Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cody Gakpo en Donyell Malen schieten overtuigend Nederlands elftal langs Roemenië en naar kwartfinales EK

Laatste update:

Het Nederlands elftal staat in de kwartfinales van het EK. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelde een overtuigende wedstrijd en was veel sterker dan Roemenië: 0-3. Cody Gakpo was met een doelpunt en assist de absolute smaakmaker, invaller Donyell Malen was met twee goals tevens belangrijk. In de kwartfinales (zaterdag, om 21:00) treft Oranje de winnaar van het duel tussen Oostenrijk en Turkije, dat later op de dinsdagavond gespeeld wordt.

Koeman voerde ten opzichte van het met 3-2 verloren groepsduel met Oostenrijk drie wijzigingen door in zijn startopstelling. De opvallendste daarvan was het plekje voor Steven Bergwijn in de basiself. Het ging ten koste van Donyell Malen. Xavi Simons nam het plekje van Joey Veerman over, terwijl Denzel Dumfries Lutsharel Geertruida naar de bank verwees.

De Roemenen begonnen behoorlijk fel aan het duel in de Allianz Arena. Vol druk jaagden ze op de Hollandse defensie, wat in de openingsfase af en toe tot zenuwachtige momenten leidde achterin bij Oranje. Een hard afstandsschot van Simons was het eerste wapenfeit voor Nederland, maar zijn krachtige poging eindigde simpel in de handen van de Roemeense doelman, Florin Nita.

Vooral de Roemenen oogden echter gevaarlijk in de openingsfase. Zo voorkwam een alerte Aké dat Razvan Marin recht op Bart Verbruggen af kon lopen, terwijl een prima poging van de begaafde dribbelaar Dennis Man maar net over het doel van Verbruggen scheerde. Maar na het sterke begin van de Roemenen nam Oranje de regie over.

Onmiddellijk leidde dat tot een doelpunt. Het voorbereidende werk van Jerdy Schouten was uitstekend. Hij kapte zijn mannetje uit en vond Simons met een geweldig passje tussen de linies door. Simons bediende vervolgens Gakpo, die zijn man opzocht, verschalkte en in de korte hoek verwoestend uithaalde: 0-1. Het betekende zijn derde EK-goal, waar de Liverpool-aanvaller op het voorgaande WK ook al drie treffers noteerde.

Luttele momenten later was het plots compleet heersende Oranje dicht bij de verdubbeling van de marge. Uit een corner van Memphis Depay, die zijn 96ste interland speelde en zo Arjen Robben evenaarde, kopte de compleet vrijstaande Stefan de Vrij rakelings naast.

Ook Memphis was dicht bij een tweede Oranje-treffer. Een lage, harde voorzet van Dumfries kon ternauwernood onderschept worden door Radu Dragusin. Een minuut voor rust had de 0-2 écht moeten vallen. Onvermoeibaar werk van Dumfries leverde Simons een megakans op, maar de aanvaller worstelde met de bal en weigerde met links uit te halen: geen doelpunt.

Oranje zette de goede lijn van het eerste bedrijf door in de tweede helft. Na een indrukwekkende rush van Reijnders schoot de middenvelder hem ogenschijnlijk tegen de elleboog van Bogdan Racovitan aan, die zich voor de bal wierp, maar de bal ging niet op de stip. Dat de bal er een minuut of twee later niet in zat voor Oranje, mag een klein wonder heten.

Na opnieuw een voorzet van Dumfries eindigde de bal via Malen voor de voeten van Memphis. Na een vreemde carambolage kon Nita tot zijn grote opluchting op de bal duiken. Daarna was er opnieuw een mogelijk penaltymoment. Dumfries werd door Ianis Hagi naar de grond getrokken: geen strafschop.

Malen, Memphis en Gakpo haalden slechts een corner uit een uiterst gevaarlijke tegenaanval, en die werd door Virgil van Dijk op de paal gekopt. Gakpo vond in de korte hoek doelman Nita. Een tweede treffer hing in de lucht. Gakpo, na een werkelijk fantastische demarrage, haalde hard uit, maar vond wederom Nita. Uit de daaropvolgende corner dacht Gakpo alsnog te scoren, maar zijn doelpunt maakte hij vanuit buitenspelpositie.

Een vrije trap van Memphis vloog rakelings langs de verkeerde kant van de paal, waarna invaller Joey Veerman - luid toegezongen - ook bijna de tweede Nederlandse treffer verzorgde. Na een prima combinatie met Gakpo krulde hij de bal twintig centimeter voorlangs. Kort daarna schoot een Roemeense verdediger de bal hard tegen Simons op: weer nét naast.

Er kwam steeds meer ruimte, maar Oranje speelde het maar niet goed genoeg uit. Malen stormde met Gakpo en Simons op het Roemeense goal af, maar zijn pass op Gakpo was net niet goed genoeg. De Roemenen wisten de poging zo te verijdelen.

Maar, na 82 minuten, viel dan eindelijk de bevrijdende tweede treffer. Memphis verlengde een ingooi goed, een strijdlustige Gakpo hield de bal razendknap binnen en wist de bal tot bij Malen te tikken. De invaller kon simpel binnentikken: 0-2. In de blessuretijd tekende Malen ook voor zijn tweede en Nederlands derde goal. Achterin lag het helemaal open bij de moegestreden Roemenen. De pijlsnelle aanvaller rondde behendig af: 0-3.

Zo legde Nederland een uitstekende pot op de mat en stoot het door naar de kwartfinales van het EK. Daar treft de ploeg Turkije of wacht een revanchewedstrijd tegen Oostenrijk, van wie in de groepsfase verloren werd. Het duel tussen die twee landen begint om 21:00.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Zonder Gakpo waren we nergens dit toernooi. Onze big game player!

2 juli 2024 om 19:55
0

Ook niet zonder Aké. Vond Schouten en Reijnders ook echt goed. Eigenlijk iedereen behalve onze spits. Memphis wederom erg matig helaas.

2 juli 2024 om 19:56
0

Memphis matig noemen is een belediging naar spelers die soms matig spelen. Dit was een regelrechte wanvertoning.

2 juli 2024 om 19:57
0

Memphis kan gewoon niet meer. Is traag en scoort niet meer. Op de bank ermee.

2 juli 2024 om 19:57
0

We hebben geluk dat we in de makelijk kant zitten van de schema en een heel zwakke tegenstander tegen zijn gekomen in de achste. Maar het EK moet echt terug naar 4 poules en direct kwart finale zoals voor 2016. 7 landen die dit ek mee doen die rond 40/50ste staan op fifa ranking en zelf de 4 beste 3 gaan door. Wat een lage niveau zeg! Lijkt alsof roemenie nooit heeft gevoetbald.

2 juli 2024 om 19:58
0

Klopt. Maar Koeman iétsjes beter. Want geen Wijnaldum. Én Memphis werd (uiteindelijk) gewisseld. Ben vooral blij dat we door zijn, en bij vlagen hebben we goede dingen gezien. Op naar Berlijn. Revanche op Oostenrijk of tegen Turkije? Lijkt me ook een prima affiche

2 juli 2024 om 19:59
0

Schouten speelde echt als een baas vandaag. Wipt even een bal op met drie hijgende Roemenen in zijn nek en laat hem rustig op z’n voetje landen om daarna een splijtende pass tussen de linies door te geven haha, heerlijk.

2 juli 2024 om 19:59
0

Simons and Depay waren minder vandaag. Ik vond Schouten buiten Malen en Gakpo heel goed. Die gaf gewoon strakke passes dwars door het midden naar Depay en Simons. Dat is wat we willen zien inplaats van balletjes breed en terug.

2 juli 2024 om 20:01
0

Memphis scoort niet meer vind ik niet per se een probleem. Dat Memphis per se zelf moet scoren vind ik wel een groot probleem.

Dieptepunt: een corner nemen en dan proberen zelf te scoren ipv hem fatsoenlijk voor te geven op een goede kopper.

2 juli 2024 om 20:04
0

Oneens, eigenlijk moesten ze het eerder uitbreiden. In de loop der jaren zijn er veel meer Europese landen dus is het logisch dat het toernooi uitgebreid moet worden.

Verder hebben alle nieuwe deelnemers een positieve indruk achtergelaten. Het is juist de gevestigde orde die tegenvallen.

2 juli 2024 om 20:05
0

Het lijk nu goed omdat de tegenstander slecht was

2 juli 2024 om 20:09
0

Verdediging is erg solide idd. Al was Roemenië, Telstar niveau toch geeft Nederland niks weg. Dat doen ze veel beter dan een België die daar juist heel zwak zijn.

2 juli 2024 om 20:12
0

@fctwentersd
Ik wil hem ook niet meer die hoekschoppen zien nemen. 13 hoekschoppen genomen en er was maar 1 gevaarlijk met die kopbal van de Vrij die in het zijnet ging. Dan liever Gakpo achter die bal. Die heeft al vaker bewezen dat hij dat gewoon veel beter kan.

2 juli 2024 om 20:18
0

Adzevedo, ik vond dat juist heel goed gezien. Die keeper had hem nooit gehad, alleen was de bal nie top doel

2 juli 2024 om 20:22
0

Vond simons ook best goed, op die kans met zn linket na, toch 2x een assist he. Werkte best hard. Schouteb was idd erg goed

2 juli 2024 om 20:29
0

@Linley volgens de trainer man of the match! Maar jij weet het beter wuahahaha

2 juli 2024 om 20:31
0

Simons speelde hartstikke goed joh Linley, welke pot heb jij gekeken? Continu aanspeelbaar, altijd goede combinaties en liep zich de pleuris. Enige wat mistte was de afwerking.

2 juli 2024 om 20:36
0

Apart , vind hem weer erg slecht.
Raakt totaal de kluts kwijt als hij de bal krijgt.

2 juli 2024 om 20:46
0

Vandaar dat hij twee assists heeft. 🙃

2 juli 2024 om 20:56
0

Van dijk kopte er ook een op de paal he

2 juli 2024 om 21:12
0

Laten we vooral de lans breken voor Bergwijn. Voor de wedstrijd vroeg iedereen waarom hij startte en in de rust vroeg iedereen zich af waarom hij er af moest. Wat een pot speelde hij zeg. Elke aanname was perfect en elke pass was vooruit en kwam aan.

2 juli 2024 om 21:53
0

Inderdaad, prachtig voorbeeld, Zanazanyan. Vooral omdat functioneel was. Daarvoor kijk ik naar het Nederlands elftal.

2 juli 2024 om 22:19
0

@steaks
Koeman is niet helemaal lekker als hij Simons de beste op het veld vond.

3 juli 2024 om 05:37
0

@hafc

Wat een verrassing. Geen reacties op dat Bergwijn goed speelt. Het is ook niet makkelijk toe te geven dat de meesten hier gewoon maar wat roepen.

3 juli 2024 om 08:03
0

@Hero: Ik vond Bergwijn helemaal niet goed. Hij was onzichtbaar in een dominant Oranje. Ik dacht dan ook dat hij werd gewisseld omdat hij niet meedeed en snapte de wissel compleet. En dat bleek ook terecht, gezien zijn veel betere invaller. Maar met de balnwas het prima, dus denk een 6je. Dat is toch niet het vernoemen waard?

2 juli 2024 om 19:55
0

Speelde echt geweldig indd maar even een aparte pluim voor Schouten hoor, voor mij de man van de wedstrijd. Hij heerste op het middenveld, echt heel goed.

2 juli 2024 om 20:11
0

Schouten was echt een verademing. Zat er constant tussen en dribbelde makkelijk weg. Oase van rust.

2 juli 2024 om 21:22
0

Zou zelfs zeggen: speler van het toernooi tot nu toe voor ons, of in ieder geval de verrassing. Echt knap als je bedenkt dat hij Frenkie’s plek vervangt. Zijn passes tussen de linies naar Simons vandaag waren ook echt geweldig.

2 juli 2024 om 21:50
0

Das voor mij toch zonder twijfel Gakpo. Eigenlijk moet je elke bal gewoon aan hem geven.

2 juli 2024 om 19:55
0

Trots op hem! Hij doet het goed, heeft echt strijdlust. Sowieso trots op de mannen, gewoon een goede pot gespeeld! Dat wordt wel de halve finale hoor.

2 juli 2024 om 19:58
0

Hebben we topfavoriet in dit duel: Roemenië, maar mooi even met 0-3 geklaard. Had wel 0-6 kunnen zijn.

2 juli 2024 om 20:50
0

Dit inderdaad. Al dat extreem negatieve gedoe. Niet normaal meer. Wees fan van NL of zeg een keer niks. Zelf met een ruime dominante zege blijft het merendeel van de mensen naar negatief en is Roemenië ineens van Telstar niveau. Terwijl we voor de wedstrijd lezen dat Roemenië toe goed voor ons is. Dit Nederland is aan onze kant samen met Oostenrijk de grote favoriet voor de finale momenteel.

2 juli 2024 om 21:43
0

Roemenie is gewoon gelijkwaardig aan landen als Slowakije en Slovenie.
Nou we hebben die Engelsen en Portugezen gezien tegen ze.

2 juli 2024 om 19:59
0

Het moet toch wel echt effectiever worden tegen de grote landen maar heerlijk gebald! Toch wel genoten eigenlijk

2 juli 2024 om 20:10
0

@rinus1993
Gezien de hoeveelheid kansen die Depay gemist had en daarbij ook vaak verkeerde keuzes maakt dan zie je gelijk waarom het niet zo effectief was. Ook die hoekschoppen wil ik hem niet meer zien nemen. 13 hoekschoppen genomen en er was maar 1 gevaarlijk met die kopbal van de Vrij die in het zijnet ging. Laat Gakpo ze maar nemen.

2 juli 2024 om 20:19
0

Volledig mee eens maar helaas gaan wij daar niet over

2 juli 2024 om 20:37
0

En Van Dijk op de paal

2 juli 2024 om 20:03
0

De volgende wedstrijd Simons en Depay er nog uit en we staan er goed voor!

2 juli 2024 om 20:08
0

Simons was gewoon prima en lijkt er steeds beter in te komen. Depay moet wel echt bankje

2 juli 2024 om 20:12
0

Simons miste wat zuiverheid in de afronding maar voor de rest echt goed. Memphis moet er uit maar dat gaat gewoon echt niet gebeuren.

2 juli 2024 om 20:14
0

Simons was gewoon oké vandaag. In ieder geval een beetje inzet ook.

2 juli 2024 om 20:33
0

Ik snap echt niet waarom sommige zo negatief over Simons zijn. Was gewoon goed deze pot. Wat was er mis met hem in jouw optiek dan? Ik vond alleen slecht hoe hij met die ene kans omging, maar verder deed hij niets verkeerd.

2 juli 2024 om 20:51
0

Hij was echt een stuk beter. Maar in de laatste fase van de aanval vaak ongelukkig. Maar zijn inzet en positie was echt een stuk beter. Gakpo en Malen waren goed en Schouten beste op het veld vandaag. Combi Bergwijn en Dumfries was ook al beter dan de vorige rechterkant.

2 juli 2024 om 20:21
0

De ontwikkeling die hij doormaakt is wel een hele goeie. Had niet verwacht dat hij na zijn psv-tijd zich zo zou ontwikkelen bij Liverpool. Doet het tot nu toe erg goed op eindtoernooien.

2 juli 2024 om 21:50
0

Inderdaad Gapko was een ster vandaag .Maar Malen viel zeer goed in. De hele elftal zeer overtuigend goed vandaag

2 juli 2024 om 21:57
0

Ook Schouten perfect vandaag. Wat is die gegroeid in het Nederlands elftal.

Zolang we Simons en Depay niet verbannen naar een onbewoond eiland zal alleen Gakpo ons kunnen redden. Memphis het record van slechtste wedstrijd in Oranje weer wat scherper gesteld en Koeman...
Enkel geluk zoals hoe het speelschema uitpakt kan ons in dat geval redden want van zijn tactische visie hoeven we helemaal niks te verwachten.

2 juli 2024 om 19:56
0

Poef wat een zure reactie meteen

2 juli 2024 om 20:20
0

Hij heeft toch gelijk? Depay is 4x dramatisch

2 juli 2024 om 20:24
0

Ik vond Simons goed tussen de linies. En om na een 3-0 winst spelers naar een onbewoond eiland te verbannen vind ik echt Driessen-zuur

2 juli 2024 om 20:49
0

Echt he. Sommige willen toch nog even hun gram halen nadat ze hebben lopen roepen dat Roemenië wel de favoriet zou zijn tegen Nederland

2 juli 2024 om 19:56
0

De kritiek op Memphis snap ik dit keer wel maar kom op, Xavi Simons speelde echt een prima tot goede wedstrijd vandaag hoor. Zit echt een flinke verbetering in en dat geeft vertrouwen voor wat komen gaat.

2 juli 2024 om 20:04
0

Serieus Xavi een goede wedstrijd. Tegen zo een zwakke tegenstander met zoveel ruimte en dan telkens de bal verliezen. Pff tegen een beter land had je al een aantal dikke counters om de oren gekregen. Simons is veel te onrustig aan de bal. En maak te vaak de verkeerde keuzes.

2 juli 2024 om 20:08
0

Lol simons verpestte elke kans zowat. Wat deed hij goed dan?

2 juli 2024 om 20:11
0

Zeer ongelukkig aan de bal. Wel hard gewerkt.

2 juli 2024 om 20:20
0

Consy heeft gewoon gelijk, Xavi speelde prima. Voelt zich duidelijk erg comfortabel op 10, wereld van verschil met hem op de zijkant.

Enige nadeel is dat alles met rechts moet bij hem.

2 juli 2024 om 20:40
0

2 assists vind ik prima

2 juli 2024 om 19:57
0

Simons speelde gewoon heel prima. Nog een beetje ongelukkig bij de paar kansen, maar in de passing en omschakelen gewoon heel goed! Groeit met de wedstrijd.
Memphis; tja die deed weer echt alles fout. Dat Malen dan niet eens in de spits kan… tja. Ook met Deimpong achter de hand. Wel fijn dat Wijnaldum een keer niet binnengebracht werd!
Wel 2x slap beginnen na de afstrap maar gewoon prima gespeeld. Had je de kansen eerder gemaakt was het een makkie geweest.

2 juli 2024 om 19:58
0

Simons speelde prima? 2 100 procent kansen om zeep geholpen, struikelt 9 van de 10 keer in de beslissende fase van een actie over de bal. Als we dat al goed vonden van Simons..... zo dan leg je de lat laag hoor.

2 juli 2024 om 20:03
0

Blijkbaar veel mensen als je de comments zo leest. Je kan ook zeggen dat hij altijd aanspeelbaar is en keihard werkt, daarnaast levert hij de assist op de eerst goal door tussen de linies goed te staan en die goal van Malen pakt hij de bal af. Maar waarom zou je dat benadrukken he? Lekker zieken, heerlijk.

2 juli 2024 om 20:09
0

Kan je wel hatelijk gefrustreerd gaan doen maar ik constateer gewoon wat ik zie. Kijk even de rust en de keuzes aan de bal hoe jong ze nog zijn bij een Yamal en Nico Williams en vergelijk dat met Simons.
En dan moeten we blij zijn dat Simons zo hard werkt????
Nou prima hoor, klomp op je hoofd we worden Europees Kampioen!!

2 juli 2024 om 20:19
0

Haha en dan pik je letterlijk de twee beste spelers van dit toernooi eruit om Simons ermee te gaan vergelijken. Hij speelt ook niet als prime-Neymar, foei! Iedereen kan zien dat Simons steeds beter in zijn rol komt op zijn eigen positie en steeds meer betrokken is bij aanvallen, zoals vandaag.

2 juli 2024 om 20:39
0

@psvlld dat heeft te maken dat de meeste mensen niet verder kijken dan een schot tussen de palen van een speler. Simons was enorm belangrijk tussen de linies en druk zetten

2 juli 2024 om 19:57
0

Hoezo Simons?
Die speelde echt prima op 10. Ik vond hem een van de betere vandaag eerlijk gezegd.

2 juli 2024 om 19:57
0

Ik vond Simons eigenlijk best prima spelen, ongelukkig in de 16 maar buiten dat een prima wedstrijd gespeeld in mijn ogen.

2 juli 2024 om 19:57
0

Jemig, meteen weer zeiken.. Dikke prima de 3-0, het is allemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Zeker als spits niet.

2 juli 2024 om 19:59
0

Mooie pot van Oranje. Ik hoop op een kwartfinale tussen NL tegen Turkije. Anders gewoon revanche nemen tegen Oostenrijk!

2 juli 2024 om 19:57
0

Simons? Speelde gewoon prima. Kon soms wat eerder schieten maar gewoon een dikke voldoende.

2 juli 2024 om 20:00
0

Simons speelde niet slecht. Zeker als je Memphis hebt die denkt dat hij de #10 is. Met een echte spits gaat Simons nog beter spelen.

2 juli 2024 om 20:01
0

Geluk dat het speelschema zo uitpakt, of een bewussie van Koeman......?

2 juli 2024 om 20:02
0

Hoe krijg je het uit je toetsenbord 🤣

2 juli 2024 om 20:07
0

Simons, meeste assists van ALLE spelers op het EK (als de 3-0 als assist telt). En dan wil je hem verbannen naar onbewoond eiland.

2 juli 2024 om 20:08
0

Benieuwd wat je dan had verwacht van het spel van België en Italië die er al uit liggen en van Engeland en Frankrijk die belabberd spelen. Op papier toch echt betere teams. Nederland zal geen Europees kampioen worden, maar vond dit oprecht een prima wedstrijd. Word een beetje moe van al die negativiteit.

2 juli 2024 om 20:48
0

Xavi speelde prima alleen afmaken minder. Ik ben wel op het punt nu van zet weghorst maar basis ipv depay.

2 juli 2024 om 21:41
0

Simons speelde echt niet zo slecht als jij het voordoet, hopelijk word hij in de toekomst wat belangrijker.

3 juli 2024 om 08:05
0

Simons speelde een heerlijke wedstrijd. Hij speelt sowieso een prima EK. Waarom zou je hem willen banken dan?

Fantastisch Oranje gezien! Gakpo echt de absolute uitblinker zoals zo vaak. Ook Simons speelde zijn beste wedstrijd tot nu toe in Oranje, laat die maar staan op 10. En zelfs Bergwijn deed het goed. Er was eigenlijk maar een minpuntje vanavond, en die stond in de spits.

2 juli 2024 om 19:56
0

Simons beste wedstrijd? Veruit de slechtse, maakte constant de verkeerde keuzes.

2 juli 2024 om 19:57
0

Memphis vergeten?

2 juli 2024 om 19:57
0

2 Assists van Simons

2 juli 2024 om 19:58
0

Mensen kijken echt met een negatieve bril maar simons. Kon ssommige dingen beter doen maar voegt zo veel toe aan t spel. Hoe hij tussen linies beweegt is geweldig, daar komen zoveel aanvallen uit voort.

2 juli 2024 om 19:59
0

Zullen we gewoon ff lekker zuur doen? Hahaha. Ik vond Simons goed spelen. Zit nog steeds een stijgende lijn in.

2 juli 2024 om 20:01
0

Puur toeval die assists, voor de rest ging bijna alles mis. Memphis en Simons geen gezicht, de rest speelt goed

2 juli 2024 om 20:01
0

Tja, die 1e is op papier een assist maar in werkelijkheid was het een assist van Gakpo op Gakpo. En het aandeel van Schouten was ook vele malen groter bij die goal.

2 juli 2024 om 20:03
0

Heb jij wel gekeken?

2 juli 2024 om 20:06
0

Heb jij wel gekeken? Ging echt van alles mis bij hem jezus....

2 juli 2024 om 20:13
0

We hebben alleen niemand anders op 10, gewoon de beste keuze. Veerman of Wijnaldum word je ook niet vrolijk van.

2 juli 2024 om 19:59
0

Volgende wedstrijd Gakpo op links, Malen spits en Bergwijn rechts. En laat ze onderling maar wat afwisselen. Forza! 🔥

2 juli 2024 om 20:04
0

Daar zat ik nou net ook aan te denken lijkt me echt een hele interessante voorhoede, al zou ik Frimpong dan ook wel willen zien ipv Bergwijn

2 juli 2024 om 20:14
0

Frimping kan de wisseling niet aan, die moet je op rechts houden.

2 juli 2024 om 20:21
0

Alleen als van de ven toevoegt aan de achterhoede.

2 juli 2024 om 20:07
0

Fantastisch? Ze waren redelijk omdat de tegenstander heel slecht was

2 juli 2024 om 20:12
0

Ah, weer lekker op de negatieve tour. Tuurlijk. Roemenië die dus gewoon 1e in de poule eindigt. Maar waarom zou je ook eens een keer positief zijn.

2 juli 2024 om 20:20
0

Ik durf het nog breder te trekken: ik denk dat Bergwijn de reden was van het speelse aanvalsspel. Hij was op een gegeven moment overal.

2 juli 2024 om 20:31
0

2de helft begon het beter te lopen. Toeval?

Gakpo, Malen & maestro Schouten de reïncarnatie van Busquets die het middenveld in handen had vandaag nemen Oranje op sleeptouw. Aardig PSV gehalte.

Memphis was wel matig. Misschien in de kwartfinale Depay gewoon banken.

2 juli 2024 om 19:56
0

Vind het altijd zo treurig om over clubs te beginnen bij interlands… waarom

2 juli 2024 om 20:09
0

Heel vreemd inderdaad. Snap ik ook nooit. Je merkt het ook dat er veel mensen zijn die hopen dat Veerman het slecht doet.

2 juli 2024 om 19:56
0

Daar doe je Reijnders tekort mee.

2 juli 2024 om 20:09
0

Precies @Koen0318, Reijnders veruit de heerser van het middenveld. Dit is alleen bedoeld om zn psv statement te maken hahah

2 juli 2024 om 20:00
0

Hahahaha als een Ajacied dit 10 seconden na een potje tegen Roemenie zou zeggen bij Oranje werden we afgemaakt. Prima hoor. Laat ze vooral maar zo door gaan.

2 juli 2024 om 20:00
0

Overigens herpakte de reïncarnatie van Kroos zich ook redelijk na de vorige wedstrijd waarin het wel leek of hij Joey Veerman ofzo heette

2 juli 2024 om 20:06
0

Klopt we zijn als Oranje op dit moment helaas best afhankelijk van (ex) PSV ers…Wellicht is dat dan ook de rede dat we nu al blij zijn met een overwinning op Roemenië. Op welke plaats van de FIFA ranglijst staan die ook al weer….

2 juli 2024 om 20:09
0

Reïncarnatie van Busquets hahaha. Schouten was prima, maar mag de veters van Busquets nog lang niet strikken

2 juli 2024 om 20:56
0

Busquets is niet dood hoor.

Na deze wedstrijd snap ik totaal niet hoe Roemenië eerste is geworden in hun Poule, zelfs boven Zwitserland. Ze waren nergens deze wedstrijd, Nederland verdient gewonnen.

Ik heb het al eens vaker gezegd, Nederland en kansen afmaken. Leuk en aardig dat onze Depay zo veel scoort, maar deze wedstrijd blinkt hij weer uit met mislukte schoten en hoekschoppen, wandelvoetbal en af en toe eens een goede loopactie. Ook veel hoge voorzetten vanaf rechts, maar ja, daar kan Depay niet bij.
Ook mag Nederland wat meer gaan trainen op corners, want ik heb maar één echt goede kans gezien uit al die corners.
Schouten en Gakpo vandaag de beste op het veld. Schouten domineerde het middenveld vandaag weer en Gakpo de enige aanvaller met goede dreiging de hele wedstrijd. Jammer dat er zo weinig over links ging vandaag.

Ik kijk uit naar de kwartfinale, Nederland-Turkije zou leuk zijn voor de verandering, maar revanche tegen Oostenrijk zou ook niet erg zijn.

2 juli 2024 om 19:57
0

Roemenië zat helemaal niet bij Zwitserland in de poule snuggere, ach ach ach.

2 juli 2024 om 20:00
0

Zaten ze wel in de kwalificatie. Daar eindigden ze idd boven Zwitserland

2 juli 2024 om 20:10
0

@football_life: maak hier een screenshot van en print 't uit op A3 formaat. Doe 'm in een lijst en hang hem in de woonkamer. Iedere keer dat je een ander 'snuggere' wil noemen, kijk je kort even naar de lijst en denk je nog eens na: 'Misschien.. heb ik wel ongelijk of begrijp ik het niet helemaal.' Succes!

2 juli 2024 om 20:11
0

In de kwalificatie wel

2 juli 2024 om 20:13
0

In de EK poule niet nee, misschien had ik dat er even bij moeten zetten. Ik doelde zoals hierboven ook al staat op de EK kwalificatie poule.

Dankjewel Bergwijn! Liep erg lekker eerste helft

2 juli 2024 om 19:58
0

speelde een goede pot, inderdaad. was echt sterk aan de bal, zonder bal. mooi voor die jongen.

2 juli 2024 om 21:59
0

Nooit meer in de basis die gast.

3 juli 2024 om 00:23
0

Wat is je probleem met hem? Speelde gewoon echt heel goed in 1e helft, tegenovergestelde wat die heel het seizoen bij ajax heeft laten zien. Was steeds goed aanspeelbaar, goeie keuzes en acties. Vond dat meeste gevaar van rechterkant kwam, goeie combo Bergwijn en Dumfries.

3 juli 2024 om 05:45
0

@joekaa

Sommige memsen kunnen nou eenmaal vijanden maken van mensen die ze oppervlakkig kennen.

Je zou zeggen dat mensen voetbal voor de entertainment kijken, maar in werkelijkheid willen ze gewoon hun afgunst uiten naar clubs, spelers, trainers.

Voetbal is voor veel voetbalkijkers een uitlaatklep van negativiteit. Net als het internet dat voor velen is.

Vanaf hier is alles wat je verder komt wat mij betreft bonus en beter dan vooraf verwacht! Hele, hele goede wedstrijd van Oranje! Geweldig gedaan!

Alleen de kansen nog vaker afmaken, maar met deze prestatie toch weer vertrouwen

Heerlijk zeg dit! Zwak begin eerst maar na die 1-0 van Gakpo draaide het helemaal om! Roemeniã« hebben we de hele wedstrijd daarna weggespeeld. Had makkelijk 4-0 kunnen zijn met de kansen. Maar goed je wint uiteindelijk netjes met 3-0. Gakpo Motm. Wat een speler dit toernooi. Echt onze speler die het team draagt. En Malen als super sub moet je altijd houden. Kijk hoe goed die is als je tegen vermoeiende tegenstanders speelt! Op naar die kwartfinale!

2 juli 2024 om 20:03
0

4-0?, als het 7-0 was geworden had Roemenië nog niets te klagen gehad

Goede overwinning, het is maar Roemenië. Laten we dat ook niet vergeten.

Een hele goede Gakpo, Schouten, Reijnders en Bergwijn gezien. Depay heeft het echt niet op toernooien, die moet vooral vriendschappelijke wedstrijdjes spelen.

2 juli 2024 om 20:07
0

Naast Gakpo, vond ik Schouten en Aké minimaal gelijkwaardig. Schouten speelde echt zijn beste wedstrijd voor Oranje. Aké heeft met name op het begin van de wedstrijd Oranje nog flink gered en positioneel stond hij echt als een baas. Die man is zo ondergewaardeerd, maar ongelofelijk belangrijk. Ik snapte daarom ook totaal niet waarom Koeman hem eraf haalde.

2 juli 2024 om 20:39
0

Schijnbaar pijntjes ApyroG. Maar hij was zelf aardig pissig over de wissel leek het. Als het geen pijntjes waren, dan vind ik het ook zwaar onterecht! Aké heeft 4x ons nog gered deze pot met een top nood ingreep, waar Van Dijk en De Vrij weer nergens te bekennen waren op die momenten.

Ik word sowieso een beetje moe van Van de Ven op linksback. Dat is leuk als hij 50 meter kan sprinten, maar in de korte combinaties is hij echt te houterig. Van de Ven is geweldig bij Tottenham als LCV, laat hem daar dan ook spelen als je hem erin wil zetten... Als je Aké wil wisselen voor een meer aanvallende back, dan zet je Maatsen erin.

Buiten de eerste 10 minuten een makkelijk potje wat moeilijk gemaakt wordt door het spelen zonder spits en de vrije rechtsback die elke voorzet verprutst. Gelukkig hebben we Gakpo, echte klasbak want voordat hij de assist gaf bij de 2-0 stonden de wissels al klaar en had Koeman ons bijna echt in de problemen gebracht. Malen viel wel erg hongerig in gelukkig.

De voorkeursbehandeling van Memphis neemt echt zieke vormen aan, 4 wedstrijden compleet door het ijs gezakt, speelt alleen maar voor zichzelf.

Trots op onze jongens!! Echt gevochten voor de overwinning.

Op dramatische Memphis en wissels Koeman na...
Heerlijke wedstrijd!

Eindelijk mooi voetbal van Nederland gezien, spelers als Simons, Malen, Schouten etc. lekker zien spelen.

2 juli 2024 om 20:04
0

De wissels waren toch gewoon prima?

2 juli 2024 om 20:13
0

De wissel van Malen pakte goed uit maar Bergwijn speelde best goed in de eerste helft. Vervolgens worden Schouten en Ake eruitgehaald en later Gakpo. Letterlijk je beste spelers die hoogstwaarschijnlijk prima door konden voetballen. Maar Memphis, Dumfries, de Vrij en van Dijk die de hele wedstrijd aan het kutten zijn mogen blijven staan.

3 juli 2024 om 08:21
0

Bergwijn en Schouten hadden pijntjes. Aké had al tijden pijntjes. Als je geen risico hoeft te nemen en gewoon waardige vervangers hebt (malen en Vd Ven), dan is dat tohc prima?

Tevens is Veerman weer een beetje terug op aarde met deze minuutjes.

Klinische teams staan tegen dit Roemenië al met 4-0 voor met de rust. Nu bibber je nog met maar 1-0 in de 80e minuut.
Tegen Oostenrijk en zeker tegen Spanje en Duitsland heb je deze luxe niet. Werk aan de winkel.

2 juli 2024 om 19:58
0

Precies, dit had je zeker met een nulletje of 6 a 7 moeten winnen.

2 juli 2024 om 19:58
0

Ach geen enkel groot land scoort er veel. Zelfs spanje kwam achter tegen Georgië. Je kunt blijven zeiken maar dit was gewoon prima na de eerste 10 minuten.

Wat een drama weer, je hebt alle geluk van de wer3ld dat je hier tegen een ploeg speelt die de bal nog niet 3x naar dezelfde kleur kan spelen. Dit oranje zal een hele hoop mazzel nodig hebben om het ek te winnen want kwaliteit kom je gewoon echt tekort. Het grootste drama van vanavond, meneer memphis die iedere bal verloren heeft.

2 juli 2024 om 20:12
0

Jezus vent. Ben jij wel voor Nederland? We hebben Roemenie 80 minuten lang weggespeeld en jij presteert het om niets anders te doen dan te zeiken. Gooi dan gewoon je tv uit het raam en ga onder de douche met je pik in de hand staan als je echt nergens plezier uit kan halen.

2 juli 2024 om 20:14
0

Kerster is een soort van Valentijn Driessen 2.0. Hij kan alleen negatief over dingen praten. Ik heb hem nog nooit iets positiefs zien zeggen.

2 juli 2024 om 20:30
0

Hoho pas op, niet zeuren over Valentijn Driessen, want dan krijg je een ban.

2 juli 2024 om 20:19
0

Roemenie, die eerste werd in de poule en in de kwalificatie boven zwitserlqnd eindigde… lekker negatief blijven doen.

2 juli 2024 om 20:54
0

Nou Roemenie moesten we absoluut niet onderschatten, het was nog net geen Brazilie.
En dan wordt er gewonnen met 3-0 en dan is Roemenie uiteraard weer KKD-niveau.

Het enige wat Nederland zich eigen mag aanrekenen is , dat ze de wedstrijd in de eerste helft niet beslist hebben .
Zo maakte we het nog erg lastig voor ons .
Wat een kansen hebben we gehad als het 5 of 6-0 was geworden had dat ook een terechte uitslag geweest.
En waarom Depay altijd maar mag blijven staan kan ik ook niet begrijpen .

Bij de eerste 15 tot 20 minuten kreeg je alweer het gevoel van het zal toch niet daarna de wedstrijd volledig gedomineerd en heb ik zeker genoten maar als we ook maar een klein beetje onze kansen hadden benut was het bij rust al gespeeld maar goed we zijn weer een stapje dichterbij maar het moet nog steeds beter

Eindelijk een redelijk goede wedstrijd. Kunnen we wel afspreken dat Depay even mag banken.
Gakpo prima wedstrijd en Malen ook dikke prima.

Ik wil graag even mijn gelijk halen. IK ZEI TOCH DAT WE ZE IN ZOUDEN MAKEN.

2 juli 2024 om 19:59
0

In Migi we trust!

2 juli 2024 om 20:31
0

Vond het gezien het spelbeeld toch wel echt een 50/50 wedstrijd hoor pohh, wat een hoop onzin heb ik voorbij zien komen.


Oranje heeft zich goed herpakt na de nederlaag van vorige week. Hoewel het ‘maar’ Roemenië is en zij alleen de eerste twintig minuten echt dreigend waren, heeft Oranje een goede wedstrijd gespeeld. Bergwijn in de basis heeft duidelijk gewerkt, Dumfries kwam goed in z’n kracht op deze manier. Gakpo de beste speler van Oranje weer en dat is hij al heel het toernooi. Schouten heeft mij positief verrast vandaag, misschien wel de beste speler samen met Gakpo en Dumfries vandaag. Verder vond ik Malen niet altijd top qua passing maar je ziet gewoon hoe belangrijk hij kan zijn voor Oranje. Die is samen met Weghorst echt een extra wapen. Depay en Xavi hard gewerkt maar helaas te vaak slordig

Wie zei ook alweer dat Malen slecht was? Hij verdient het om te spelen! Hij is zo goed samen met Gakpo en Memphis mag wel een x weg uit de spits of als valse 10 gebruiken

Belachelijk dat men dacht dat Roemenië een kans maakte. Lekkere toto gepakt. Dat doen de echte kenners

2 juli 2024 om 20:15
0

Ik twijfelde in de 91e minuut om op Nederland scoort nog de 3e te zetten. 8.50 quotering. Zwaar spijt gekregen, zou een lekkere klapper zijn geweest.

Ik wil niet gelijk zeiken, maar ik ga het toch doen; dat je EN Schouten EN Gakpo eruit haalt zijn wel Robbeniaanse wissels hoor. Mijn hemel.

2 juli 2024 om 19:57
0

Gakpo zat er doorheen en had kramp. Het is jammer, maar logisch toch.

2 juli 2024 om 20:00
0

Wedstrijd was gespeeld. En Schouten stond op een gele kaart. Gakpo zat er doorheen. Gewoon goede wissels, op Blind na.

2 juli 2024 om 20:43
0

Aké was wel flink boos om zijn wissel leek het. Als hij geen pijntjes had, dan is dat ook flink terecht! Was één van de 3 beste spelers en als het puur om het spel is geweest, dan was het een belachelijke wissel.

2 juli 2024 om 20:00
0

Schouten is onze enige natuurlijke 6 en staat op scherp

2 juli 2024 om 20:01
0

Prima uitgepakt dus totaal geen probleem. Schouten was niet meer nodig. Gakpo wisselen voor Weghorst is alleen onnodig. Breng dan Maatsen of Zirkzee

Onmachtig Roemenie, allemaal een voldoende behalve Memphis & Koeman.

Drăgușin heeft Memphis nog in de broekzak zitten. Dat scheelt misschien bij het kiezen voor een andere spits. Er zit een stijgende lijn in, maar het is gewoon echt niet genoeg. MOTM Gakpo met Drăgușin en Aké daar dichtbij.

2 juli 2024 om 20:26
0

Dragusin speelde inderdaad een geweldige wedstrijd maar hij liet Gakpo wel lopen bij de 2-0.

3 juli 2024 om 08:22
0

Lol. Als je 3-0 verliest kan je never nooit motm zijn of in de buurt komen.

Gakpo, Malen, Schouten, Simons en Reijnders waren uitstekend.

Verder was Aké ook gewoon degelijk.

Vond Depay en Virgil weer matigjes. Zeker Virgil verwacht ik meer van. Die was een paar keer zo nonchalant, waanzin.

3 juli 2024 om 08:48
0

Vind ik wel. Een speler van een verliezend team kan toch veruit de beste zijn op het veld? Ongeacht het eindresultaat. Zijn enige ongelukkige actie was voorafgaand aan de 2-0, en daar kon hij al niet heel veel aan doen. Alle andere spelers die je hier noemt, hebben meer 'fouten' gemaakt. Neemt niet weg dat Gakpo en Malen uiteindelijk belangrijker waren, maar zonder Drăgușin waren de doelpunten van Malen niet meer nodig geweest.

3 juli 2024 om 08:53
0

Nope. Als je CV bent en je hoofdtaak is het voorkomen van doelpunten. Vervolgens krijg je er 3 (!) tegen, tegen een Oranje wat niet barst van het zelfvertrouwen.

Verder ben je als Dragusin zelf de 2-0 schuldig, dan kan je absoluut geen man of the match zijn. DOor zijn halfbakken ingrijpen (eigenlijk niet, want hij laat Gakpo gewoon gaan), kan Gakpo hem voorgeven en is de wedstrijd dood door de 2-0.

Die 2-0 kon hij niet veel aan doen? Hij kon gewoon doorlopen en niet opgeven, maar hij blijft staa.

Lekkere pot maar Depay vindt ik echt 3x niets, klote corners en loopt arrogant te voetballen.
Gakpo wat een heerlijke voetballer zeg.
Ik zag nu werklust en je ziet waar dit toe gaat

Malen in de basis vanaf nu, graag. Memphis en Simons mogen naar de bank. Reijnders heeft mij tot op heden alsnog niet overtuigd.

2 juli 2024 om 20:01
0

Reijnders was echt top en simons ook gewoon erg goed. Welke wedstrijd heb jij gekeken?

Kan depay nog uit het Nederlands elftal gezet worden? Kom hem persoonlijk ophalen op de fiets

2 juli 2024 om 20:01
0

Je kan wat je wilt maar Memphis gaat niet uit de basis, ik vond hem niet zo slecht spelen, hij had constant 2 man om zich heen en maakte ruimte voor de andere aanvallers

3-0 voelt alsnog veel te weinig. Wat zijn wij vandaag slecht met onze kansen omgegaan! Tegen andere landen moet het echt dodelijker in de afronding, want anders gaat het ons opbreken. Verder wel een goede wedstrijd van Oranje gezien! Gedaan wat we moeten doen en op naar de Kwartfinale!

2 juli 2024 om 21:11
0

Dat zeker, maar aan de andere kant, alleen Spanje en Duitsland gaan echt goed om met de kansen.

Frankrijk moet winnen met een eigen goal en Engeland had iets van 2 zuivere kansen. 2 goals, dat wel, maar de rest van het spel was om te huilen.

Redelijke pot maar tegen Oostenrijk gaan we er op deze manier weer af. Niet overtuigend genoeg vind ik

2 juli 2024 om 20:06
0

Niet mee eens, Oostenrijk heeft op dit soort spel echt geen antwoord.

2 juli 2024 om 20:25
0

Ik denk dat we op deze manier tegen Oostenrijk in een te laag tempo voetballen om onder de druk uit te komen. Je zag het in het begin toen de Vrij tot twee keer toe niet opendraait maar terug speelt naar Verbruggen. In de eerste helft heb ik maar 1 ècht goeie pass gezien en dat was van Verbruggen naar Simons waarmee er met 1 pass ruimte gecreã«erd werd. De rest was vooral balletje naar elkaar toe schuiven vanuit veel stilstand, met een enkele (goeie) steekbal op Dumfries.
De Roemenen vond ik feller, agressiever en in de aanname en balbehandeling vind ik dat Nederland te langzaam / nonchalant is. Nu gaat dat goed, speel je een redelijk goede wedstrijd en win je verdiend met 3-0. Ik zie echter ook veel 'net goed' gaan, 'net' niet snel genoeg waar je dat tegen Oostenrijk niet kan permitteren.

Laten we wel wezen: Ik hoop wel dat de spelers nu voldoende zelfvertrouwen hebben getankt en dat het tegen Oostenrijk/turkije weer net een tandje sneller gaat, en met meer lef en durf (linies overslaan , durven voetballen en vooral doorstappen / druk zetten). Simons, Reijnders en Bergwijn waren dreigend en durfde te voetballen, Aké vond ik heel souverein spelen en Schouten vond ik in al zijn eenvoud weergaloos. Hopelijk trekken ze dat door, maar net een tandje sneller!

2 juli 2024 om 20:34
0

Als je de eerste helft 1 echt goede pass hebt gezien moet je de wedstrijd misschien nog even terugkijken. Bijv de pass van Schouten op Simons bij de 1-0, of de steekbal van Reijnders op dumfries. Als Nederland dit niveau haalt tegen Oostenrijk of Turkije kunnen ze het ticket voor de halve finale alvast boeken.

2 juli 2024 om 20:54
0

let's agree to disagree... Ik hoop overigens dat jij gelijk hebt!

Bergwijn was verrassend goed, maar Malen bewijst alsnog dat hij altijd boven Bergwijn moet spelen. Oranje was heel goed maar Roemenië vooral erg erg zwak

2 juli 2024 om 21:16
0

Malen bewijst juist dat hij als wissel top is. Zaterdag weer beginnen met Malen op de bank en bergwijn basis. Zoveel goeie spelers die wat vanaf de bank juist kunnen brengen

Mooi dat Veerman erin kwam. Depay weer dramatisch, verder een goed Nederlands elftal gezien.

Prima wedstrijd. Wat minder twijfels voor de goal en het was 6-0 geweest.

Gakpo, Dumfries, Ake, Schouten top.
Malen en Veerman goed ingevallen.

2 juli 2024 om 20:04
0

Ik vond het jammer dat Veerman die kans net voorlangs schiet. Wat was het hem gegund te scoren zeg na afgelopen week.

2 juli 2024 om 20:12
0

Ja dat was echt mooi voor hem geweest, maar ik vind het prima dat hij hem bewaard voor de finale ;-).

Wel respect voor Koeman dat hij hem gewoon durft te brengen. Niet bang voor de publieke opinie. Hulde!

2 juli 2024 om 20:24
0

Gewoon terecht, want Veerman is een prima voetballer. Begrijpelijk dat hij flinke kritiek kreeg op zijn optreden, maar dat sloeg al snel door tot “nooit meer in Oranje”.

Jonge spelers zo hard de grond in trappen (want dat is het met doorgeslagen kritiek) is gewoon niet oké.

Uiteindelijk goed hersteld maar wat begon Nederland ermbarmelijk slecht. De Vrij en van Dijk matig maar herstelde in de 2de helft. Al mag de Vrij echt gaan banken nu voor de Ligt. Naast Gakpo was Schouten in de 2de helft man of the match. Maar moet echt feller zijn in de duels, 1ste helft was gewoon te slap. Reijnders goed af en toe nog te onrustig voor de goal, maar speelde prima pot. Veel drang naar voren en 3x uitstekende steekbal gegeven waar Dumfries niets mee doet. Dumfries moet trainen op voorzetten. Memphis mag mu echt gaan banken voor Weghorst/Brobbey/ Zierikzee. Absolute wanvertoning met name de 2de helft. Verder wissels onbegrijpelijk van Koeman. Frimpong moet zich verbijten op de bank. Wel knap van Veerman dat ie nu wel rustig bleef, maar komt gewoon tekort. Als ik Blind was geweest had ik geweigerd, schande dat je hem nog brengt. Malen gevaarlijk maar wel slordig.

Mooie overwinning. Maar desondanks toch wel wat zorgen voor volgende ronde. Als Koeman blijf aankloten met Memphis en steeds z'n beste middenvelder en verdediger wisselt dan zie ik het toch weer fout gaan tegen een beter team.

2 juli 2024 om 20:28
0

Mee eens.. Waarom werd Aké gewisseld? Schouten zou nog kunnen (die had geel geloof ik), maar je haalt je beste verdediger naar de kant. Ik ben toch wel fan de vd Ven, maar die heeft gewoon pech dat Aké voor hem staat.

2 juli 2024 om 20:35
0

Ake en Schouten hadden beide last.

Goed gespeeld van Oranje. Enige kritiek puntje is dat je het te lang spannend houdt. Vooral het middenveld met Schouten en Reijnders speelden erg sterk vandaag.

Buiten de eerste 15 minuten was het gewoon goed en moet je jezelf belonen. Hartstikke goede wedstrijd van de meesten. Met z'n allen achter Oranje staan.

Lekker gespeeld. Volledige controle gehad over deze wedstrijd. Ze hebben een klasse reactie laten zien en zo moet het door blijven gaan! Al die azijnzeikerds die zeiden dat we tegen de Roemenen eraf zouden gaan, lopen nu de polonaise. Nog steeds lees ik hier zure reacties hahah, het is echt abnormaal. Je hebt geheerst en nog steeds zitten we negatief te praten.

Als je met 3 aanvallers speelt gewoon Weghorst in de spits zetten. Je speelt gewoon met 10 man als Depay in de spits staat.

Geen grootse wedstrijd, maar na de openingsfase geen moment het gevoel gehad at Roemenië het ons moeilijk ging maken. Gakpo begint toch echt een topper te worden, heerlijk om te zien. Schouten ook erg sterk vandaag.

2 juli 2024 om 20:32
0

Wel mee eens om Memphis uit de spits te halen, niet mee eens om met Weghorst te starten, daar wordt je mijn inziens niet sterker van. Zierkzee of Brobby laten beginnen. Weghorst kan je beter gebruik als stormram wanneer je druk gaat zetten en een goal moet forceren (ook niet als je achteruit loopt, dan komt hij snelheid te kort).

Prima overwinning, alleen je kunt deze wedstrijd met veel meer stabiliteit achterin over de streep trekken. Denzel Dumfries komt in het Nederlands elftal minder goed uit de verf in een viermansverdediging. Zijn grootste kracht ligt in zijn aanvallende impulsen en het ondersteunen van de voorhoede, wat beter tot zijn recht komt als wingback. Zo speelt hij bij Inter en zo heeft hij ook zijn beste bij het Oranje gespeeld. Bovendien kun je dan ook profiteren van de snelheid van V. de Ven op links.. jammer dat hij Aké erag haalde.

Prima overwinning, alleen je kunt deze wedstrijd met veel meer stabiliteit achterin over de streep trekken. Denzel Dumfries komt in het Nederlands elftal minder goed uit de verf in een viermansverdediging. Zijn grootste kracht ligt in zijn aanvallende impulsen en het ondersteunen van de voorhoede, wat beter tot zijn recht komt als wingback. Zo speelt hij bij Inter en zo heeft hij ook zijn beste bij het Oranje gespeeld. Bovendien kun je dan ook profiteren van de snelheid van V. de Ven op links.. jammer dat hij Aké erag haalde.

Dit is het Nederlands elftal dat we hoorden te zien sinds het begin van het toernooi maar we hebben ons tekort gedaan met al die kansen die we hebben gehad, maar ja we mogen niet klagen.

Ik snap niet wat Koeman bezield om Depay telkens weer te laten spelen, je ziet dat het niet werkt waarom hou je eraan vast? Die vent is niet eens een echte spits, zet daar gewoon Brobbey of Zirkzee neer want het is gewoon zielig voor die twee om opgeroepen te worden en vervolgens geen speeltijd krijgen.

Gakpo en Malen, wat een klasbakken zijn dat zeg, die hebben het team op sleeptouw genomen.

Hopelijk zien we hier meer van tegen Oostenrijk of Turkije.

We worden wereldkampioen!!

2 juli 2024 om 21:37
0

Das pas over 2 jaar🤣

Goed gespeeld en Mooi resultaat maar Het was verwacht dat Nederland zou winnen van het zwakke Roemenië ook al was ze 1ste in een groep die ook niet zo moeilijk was Nederland heeft nu geluk dat ze een gunstige loting hebben volgende is waarschijnlijk Oostenrijk terug en daarna miss Engeland of Zwitserland echt moeilijke tegenstanders niet echt ala spanje of Duitsland maar je weet nooit nu genieten en voeten op de grond en geen domme dinges doen in de volgende match.

Nou zeker 100% verdiend gewonnen maar effe ze moeten wel beter met die kansen omgaan.Tegen Oostenrijk en Turkije wordt dit gewoon afgestraft als je ook gewoon de betere bent, want die 2 hebben nog wel namen in hun elftal die iets kunnen breken.Maar goed we zien wel had makkelijk 5-0 kunnen worden.

Schouten,De Vrij,Bergwijn en Gakpo waren de beste vandaag!!

Vind het wel de rest te kort doen als alleen Gakpo wordt opgehemeld. Alleen van Dijk was niet best te traag en jammer dat Mephis niet scoort maar verder genoten van alle posities

Ajacied in de basis he dan krijg je dat goede spel. Bergwijn elke wedstrijd basis hahah

Goede overwinning. Beste wedstrijd tot nu toe op dit EK.

Nederland was tot en met deze wedstrijd kwetsbaar en vooraf had je het gevoel dat Nederland zomaar had kunnen verliezen en dat ruiken tegenstanders, waardoor niemand bang is voor Nederland.

Maar vandaag heer en meester en iets meer respect en ontzag verdiend.

Er zijn twee landen waar je niet (zomaar) van wint. Dat zijn Duitsland en Frankrijk.
Als ze willen kunnen zij het tempo en de wedstrijdverloop zelf bepalen.
Het kan zijn dat ze 70-80 minuten niet in de moeilijkheden komen en dan ineens toeslaan waardoor je met 2-0 achter staat.

Deze twee landen zijn de twee absolute favorieten. Spanje heeft het beste spel en het is eigenlijk heel jammer dat we in de kwartfinale al een vroege finale hebben.
Maar toch zie ik Spanje niks kunnen inbrengen tegen Duitsland of Frankrijk.

Zij zijn heel slim en winnen eigenlijk van iedereen met hetzelfde spel of dit nou Spanje is of Roemenie is.

Italie heeft gedaan wat iedereen van te voren al dacht. Groep doorkomen en dan snel eruit, want ze hebben een compleet nieuwe lichting en zijn in een overgangsfase.

Dan heb je drie landen met potentie maar waar het spel zeer belabberd is, eigenlijk zonder idee, waar spelers maar wat doen. Dat zijn Nederland, Portugal en Engeland. Alledrie trouwens met zeer beperkte/incompetente coaches.

Er zijn maar twee verrassingen dit EK. Dat zijn Oostenrijk en Zwitserland. De enige twee landen die zouden kunnen stunten. Omdat zij de enige twee landen buiten Duitsland, Spanje en Frankrijk zijn die wel met overtuiging en een spel idee spelen.
Ze kunnen zomaar doorschieten naar de halve finale/finale.

Indien we vandaag weer tegen Oostenrijk speelden, dan waren we er weer afgegaan. De verdediging stond wederom niet goed. Je mag dus echt blij zijn dat we vandaag tegen Roemenië speelden.

2 juli 2024 om 20:08
0

Het stond echt slecht ja. Zo slecht dat we geen kans hebben weg gegeven.

2 juli 2024 om 20:11
0

Dat lag meer aan die slechte Roemenen…

2 juli 2024 om 20:19
0

Geen kans weggegeven klopt niet helemaal. Roemenie kreeg zelf de kans op 1-0 maar die gozer had totaal geen controle. Anders had je weer zo'n vervelende tijdrek wedstrijd gehad. Zou echt vele malen beter moeten tegen wat ik denk Oostenrijk..

2 juli 2024 om 20:46
0

Een nuance RedondoNo5: dat kwam door Aké. Die heeft 4x de boel gered op een gevaarlijk moment, waar Van Dijk en De Vrij weer nergens te bekennen waren en Dumfries nog rechtsbuiten stond. Als Aké dat niet doet dan is het gewoon 4x een hele grote kans voor Oekraïne met een paar passes. Dus dat moet wel echt beter, want Aké kan niet non stop 3 lui coveren en zijn eigen positie ook nog goed invullen.

Goede wedstrijd van Oranje. Geen kans weg gegeven. Gakpo is een echte toernooi speler. Schouten ook sterk vandaag. Eigenlijk iedereen wel sterk, behalve Memphis. Wanneer krijgt een ander een kans? Elke keer is het commentaar dat Memphis alweer een slechte wedstrijd heeft gespeeld, maar ernaast zetten ho maar. Stel je eens voor dat hij het de volgende wedstrijd op zijn heupen krijgt. Hoeveel wedstrijden zijn we inmiddels verder? Ik ken geen enkele international met zoveel interlands waarbij 80% van de wedstrijden gewoon slecht is.

Alleen Depay wisselen er zitte 3 spitsen op de bank.

Heel lekker potje gezien! Met dit spel worden we kampioen!

Op 17 minuten eerste helft na was het prima. malen moet echt spelen ten opzichte van Bergwijn. Memphis kan je vervangen. Simons ik durf niet te schieten hebben we ook niks aan. Het ziet er allemaal gevaarlijk uit. Maar waarom haalt hij niet gewoon de trekker over. Verder was Nederland goed aan de bal tot de 16 daar maken we foute keuzes het lijkt wel alsof ze de goal gewoon niet willen maken.

Hoera, na een moeizaam begin een heel behoorlijk Oranje gezien. Valt nog genoeg te verbeteren vooral voorin, maar dit was een opluchting na dat debacle tegen Oostenrijk.

Jammer dat Simons in de 16 zo matig was, daarbuiten was hij prima. Memphis moet stoppen met zijn eigen doelpunt scoren op 1 te zetten en vaker de bal aan teamgenoten geven in betere posities. En hij hoeft ook niet alle standaardsituaties te nemen in een elftal waar andere een betere voorzet hebben.

Kwartfinale gehaald, dus minimale doelstelling gehaald.

Had 2-0 voorspeld maar werd 3-0. Ik vond Schouten en Reijnders echt goed vandaag.

Schouten, wat een rust, niet normaal!

Na een goede goal en een eerste helft waarbij je uiteindelijk die 2e niet maakt werd het wel spannender. Ik dacht steeds "het zal toch niet?". Je weet dat die ene kans kan komen.

Gelukkig na de afgekeurde goal eindelijk Malen die hem binnentikt. De 3-0 was het toetje.

Op naar Oostenrijk - Turkije.

Doe maar Oostenrijk en mooie revanche!

Prachtig, Gakpo, Schouten, Malen, Dumfries, Simons, Veerman en Depay. Mooie ploeg! Zelfs Bergwijn deed aardig mee.

Maak reinders en schouten aub het vaste middenveld duo. Beste middenvelders die NL heeft. Geweldige wedstrijd van beide.

Gakpo tot nu toe ook top.

Vooralsnog de meest overtuigende overwinning in deze ronde. Zeer goede Schouten en Gakpo. Achterin nauwelijks iets weggegeven. De komende jaren verzekerd van een betrouwbare doelman. Enige minpunt is dat Koeman Blind eerder had kunnen brengen.
Op naar de kwartfinale!

Depay liet eens zien dat hij achteruit is gegaan.
Vele foute hoekschoppen. Was er veel niet. Schouten en Gakpo waren klasse. Veerman viel goed in. Dumfries weer goed op zijn plek.
Kortom een Nederlands elftal wat bij vlage goed voetbalde maar het tikkie terug zit er nog in

Depay grootste dissonant, die jongen huppelt een beetje, maar deed echt alles verkeerd, met als hoogtepunt een corner die hij ineens op het doel schoot…..hoe arrogant kun je zijn?

mooie prestatsie jammer van al die misluiten cirners had meer ingezeten

Buiten de eerste 15-20 minuten een meer dan dikke prima en solide wedstrijd van Oranje. Vanaf de goede 1-0 van Gakpo eigenlijk de rest van de wedstrijd, de wedstrijd in handen gehad. Enige puntje van kritiek mag er zijn op de scherpte voor de goal en bij het uitspelen van goede mogelijkheden. Als ze scherper waren geweest, had het zomaar 0-4/5 kunnen worden.

Ik wist dat de Roemenen niet geweldig waren, maar ik schrok wel echt van het voetbal wat ze op de mat legden. Nederland kon eigenlijk doen wat ze wilden. Er werd ze geen strobreed in de weg gelegd. Nederland speelde goed, maar Depay en Simons vond ik minder. Gakpo en Schouten erg goed. Malen is een veel betere afmaker dan Depay, dus die moet er de volgende wedstrijd gewoon in staan. Dumfries ook van genoten. Geeft altijd alles. Wel vrees ik dat hij tegen betere tegenstanders kaarten gaat pakken, want dan is hij in zijn fanatisme vaak te laat.

Simons was ok maar veel te veel balverlies en nog steeds vaak niet goed in zijn overzicht.
Memphis moet gewoon banken dat kan niet meer. Lijkt net op Wijnaldum...nog zo een slapjanus.

Schouten ken ik niet echt maar wat speelde die goed zeg! Was voor mij de beste man op het veld. En uiteraard wisselt Koeman de beste speler.

Maar we zijn naar de kwartfinale. Meer dan ik vooraf had verwacht. Eigenlijk is Nederland het aan zijn stand verplicht om Oostenrijk/turkije opzij te zetten! En dan zit je in de halve finale.

Geweldig stabiele pot gezien van NL. Bij het begin van de eerste en tweede helft even paniekvoetbal door - te verwachten - hoge druk van de Roemeniërs, maar hier hebben ze goed onderuit gevoetbald. Toch frappant om te zien dat als de 1-0 is gevallen, dat ze met zo veel meer zelfvertrouwen en rust spelen. Dan zie je toch dat we spelers missen die grote wedstrijden hebben gespeeld (op een paar na) die met dit soort druk kunnen omgaan. Daarentegen kun je alleen maar lof hebben voor de getoonde kwaliteiten van Gakpo, Schouten, Simons en Aké. Ook erg blij voor Bergwijn dat hij goed speelde. Jammer dat hij werd gewisseld, maar zeer terecht gezien de prestaties van Malen, waar altijd dreiging vanuit gaat. Depay mag echter weleens plaatsnemen op de bank voor hem, die heeft een soort Ronaldo status bij Koeman zonder daadwerkelijk te presteren op eindtoernooien…

Al met al een hele fijne wedstrijd om vertrouwen te tanken en beter op elkaar ingespeeld te raken voor de kwartfinale. Ik heb er weer vertrouwen in!

Ik vond dit toch een prima wedstrijd hoor. Na zoveel gezeik is het gewoon knap om die wedstrijd best wel makkelijk te winnen. Kansen moeten vooral nog wat beter afgemaakt worden, maar je zag wel dat ze vandaag echt wilden laten zien dat ze beter kunnen. Ik snap veel negatieve reacties van mensen niet zo. Ook dat individueel afzeiken van spelers is vermoeiend. Ik hoorde laatst iemand op tv zeggen dat wij toch een van de weinige landen zijn die zo negatief zijn over ons eigen team. Ik hou van Nederland maar we zijn toch ook een vreemd volkje soms eigenlijk.

Eindelijk weer eens een heerlijke en overtuigende wedstrijd van Oranje gezien.

Eerste 10-15 minuten waren even uitzitten, al vond ik dat Nederland veel beter op de been bleef dan tegen Oostenrijk.

Daarna was het gewoon een prima wedstrijd. Grootste minpunt: de gemiste kansen. En een Depay die keihard werkte, maar nog steeds geen stempel kan drukken.

Gakpo begint ook steeds meer een echte topper te worden.

Middenveld was deze keer ook bijna foutloos. Schouten speelde uitstekend, eerste helft passing van 100%. Reijnders goed. En een felle en gretige Simons. Geen goal helaas, maar de voorzet van de eerste goal. En uit zijn onderschepping volgde de 0-3. Vond hem niet de beste van Oranje, dat waren eerder Schouten of Gakpo. Maar hij speelde goed, fijn dat er een stijgende lijn in zijn spel zit.

By the way, voor degene die hem matig vonden spelen, ga svp Wimbledon of de Tour de France volgen en laat voetbal voor wat het is. Want dan heb je er echt 0 verstand van. Of je bent gewoon aan het trollen.

Goed Nederlands elftal gezien vandaag,Schouten en Gakpo echt de uitblinkers vandaag, malen goed ingevallen ook
Goed van Koeman dat hij veerman in liet vallen, al twijfel ik met veerman als het tempo van de wedstrijd hoger ligt, nu hopen dat we in een flow komen en wie weet wat erin het vat zit

De ligt en blind als centrale verdedigers erin wil ik wel zien komende wedstrijd(en) van dijk die eh coacht en voetbalt niet. Maareh ned elftal deed wat het moest doen tegen roemenie. En weer over tot de orde vd dag...

De lucht kleurt blauw, want weg zijn alle zorgen. Maar juich niet te gauw, want misschien regent het weer morgen. Nee Ff serieus laten we aub niet meer zoveel klagen en zo negatief zijn. Nu is iedereen ineens weer positief, maar dit moeten we altijd zijn!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren