voetbalzone

Gerets mag blijven: 'Er bestaan geen twijfels over zijn werk'

Bart Kruyt07 feb 2012, 22:00
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2012, 22:00
Advertentie

Marokko ging als een van de favorieten de Afrika Cup in, maar stelde hevig teleur op het toernooi. De ploeg van Eric Gerets verloor de eerste twee wedstrijden en werd daardoor direct in de groepsfase uitgeschakeld. De Marokkaanse bond blijft achter de bondscoach staan.

/

Na de uitschakeling van Marokko werd er haast natuurlijk gespeculeerd over een ontslag van de Belg, maar bondsvoorzitter Ali Fassi Fihri houdt vertrouwen in Gerets. “We hebben hem als doelstelling toevertrouwd een sterke nationale ploeg samen te stellen voor 2014”, zei hij in Le Matin. “De uitschakeling was natuurlijk een grote teleurstelling, maar er bestaan geen twijfels over het werk van Gerets of zijn sterke drang om dit mooie avontuur af te maken.”

Gerets tekende een vierjarig contract in Marokko en deed dat juist om iets op te bouwen, zo benadrukt Fihri. “Eerdere ervaringen, positief en negatief, op club- en landen-niveau, hebben uitgewezen dat als er stabiliteit en continuïteit is de resultaten volgen”, meent de bondsvoorzitter. De Afrika Cup is inmiddels toe aan de halve finales, die woensdag gespeeld worden.

Bezig met laden …