Francesco FarioliImago

Ajax mist naast Weghorst en Henderson nóg twee spelers tegen Slavia Praag

Wessel Antes02 okt 2024, 14:15
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2024, 14:21
Advertentie

Naast Wout Weghorst en Jordan Henderson reizen ook Bertrand Traoré en Kian Fitz-Jim niet met Ajax mee naar Praag voor het uitduel met Slavia in de Europa League. Francesco Farioli heeft besloten om de twee eerstgenoemden niet mee te nemen na absentie tijdens de training van woensdagochtend. Waarom Traoré en Fitz-Jim ontbreken is niet bekend.

Davy Klaassen reist wél met Ajax mee. De middenvelder is niet speelgerechtigd, maar traint op vrijdag in Tsjechië mee ter voorbereiding op het competitieduel met FC Groningen van zondag. Ook Don-Angelo Konadu zit in het vliegtuig naar Tsjechië.

Farioli kiest ervoor om Jan Faberski voor het eerst in zijn wedstrijdselectie op te nemen. Afgelopen zondag reisde de achttienjarige Pool al mee naar Waalwijk om de wedstrijd tegen RKC (0-2 winst) te bekijken. Toen kreeg Faberski echter een plek naast Weghorst op de tribune toegewezen. 

Henderson deed in Waalwijk zes minuten mee als invaller bij Ajax, maar heeft klaarblijkelijk een pijntje overgehouden aan het uitduel met RKC. Woensdagochtend bleek tijdens de training dat het uitduel met Slavia te vroeg komt.

Ajax won vorige week het eerste duel in de Europa League door in eigen huis met 4-0 te winnen van Besiktas. Kian Fitz-Jim, Mika Godts (2) en Kenneth Taylor waren toen de doelpuntenmakers. 

Ook Slavia Praag wist zijn eerste wedstrijd in Europa te winnen. De ploeg van trainer Jindrich Trpisovsky was met 0-2 te sterk voor Ludogorets. De wedstrijd tussen de Tsjechen en Ajax begint donderdagavond om 18.45 uur. 

Volledige selectie Ajax
Jay Gorter
Remko Pasveer
Diant Ramaj
Devyne Rensch
Anton Gaaei
Jorrel Hato
Owen Wijndal
Ahmetcan Kaplan
Youri Baas
Daniele Rugani
Dies Janse
Josip Šutalo
Kenneth Taylor
Branco van den Boomen
Benjamin Tahirović
Kristian Hlynsson
Brian Brobbey
Chuba Akpom
Mika Godts
Christian Rasmussen
Jaydon Banel
Jan Faberski
Don-Angelo Konadu

*Davy Klaassen

Bezig met laden …