.

In ieder geval slim om eerst nieuw te kopen voordat je Gimenez verkoopt. Mocht je dik cashen voor Gimenez dan betaal je ook ineens het dubbele voor deze jongen. Terwijl je nu gewoon aan de buitenwereld kunt verkopen dat deze jongen wordt gehaald voor de U21 of verhuur aan een KKD ploeg.

30 mei 2024 om 14:06

Alleen is Carranza inmiddels al 24 en zijn statistieken zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Als je per se een derde spits wilt hebben, kan je net zo goed Bryan Linssen of Cyriel Dessers terughalen.

30 mei 2024 om 14:24

Daar ben ik het niet mee eens Dessers misschien maar Linssen daar heb je helemaal niks aan

30 mei 2024 om 14:45

@azeez

Een slechtere indruk maken dan Ueda zullen ze in ieder geval niet doen.

Had gehoopt dat Te Kloese zou leren van zijn fouten, maar als dit gerucht waar blijkt, is het weer flinke kapitaalvernietiging.

30 mei 2024 om 15:11

@ fiorenoord. Betrokken bij 63 doelpunten in 95 wedstrijden, het is maar wat je 'niets om over naar huis te schrijven' noemt. Volgens mij haalt Santi dat (nog) niet !?Tevens denk ik dat een 24 jarige speler zich nog prima kan ontwikkelen.

30 mei 2024 om 15:19

In de MLS ja, laten we niet doen alsof dat ook maar op enige manier een voorbode is van wat er in de ED en CL zou gebeuren.

Spelers van die leeftijd moeten gewoon een directe versterking zijn. We zagen met Ueda, Ivanusec en Zerrouki al dat het erg lastig is. Die kwamen allen uit competities die veel hoger zijn aangeschreven en zijn zelfs international.

30 mei 2024 om 15:30

@ fiorenoord.

De garantie dat een speler een directe versterking is bij zijn nieuwe club heb je nooit, toch!?

30 mei 2024 om 15:41

Nee, maar je kan wel gewoon een risicoanalyse maken. De kans dat een 24-jarige speler uit de MLS de stap naar ED en CL niveau aan kan is nihil.

Mijn punt is juist dat we afgelopen jaar hebben ingezet op spelers die zich hebben bewezen op een niveau net onder Feyenoord, en dat die allemaal mislukt zijn. Nu gaat het om een speler op 3 niveau's onder Feyenoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren