voetbalzone

Giménez geeft droomjaar extra glans met hoofdrol in Gold Cup-finale

Mart Oude Nijeweeme17 jul 2023, 07:14
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2023, 07:14
Advertentie

Mexico heeft in de nacht van zondag op maandag beslag weten te leggen op de Gold Cup. De ploeg van interim-bondscoach Jaime Lozano was in de finale met 1-0 te sterk voor Panama. Grote man aan de kant van de Mexicanen werd Feyenoorder Santiago Giménez, die twee minuten voor tijd voor het enige doelpunt van de wedstrijd zorgde. Hij stond toen koud in het veld.

Het kon voor Mexico de negende Gold Cup worden in de geschiedenis. Het toernooi, voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en de Cariben, viel al acht keer ten prooi aan el Tricolor. Bij de Mexicanen waren er basisplaatsen voor Ajacieden Jorge Sánchez en Edson Álvarez. Giménez begon, net als nagenoeg de rest van het toernooi, vanaf de reservebank.

De spits van Feyenoord, die eerder dit jaar al beslag wist te leggen op de titel in de Eredivisie, zag vanaf de bank hoe het eerste gevaar van Panama kwam. Ismael Diaz genoot een vrije doortocht richting het doel van Guillermo Ochoa, maar werd net op tijd afgestopt door een van de verdedigers van Mexico. Ook de tweede mogelijkheid, een afgeslagen vrije trap uit de tweede lijn, was voor de ploeg van Thomas Christiansen.

Mexico nam het heft vervolgens in handen en kwam er via Uriel Antuna voor de eerste keer gevaarlijk uit. De buitenspeler vond echter doelman Orlando Mosquera op zijn weg. Vijf minuten voor tijd had Lozano genoeg gezien en besloot hij, met het oog op de naderende verlenging, Giménez binnen de lijnen te brengen voor Henry Martin. De spits van Feyenoord werd niet veel later bediend, draaide weg bij zijn directe tegenstander en schoot na een vrije doortocht raak: 1-0.

Bezig met laden …