Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frankrijk plaatst zich voor kwartfinales EK 2024 door eigen doelpunt van Jan Vertonghen

Laatste update:

Frankrijk heeft maandagavond ten koste van België de kwartfinales van het EK 2024 bereikt. In Düsseldorf was het elftal van bondscoach Didier Deschamps met 1-0 te sterk, door een ongelukkig eigen doelpunt van Jan Vertonghen. In de kwartfinale treft Frankrijk vrijdag in Hamburg Portugal of Slovenië.

Aan de kant van Frankrijk stonden er twee andere spelers aan de aftrap dan tegen Polen vorige week dinsdag. Antoine Griezmann en Marcus Thuram vormden deze keer de voorhoede met Kylian Mbappé, waardoor Ousmane Dembélé en Bradley Barcola op de bank startten.

Ook België begon met twee andere basisspelers dan in de laatste groepswedstrijd tegen Oekraïne. Youri Tielemans en Leandro Trossard maakten plaats voor Yannick Carrasco en voormalig Vitessenaar Loïs Openda. Centraal in de verdediging stonden opnieuw voormalig Eredivisionisten Vertonghen en Wout Faes, terwijl PSV’ Johan Bakayoko weer genoegen moest nemen met een reserverol.

In de zeer teleurstellende eerste helft viel de eerste echte mogelijkheid pas na 25 minuten te noteren. Een vrije trap van Kevin De Bruyne, waarvan het niet helemaal duidelijk was of het een schot of voorzet was, werd met de benen uit het doel gehouden door Mike Maignan.

Tien minuten later werd ook Frankrijk voor het eerst dreigend. Een prima voorzet van Jules Koundé belandde op het hoofd van Thuram, maar zijn kopbal miste het doel net. Vlak voor rust schoot Aurélien Tchouaméni nog over in kansrijke positie.

De tweede helft kon eigenlijk alleen maar leuker worden dan het eerste bedrijf, en in de openingsfase liet creëerde Frankrijk plots flink wat kansen. Een door Faes aangeraakt schot van Tchouaméni werd echter gekeerd door Koen Casteels, waarna pogingen van Thuram en Mbappé over het Belgische doel vlogen.

Na een uur spelen werden ook de Belgen eindelijk weer een keer dreigend, maar Carrasco werd op het laatste moment met een uitstekende sliding afgestopt door Theo Hernández. Even later volgden er ook mogelijkheden voor Romelu Lukaku en De Bruyne (twee keer redding Maignan), terwijl William Saliba en Mbappé namens Frankrijk aan de andere kant van het veld het Belgische doel misten.

Hoewel de tweede helft al een stuk leuker was dan de eerste, leek de wedstrijd voorbestemd om in een 0-0 gelijkspel te eindigen. Dat werd vijf minuten voor tijd echter voorkomen door Randal Kolo Muani: hij schoot uit de draai en via het been van Vertonghen raak. Frankrijk plaatst zich derhalve voor de kwartfinales, terwijl België naar huis gaat.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Laten we nou niet doen alsof Belgie ook maar enige aanspraak maakte op een overwinning, maar het is toch ongelooflijk wat Frankrijk laat zien met dit materiaal.

1 penalty gescoord. De rest eigen doelpunten en ze staan in de kwartfinale. Ongelooflijk.

1 juli 2024 om 19:54
0

Wat een wissels ook. Zijn deze 2 coachen nou zo eigenwijs of? Ben echt benieuwd wat hun gedachten nou achter zo wedstrijd zit.

1 juli 2024 om 19:54
0

Ja triest. 3x gescoord in 4 wedstrijden dit Frankrijk. 1 penal en 2 eigen goals.

1 juli 2024 om 20:34
0

Aan de andere kant hebben ze ook maar 1 tegengoal uit een penalty. Verdedigend staat het dus wel prima bij Frankrijk.

1 juli 2024 om 20:48
0

Klopt, dat staat het ook. Daarom is het met zoveel kwaliteit in de selectie toch gewoon triest dat ze de kwartfinale halen zonder ook maar 1 eigen veldgoal te maken. Niet dat iemand het daar nog over gaat hebben als ze wel het EK winnen.

1 juli 2024 om 19:55
0

Dit duel verdiende eigenlijk op penalty's beslist te gaan worden. Wat hebben we zitten kijken zeg...?
Dit krijg je als twee ploegen niet willen verliezen, in plaats van willen winnen

Kanté en Maignan als een van de weinigen een goeie pot.

1 juli 2024 om 19:55
0

In de Belgische media lees ik “pech”. Ik vind het echter geen pech. Als je er in slaagt de Fransen rond de 20 keer op doel te laten schieten dan kan er wel eens fout afwijken. Zelf inderdaad bitter weinig ertegenover geplaatst.

Echt meezitten deed het dit toernooi niet. Maar buiten die pot tegen Slowakije was echt pech het probleem niet.

1 juli 2024 om 19:58
0

@lierse1997
Klopt inderdaad. Pech was het zeker niet. Frankrijk had echt heel veel kansen en had eigenlijk al eerder moeten scoren. Niet dat België geen kansen had, maar Frankrijk verdiend deze overwinning absoluut meer. Ook al scoren ze wederom op zo'n gelukkige manier.

1 juli 2024 om 20:10
0

Precies. Belgie had vooral geluk dat Mbappe en Griezzmann behoorlijk uit vorm verkeren maar met 20-4 qua schoten was er maar een ploeg die aanspraak maakte op de overwinning. Wat een laffe coaches, allebei, maar ik vond Belgies Tedesco vandaag nog erger. Ook echt met Carrasco beginnen, wat doet zo'n speler nog bij de Rode Duivels?

1 juli 2024 om 19:56
0

Frankrijk speelt sinds 2008 al belachelijk slecht voetbal, de namen en de hele PR laat het lijken alsof het een fantastisch voetballende ploeg is, maar het is een zielloze ploeg die alles doet voor het resultaat en elke vorm van vreugde uit het spelletje zuigt.

1 juli 2024 om 20:21
0

Twee WK-finales waarvan één gewonnen en een EK-finale. Ik denk dat ze best tevreden zijn met Deschamps.

1 juli 2024 om 20:44
0

Dat klopt en daar zal het ook om gaan maar zulk slaapverwekkend voetbal.... Echt droevig. Met deze spelers moet je elk team van de mat spelen

1 juli 2024 om 21:10
0

Die resultaten zijn met deze selectie echt geen heel bijzondere prestatie. Zegt meer over de selectie dan de coach.

1 juli 2024 om 21:40
0

Maar niemand buiten Frankrijk die dit team zich gaat herinneren door het doodsaaie voetbal.

1 juli 2024 om 19:57
0

Van beide ploegen word je niet vrolijk. België veel te veel op de rem. Ook Frankrijk: een middenveld met 3 brekers (geen Camavinga). Tja dan wordt het geen leuke pot, ook als Dembele, Coman, en een Barcola op de bank blijven. Wat een saaie pot.

1 juli 2024 om 21:09
0

Kante is wel iets meer dan een breker hoor

1 juli 2024 om 21:43
0

Het is ook geen voetballer met een geweldig aanvallend inzicht en een geniale pass.

1 juli 2024 om 19:57
0

Tja dit laten ze al jaren zien qua spel en toch hebben zij 4 finales in de laatste 10 jaar gehaald met 2x het WK, een EK finale en de Nations League finale. Dus we kunnen wel klagen maar ze presteren wel onder Deschamps. Gewoon de meest succesvolle coach in de historie van Frankrijk.

1 juli 2024 om 20:13
0

@modricmagic, feitelijk gezien klopt dat helemaal. Maar ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat er genoeg managers zijn die het beter zouden kunnen met dit Franse elftal. 1 echte titel in 12 jaar is ondanks die finales nu ook weer niet zo bijzonder. Zeker niet met alle sterren die ze hebben. Lemerre won in 4 jaar tijd net zoveel titels als Dechamps in 12.

1 juli 2024 om 20:24
0

Dat team met Zidane, Henry, Thuram, Desailly, Petit, Pires, Vieira etc. Was wel net een tikkeltje beter dan dit team toch? Echt jongens die 1 voor 1 op het allerhoogste niveau beslissende spelers waren bij hun clubs. In dit Frankrijk is dat eigenlijk alleen Mbappe. De rest is beslissend op een niveau daaronder (Griezman bij Atletico, en Hernandez bij Milan)

1 juli 2024 om 20:54
0

Met mooi voetbal win je tegenwoordig zelden een prijs op internationale toernooien. Sinds 2014 Duitsland niet meer gebeurd.

1 juli 2024 om 21:11
0

Ze verliezen recent wel van Argentinië en Zwitserland die veel minder kwaliteit hebben. Ook dit ek zie ik ze niet winnen. Dan wordt het wel tijd voor een andere coach lijkt me.

1 juli 2024 om 20:00
0

Schaakmat! Winst is winst. Maar wat een oersaaie partij zeg. Man man man, geen enkele goeie combinatie in het centrum gezien… matige ploeg.. op herkansing vrijdag dan maar. Op naar de kwartfinale!! Congooltje meldt je mon ami!

2 juli 2024 om 15:53
0

Je suis ici mon ami! Het was niet perfect maar het is toernooi voetbal dus winst is winst. Op naar vrijdag en laat Mbappé even de motor aanzetten en dat die nu laat zien waarom die naar Real gaat. Vive la France pour toujours 🇫🇷

1 juli 2024 om 20:14
0

Maar dat weten we toch al 12 jaar met Dechamps? Dat is nu niet ineens anders en gaat ook niet veranderen zolang hij de coach is. Uiteindelijk wint Frankrijk meer dan terecht. België was druk met hun handbalopstelling op eigen helft. Hadden 90 procent van de tijd alle 11 spelers achter de bal. Dat is echt wel lastig om te bestrijden.

1 juli 2024 om 20:16
0

Dit Frankrijk heeft een hoge ondergrens en een lage bovengrens LOL
Ze halen het waarschijnlijk weer, maar als een ander topland in vorm is dan zullen ze verliezen.

2 juli 2024 om 06:50
0

Lage bovengrens met dit materiaal is onmogelijk. Alleen moet de filosofie dan even anders worden, meer risico. Eigenlijk moet je hopen dat Frankrijk elke wedstrijd in minuut 1 op 0-1 achter komt. Daar wordt bijna elke wedstrijd leuker van, of je nu voor of tegen Les Blues bent 😉

1 juli 2024 om 20:18
0

Tsja klopt, Frankrijk speelt eigenlijk altijd zodat je aan het einde kan vragen 'en hoe vind je zelf nou eigenlijk dat het gaat?'

1 juli 2024 om 20:57
0

Absurd inderdaad, @manunitedrvp. Bizarre statistiek. En je hebt helemaal gelijk dat België geen aanspraak op iets maakte, maar nog los van wat tegenstanders doen, is dit Frankrijk wel erg treurig. Wij klagen wel eens over Koeman maar Holy shit wat is dit laf voetbal.

1 juli 2024 om 21:01
0

Iedereen graaft zich in tegen frankrijk de meeste ploegen weten dat ze gezien zijn als ze gaan voetballen tegen frankrijk

Met Tedesco en Deschamps heb je gewoon twee coaches die bang zijn om risico te nemen. Dus je kon op voorhand al verwachten dat dit een hele slechte wedstrijd zou worden. Overigens zwaar schandalig dat je met een voorhoede als België en Frankrijk zo weinig gescoord hebt dit EK. Met name Frankrijk die notabene door de groepsfase is gekomen dankzij een eigen goal en een penalty. En nu weer doorgaat dankzij een slecht schot dat van richting wordt veranderd. Als Frankrijk straks tegen Portugal komt, dan vliegen ze eruit.

1 juli 2024 om 19:56
0

Nu klopt jouw hele stuk alleen waarom denk je dat ze van Portugal dan net gaan verliezen?

1 juli 2024 om 20:10
0

@bobson1982
Op basis van vorm de resultaten van Frankrijk afgelopen tijd. Frankrijk speelt al heel lang heel erg slecht. Notabene 2-2 tegen Griekenland en 0-0 tegen Canada. Dan dit EK door de groepsfase komen door een eigen goal en een penalty en tegen dit België winnen met wederom een eigen goal. Frankrijk mag dan wel ongelofelijk goede spelers hebben, maar dat zegt echt totaal niks. Als je hun wedstrijd tegen Polen hebt gezien begrijp je precies wat ik bedoel.

Portugal mag dan ook geen beste indruk maken, maar die spelen wel op een manier waar Frankrijk moeite mee heeft. Met name dat middenveld en voorhoede van Portugal kan Frankrijk echt pijn doen. Al helemaal als ze dynamisch gaan spelen zoals ze normaliter doen. Frankrijk heeft laten zien dat ze daar moeite mee hebben. Vandaar dat ik denk dat Portugal doorgaat ten koste van Frankrijk, mochten ze winnen van Slovenië straks.

1 juli 2024 om 21:11
0

Portugal speelt onder Martinez toch totaal niet op een manier waar Frankrijk moeite mee heeft? Ze spelen aanvallend verzorgt voetbal. Dat vind Frankrijk juist prettig. Net als dat Spanje het spel speelt wat Frankrijk perfect ligt.

Wat je zegt over Frankrijk klopt, ze spelen niet fantastisch, maar verliezen doen ze ook niet. Dat is toch wel behoorlijk belangrijk in een knock-out toernooi.

1 juli 2024 om 23:00
0

Je zou best wel eens gelijk kunnen krijgen. Als ik Portugal nu zo tegen Slovenië zie spelen, dan denk ik dat het inderdaad wel eens anders zou kunnen gaan dan ik dacht. Maar niet perse om de reden die jij aangeeft. Die Martinez is ook een pannenkoek.

1 juli 2024 om 19:59
0

Portugal is ook niet heel overtuigend. Tegen Tsjechië in de laatste minuut gewonnen, tegen Turkije was de uitslag een beetje geflatteerd. En tegen Georgië overtuigde ze al helemaal niet.

1 juli 2024 om 20:03
0

Frankrijk, Belgie, Nederland, Engeland en Portugal. Zijn allemaal hele laffe terughoudende ploegen. Alleen de Spanjaarden en Duitsers die leuk aanvallend voetbal vertonen. De rest is te bang om te verliezen

1 juli 2024 om 20:11
0

Vind je Nederland nou echt zo terughoudend? Vind ze eerder gewoon heel slordig en slecht spelen dan terughoudend zoals de andere landen die je noemt.

1 juli 2024 om 20:12
0

@linley
Het probleem van Spanje en Duitsland is dat ze defensief heel kwetsbaar zijn. Hun verdediging is nog niet echt getest geworden tot nu toe. Dus ik wil eerst nog maar eens zien hoe dat zal gaan als zowel Spanje als Duitsland tegen betere tegenstand komt. Maar je hebt zeker gelijk dat zij de beste indruk maken dit EK.

1 juli 2024 om 20:18
0

ApyroG - Persoonlijk vind ik Zwitserland ook een erg goede indruk maken. Spelen met hun kwaliteit in de selectie gewoon goed en verzorgd voetbal in mijn ogen.

1 juli 2024 om 20:25
0

@ceejah
Zowel Oostenrijk als Zwitserland spelen goed vind ik. Dus ik ben het met je eens. Ik zou het die twee landen ook erg gunnen om ver te komen dit EK.

Grote winnaar het publiek dat die 30 extra minuten ons bespaard zijn gebleven!

1 juli 2024 om 19:55
0

Viel letterlijk in slaap op de bank. Wat een saaie 1/8 finale was dit. De Belgen hadden veel meer lef moeten tonen.

1 juli 2024 om 19:57
0

Tedesco is een veredelde jeugdtrainer zonder visie of durf.

1 juli 2024 om 19:57
0

Inderdaad. Iedereen die hier 90 minuten naar heeft zitten kijken verdient een lintje van de koning.

1 juli 2024 om 21:08
0

Haha, ik hoopte ook dat iemand zou scoren om ons te verlossen van nog 30 minuten tijdverspilling..
Zelfs Jan Vertonghen was het zat.

Frankrijk risicoloos en België kon er helemaal niets tegen inbrengen.

Op naar de volgende wedstrijd.

Mijn voorspelling was een eigen goal door de Belgen en een afgekeurde goal van Lukaku, ik had het half goed.

1 juli 2024 om 19:56
0

Ik had 0-0 en dan strafschoppen na verlenging. Ik had eigenlijk wel moeten weten dat Frankrijk weer dit soort geluk zou hebben. Het is toch wel bizar dat ze nu zo ver komen door 2 eigen goals en een penalty. Bizar.

1 juli 2024 om 20:16
0

Zou het een record zijn om de kwartfinale te bereiken zonder een eigen velddoelpunt te maken? Kan het zo nergens vinden, maar dit is toch wel erg triest.

Tja hele saaie wedstrijd. Maar goed de Fransen gewoon verdient door want zijn creã«erden alsnog de meeste kansen. Vizier was niet op scherp want vooral Mbappe en Tchouameni hebben het doel meerdere malen niet geraakt. Uiteindelijk ook nog typisch dat deze wedstrijd wordt beslist door een eigen goal van Vertonghen. Tja Belgiã« weer erg pover zeg maar ja die Tedesco kan er ook niet zoveel van. Martinez was al niet overtuigend en dan ga je Tedesco aanstellen.

1 juli 2024 om 19:56
0

Ze verdienen een schop onder de komt, ga eens voetballen met zo'n wereldselectie. Andere topteams imponeren ook niet maar zorgen tenminste voor leukere wedstrijden. Op dat die Fransen er zo snel mogelijk uit vliegen.

1 juli 2024 om 19:59
0

Tja kunnen we hier wel makkelijk zeggen maar de feiten zijn dat Frankrijk onder Deschamps gewoon 4 finales heeft gehaald in de laatste 10 jaar met het EK 2016, WK 2018, Nations League 2021 en laatst ook nog het WK 2022.

Pff wat speelt dat Frankrijk toch verschrikkelijk met die goede spelers. Scoren ook vrijwel niet zelf. Tot nu toe 2 eigen goals en een penalty

1 juli 2024 om 20:12
0

Zegt niet zo heel veel want ze creã«ren wel veel kansen. Alleen gaan er op een of andere manier niet in. Een Griezmann bijvoorbeeld had ook al twee keer moeten scoren tegen ons. Ook vandaag had Mbappe genoeg kansen gehad net zoals Thuram met die kopbal. Het zou problematisch zijn als ze helemaal niks hadden gecreã«erd. Ze moeten alleen hun vizier wat meer op scherp hebben.

1 juli 2024 om 21:13
0

Frankrijk heeft in de poulefase als ik het goed heb de meeste (grote) kansen gecreëerd van alle ploegen. Omdat ze er niet in gaan lijkt iedereen te doen alsof Frankrijk aanvallend niks laat zien, maar dat is dus onjuist. De afronding is slordig, maar ze spelen wel kansen bij elkaar.

Schijtbakkenvoetbal van de Belgen. Dacht dat die Martinez er niks van kon, maar Tedesco is nog slechter. Die Doku is nog enigszins dreigend, maar Openda en Carrasco komen toch gewoon tekort. Dat Trossard en Bakayoko niet eens worden gebruikt is echt lachwekkend. Ook heel slecht om die middenvelder in te brengen voor Openda. Zo geef je jezelf verloren terwijl er gewoon wat te halen viel.

1 juli 2024 om 20:33
0

Ik snap ergens dat je met Openda wil spelen op de counter. Was zelf begonnen met Baka, Lukaku en Docu. Pot om te huilen natuurlijk, maar geef die Fransen eens ongelijk. Ze spelen al jaren zo en zijn er wereldkampioen mee geworden. Maar oh wat zou je met deze spelers kunnen domineren!

Dramatische wedstrijd, maar dieptepunt van de wedstrijd was het artikel van Voetbalzone over Jeroen Grueter.

De allergrootste zaadpot in de geschiedenis van het voetbal.

Own goal met afstand topscorder van het EK

1 juli 2024 om 20:00
0

Stel je eens voor als Sven van Beek ook was opgeroepen

Het is de 93e minuut. Je bent aanvoerder en een vedette voor België. En dan geef je zo’n zwakke bal als corner. De Bruyne doet het leuk tegen de kleintjes voor België maar in ko fase zie je hem niet echt. Tenminste de betere teams.
Saliba was op 1 foutje na foutloos en erg goed vandaag. Upamecano speelt samen met hem veel beter dan Konate. Die twee samen is te onrustig. Frankrijk deed nog wat leuks vandaag met de bal. Genoeg kansen gehad vanaf vrije schiet posities voor doel. Gaat als ploeg wel ver komen. Kwalitatief een sterke team en met vertrouwen zoals vandaag spelen ze niet zo verdedigend.

1 juli 2024 om 20:03
0

Tedesco had sowieso geen plan B. In de 90e minuut waren ze nog lekker rustig rond aan het tikken op de middellijn, keeper van 1.97m mag niet mee naar voren met een corner wat duidelijk je laatste kans wordt. Wat een watje.

1 juli 2024 om 20:29
0

Tactisch was Tedesco erg slecht. Speelt met lange bal naar Lukaku. En dan moet de spits het opnemen tegen twee verdedigers ieder keer en niemand in de buurt. Geen aansluiting op middenveld. Met Tielemans had je vandaag nog wel iets gezien qua balbezit.

Wat een verschrikkelijk team hebben die Fransen, halen al het entertainment uit voetbal. Als je met zo'n team geen goede pot kan neerzetten verdien je helemaal niks. Bah!

1 juli 2024 om 19:58
0

Probeerde in ieder geval nog te voetballen. België heeft ook topspelers rond lopen maar deed echt helemaal niks

Lukaku en tedesco 2 hele warme handen op 1 buik. Dat je openda wisselt om daarna lukaku te laten staan belachelijk. En niet te vergeten carrasco die al 5 seizoenen over datum is terwijl je jonge frisse honden zoals Lukebakio en Bakayoko hebt die graag een actie maken en rendement hebben

Deze twee landen verdienden het allebei niet om door te gaan. Wat een wanvertoning van beide kanten. Lang leve het moderne voetbal, waarin het voorkomen van tegendoelpunten veel belangrijker is geworden dan een doelpunt maken.

Geen passie gezien, geen wil om te winnen. Wat een zaadpartij...

1 juli 2024 om 20:35
0

Het moderne voetbal kan ook zoals Spanje, Duitsland of in mindere mate Portugal zijn hoor!

Slechte wedstrijd maar toch spannend wel toevallig dat de bruyne opnieuw een kans mist in de zelfde min als de champions lg wedstrijd tegen madrid en vervolgens de goal tegen krijg

Ongekend. 3 goals en daarvan 2 eigen goals en een penalty. Dit team is toch om te kotsen wat ze op het veld aan voetbal neerleggen!

De Bruyne en Doku zijn de enige die voetballen bij Belgie zou zelf helemaal gek worden als ik die twee was

Heb deze wedstrijd niet kunnen zien maar als ik het zo hoor is dat maar goed ook

Wat een verschrikkelijke wedstrijd met een uiteindelijk terechte winnaar. Frankrijk nauwelijks wat weggegeven en je weet dat ze altijd wel scoren. Hopelijk pakt Portugal ze de volgende ronde aan

1 juli 2024 om 19:56
0

Laat Portugal eerst maar eens winnen vanavond... Denk dat die het ook redelijk lastig gaan krijgen.

Kunnen deze teams niet samen naar huis? Mijn hemel wat een antireclame voor het voetbal.

Snap dat Vertonghen hem raakte, maar vond het meer een doelpunt van Kolo Muani dan een echte OG. Slome en trage wedstrijd met weinig kansen. Onzichtbare De Bruyne. Had meer het idee dat België van plas was om het op penalty's aan te laten komen. Mbappe misschien toch last van dat masker? Normaal maakt hij wel 1 van die kansen

1 juli 2024 om 19:57
0

Bal ging meters naast anders?

1 juli 2024 om 20:01
0

Het was meer een voorzet dan een schot. Bal was nauwelijks over de achterlijn gegaan denk ik.

1 juli 2024 om 20:43
0

Ah zal ik het misschien verkeerd hebben gezien, maarja een mislukte voorzet en een eigen goal passen dan ook wel meer bij deze bagger wedstrijd haha

Voetbal van tegenwoordig anti voetbal word altijd beloond eerst die Engelsen met hun betonvoetbal en nu de Fransen. Wat zal het toch fijn zijn als er wat betere bondscoaches komen die wel willen voetballen.

Tedesco, Deschamps en Southgate hun zijn de reden waarom dit toernooi zo slaapverwekkend is.

1 juli 2024 om 19:58
0

Ik zat gisteren echt te hopen op een uitschakelling van Engeland alleen omdat Southgate dan ontslagen zou worden dat je met zo leuke spelersgroep zo anti voetbal kan spelen en er nog een contractverlenging voor krijg ook. Koeman past trouwens ook prima in het rijtje de enige bondscoach die ik nog wel hoog heb zitten is die van Duitsland maar verder is het echt drama.

1 juli 2024 om 20:49
0

Denk dat het bij Frankrijk ook wel aan de vorm van de spelers ligt. Griezmann speelt matig, Mbappe scoort niet en mist toch een Giroud naast zich. Zou ook een creatieve speler als Coman erbij hebben gebruikt. 4-4-3 zou toch beter bij Frankrijk hebben gepast. Southgate en Tedesco ben ik het over eens. Die krijgen het voor elkaar om de meest onlogische wissels uit te voeren en lafheid tot een kwaliteit hebben gemaakt dit EK.

1 juli 2024 om 20:50
0

4-3-3 bedoel ik uiteraard

1 juli 2024 om 21:36
0

Haha 443 kan ook gewoon net als vroeger in de voetbalkooi laatste man is keeper 😋 ik ben het met je eens maar tegen NL had Frankrijk bijv makellijk met Coman kunnen beginnen maar kiest de coach voor Rabiot en ik snap echt wel dat wij vanaf de bank makellijk praten hebben maar tegenwoordig spelen ze niet meer om te winnen maar om geen goal tegen te krijgen en dat is jammer.

Erg jammer dat de Belgen zijn uitgeschakeld door de arrogante Fransen. Ik gunde oud Ajacied Vertonghen dit jaar wel een EK finale plek. Ik hoop dit jaar op een EK finale tussen 2 outsiders dus ik hoop dat Slovenië de EK finale gaat halen.

1 juli 2024 om 21:03
0

Slovenie in de finale lijkt me haast een zekerheidje, kan niet missen.. Achtereenvolgens Portugal, Frankrijk en Duitsland of Spanje verslaan en je bent er al!

2 uur van m'n leven die ik nooit meer terug krijg. Wat een gedrocht van een wedstrijd, verschrikkelijk!

Het is gewoon pure minachting voor de voetballiefhebber wat een groot deel van de coaches (en spelers) dit EK op de mat legt. Enkel bang voor een tegendoelpunt en uitschakeling.

Dit is wel sneu voor Belgie. Frankrijk had niks in te brengen maar dan toch weer op individuele kracht verder.

1 juli 2024 om 19:59
0

Frankrijk was wel beter en heeft terecht gewonnen. België kon aanvallend echt helemaal niks in brengen.

1 juli 2024 om 20:00
0

Huh??? Frankrijk was inderdaad bagger, maar dan België! Wat een drama!! Ben oprecht benieuwd waarop je basseert dat Frankrijk niets in te brengen had.

1 juli 2024 om 20:00
0

Frankrijk had niks in te brengen? 20-4 qua schoten voor de Fransen. Waar heb je het over? De Belgen hebben helemaal niks in te brengen gehad. Geen beste pot, maar Frankrijk terecht door.

1 juli 2024 om 20:03
0

Heb je naar de live wedstrijd vandaag gekeken of zat je op de History Channel naar een vriendschappelijke pot uit de 1980s te kijken? Frankrijk niks in te brengen en België wel dus?

Misschien wel de allerslechtste wedstrijd van het toernooi tot nu toe. Frankrijk kan amper scoren dit EK, heel bijzonder. Ze maakte in de groep niet 1 veldgoal en ook vandaag kregen ze met moeite grote kansen bij elkaar.

België daarentegen heeft, zoals eerder al gezegd, een behoorlijke jas uitgedaan en zal de komende jaren weer wat meer in de marge gaan opereren. Defensief is het extreem zwak en zodra Lukaku en de Bruyne er ook niet meer bij gaan zijn, blijft er voorin ook weinig meer over. Ook vandaag al, niet eens 1 echte kans bij elkaar gespeeld.

1 juli 2024 om 20:05
0

Ook wel overdreven hoor. Best wat kansen gezien vandaag, vond die potten van Engeland in de poulefase echt velen malen saaier.

1 juli 2024 om 20:07
0

Je verwacht toch veel meer van de Fransen? En tegelijkertijd verwacht ik dat België met iets wat op een countertaktiek lijkt, op de proppen komt. Maar die hebben gewoon 90min voor de pot gehangen en 1x op goal geschoten. En Frankrijk met hun sterrenensemble kan al wedstrijden op rij niet scoren..

1 juli 2024 om 20:13
0

Ja ze hebben voorin gewoon best wat spelers uit vorm. Griezzmann en Mbappe hebben het niet en dan is Thuram of Kolo Muani echt geen wereldtop. Maar ik vond Belgie vandaag veel teleurstellender dan Frankrijk. Tot de final third vond ik het bij de Fransen best aardig, Kante en Tchouameni heersten het middenveld, Saliba is sterk, Maignan een goede doelman.

Als de Fransen zo blijven spelen, dan gaan ze stranden in de kwartfinale of halve finale. Portugal (of Slovenië, hoewel die me iets onwaarschijnlijker lijkt) gaat al lastig genoeg voor ze worden, en de winnaar van Spanje-Duitsland zie ik ze niet tegen winnen. Ongelooflijk veel geluk dat doelpunt.

Frankrijk was beter dan België, maar dat hield ook niet bepaald over.

Wederom een zaadpot zeg, enige waar ik tot nu toe van heb kunnen genieten is spanje en de kleinere landen

Eigen goal slaat weer toe! Toch weer lekker op dreef in de knock-out fase.

Tja dit somt ons tornooi wel op denk ik. Frankrijk speelde ook allesbehalve sprankelend maar zijn wel verdiend door al bij al. Denk niet dat er nog heel veel verwachtingen waren voor deze wedstijd na die groepsfase.

En de Belgische voetbalbond vond het weer een briljant idee om Tedesco zijn contract voor het tornooi al te verlengen waardoor we er waarschijnlijk niet van af kunnen geraken nu, tja.

Zuur voor België maar Frankrijk was ook gewoon sterker. Het is zeker niet de schuld van Vertonghen maar waarom heeft België zo’n enorm slechte verdediging dat ze nog op iemand van 37 moeten teren? Die eigen goal is ongelukkig maar de manier van dekken is wel echt schandalig, Vertonghen geeft hem 3 meter in de 16, aan het eind van de wedstrijd. Enorm slecht gedaan als je het mij vraagt.. Frankrijk echt een master in slecht spelen maar toch winnen. Hebben echt geen goede wedstrijd dit EK en de laatste twee WKs eigenlijk ook maar weinig goed gespeeld, verder niet belangrijk als je maar blijft winnen..

België speelde niets klaar, wat wil je met zo’n duo Faes en Vertongen, ze hebben eerder geluk dat Frankrijk niet top was maar alsnog zag je het kwaliteitsverschil

Ik kan me echt niet voorstellen dat dit Frankrijk Portugal gaat uitschakelen, en heb zeker geen hoge pet op van Portugal, maar die hebben wel heel wat individuele kwaliteit en voetbal in het team

Als je zoveel aanvallende onvoorspelbaarheid hebt met Doku, Lukebakio, Bakayoko, Trossard, etc. Maar je durft nooit eens op avontuur te gaan en kiest altijd voor de bal terug, tja. Dan wordt het niet wat.

Opvallend is dat de grotere voetballanden dit EK echt vreselijk saai voetbal laten zien (m.u.v. Spanje en Duitsland). Maar Frankrijk, Engeland, België en Italië speelden niet bepaald de sterren van de hemel. Dat geldt ook voor Oranje. En Italië en België zijn dus ook inmiddels uitgeschakeld.

Er zou zo maar eens een land in de finale kunnen staan waarvan niemand het verwacht had.

1 juli 2024 om 20:05
0

Zwitserland of Oostenrijk zijn grote kanshebbers wat dat betreft, waarbij Oostenrijk de beste papieren heeft naar mijn mening. De Zwitsers hebben een goede kans om de Engelsen uit te schakelen, maar Oostenrijk is defensief en offensief verder.

Dit is precies de reden waarom Frankrijk europees kampioen gaat worden. Het geluk van de kampioen. Frankrijk speelt zo al jaren. Maar zo pakken ze ook prijzen. Zonder goed te voetballen

Frankrijk zeer terecht door, het was niet goed en België stond goed, maar als je zo speelt als België zijnde verdien je helemaal niks, ga gewoon voetballen dan maar wat meer risico's, beter dan in de laatste 5 minuten een doelpunt tegen te krijgen. Kansloos toernooi voor België en Frankrijk gewoon heer en meester op het veld.

Wat een armoede dit Frankrijk. Tot dusver zijn er maar twee ploegen die aanspraak maken op de EK titel en dat zijn Spanje en Zwitserland. Op gepaste afstand volgt Portugal en daarna een groot gat naar de rest van de overige deelnemers.

Vind het wel grappig dat iedereen hier loopt te zaniken dat de Fransen zo slecht waren terwijl de Belgen echt helemaal niks klaarspeelden. 20-4 qua schoten, en de Fransen hebben amper iets weggegeven. Is het leuk om naar te kijken? Nee, maar uiterst effectief en geen ploeg gaat makkelijk van ze winnen, ook Portugal niet.

Saliba gaat zichzelf dit toernooi en aankomend seizoen klaarspelen als de nummer 1 CV in de wereld. Wat een speler is dat zeg, heeft Lukaku helemaal kapot gespeeld in zijn eigen spel.

We moeten gaan verbieden verdedigers als coaches aan te stellen. Wat n bak ellende keer op keer.

Het is wel duidelijk dat op basis van het voetbal Spanje of Duitsland tot nu toe veruit de grote favoriet zijn. Oostenrijk ook prima,maar daarachter is Nederland niks minder dan de rest. Wat een waardeloos voetbal laten die zogenaamde grote landen als Frankrijk en Engeland zien

0 voetbal kan er gespeeld worden met dit middenveld! 3 dezelfde type CM en CVM’s moeten voor de aanvoer zorgen naar de aanval. Griezman en Mbappe hadden er beide geen zin! Dechamps matige coach hoop dat hij opstapt en Zidane dit team mag coachen!

Dit Frankrijk belichaamt perfect hoe dechamp vroeger speelde als speler, oer saai en alles voor het resultaat, helaas voor de Fransen die wel van aanvallend voetbal houden, hij ligt nog tot 2026 vast

Het was ongeveer wat ik verwachte: een niet bijster spannend schaakspel met Frankrijk dat aan het kortste eind trok.

De Belgen waren verdedigend eigenlijk nog sterker dan ik dacht, maar aanvallend was het zo weinig.

De Fransen waren ook weer erg matig, gezien hun kwaliteit. Ja, ze geven niet veel weg, maar echt gevaarlijk worden ze zelf ook niet. Zelfs niet met Mbappé erbij.

Uit Frankrijk hoor ik steeds meer geluiden dat velen dit spel wel een beetje zat zijn. Waarschijnlijk (en hopelijk) wordt dit Deschamps laatste toernooi.

Een Spanje of Duitsland met het vizier op scherp zou dit Frankrijk toch wel opzij moeten zetten.

Het is om te janken wat Frankrijk laat zien. Kan me niet voorstellen dat de franse supporters hier blij mee zijn.

Ik vond dat deze wedstrijd niet serieus ontbrande meer de schuld van België dan van Frankrijk. De Fransen hadden het vizier niet op scherp staan anders was het 4-1 of erger voor de Belgen geworden. Ongelofelijk dat die Belgen Bakayoko geen minuut lieten spelen. Terechte uitschakeling Frankrijk had 18 schoten en de Belgen maar 5 en dat zegt genoeg.

Kounde.. is hij dit ek al eens voorbij gespeeld? Wat een ongelofelijk stabiele back is dat, zwaar onderschat. Hopelijk gaat hij zelf inzien dat hij op die positie beter is als centraal.

1 juli 2024 om 21:05
0

Inderdaad bezig met een goede EK. Hij is wel voorbij gespeeld dit EK en vandaag ook tegen Doku

2 juli 2024 om 09:11
0

Defensief mee eens. Aanvallend is hij wel erg pover hé.

Buiten de prestaties van Frankrijk vond ik Lukaku weer zo onzichtbaar zoals altijd. Als je 30/31 jaar oud bent en heel je leven in de premier league en serie a hebt gespeeld, verwacht je toch een beetje aanwezigheid. Luie speler zeg. Doku maakte ze helemaal kapot, maar Lukaku stond weer te slapen voorin zonder enkele inbreng. Nooit een topspeler geweest. Waar ik me aan irriteer zijn die gebaren na een mooie voorzet zovan: achhhh ik stond hier, waarom speel je m niet hier??
Zlatan had dus wel gelijk met die voodoo.

1 juli 2024 om 21:37
0

Lui denk ik niet. Maar hij was totaal niet scherp dit toernooi.

Wat wil je met opa Vertonghen. Geeft die spits even alle tijd om rustig te draaien en te schieten.

Met anti voetbal staan ze straks weer in de finale… zo gaat het heel vaak met de Fransen. Zo werden ze in 2018 wereldkampioen en haalden ze in 2022 de finale…

Frankrijk toch wel duidelijk de sterkere, maar het is zo voorzichtig allemaal. Iedereen heeft het gevoel dat ze veel meer sprankelend voetbal kunnen spelen dan dat ze de afgelopen jaren laten zien. Hopelijk worden ze geen Europees kampioen en vervangen ze Deschamps voor een coach die wel attractief wilt voetballen.

Achja, exact zoals ik had verwacht. Geen teleurstelling dus. Nogmaals: gooi die Duitser buiten.

België was echt matig zeg. Mijn god. Leek ook 0 urgentie.

Moet je een goal maken, breng je De Ketelaere voor het eerst dit Ek... Trossard heeft bewezen een doelgerichte speler te zijn die belangrijke goals kan maken... Met een heel goed schot...

En als je dan de Ketelaere brengt, met wat lengte, geef dan meer lange ballen richting hem en Romelu....

Frankrijk is ook dramatisch tot nu toe. Beste spelers waren gewoon Tchouameni, Saliba, Koundé en Theo (cruciale redding)

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren