Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grens tussen Frankrijk en België wordt gesloten tijdens onderling duel

Laatste update:

Maandag wordt de grens tussen België en Frankrijk enkele uren gesloten. Tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens kondigen zondag aan dat het verkeer enorm beperkt wordt tijdens de achtste finale van het EK tussen de twee buurlanden vanwege de veiligheidsrisico’s.

“Er komen blokkades of filterblokkades op verschillende grensovergangen. Dit vanaf 16:00 uur op maandag”, zo benadrukken de burgemeesters van tien gemeentes in een gezamenlijk persbericht.

“Het stadsbestuur wil de risico's op ordeverstoring en vandalisme zo veel mogelijk beperken”, zo klinkt het. De meeste plekken zijn zelfs tot 06.00 uur dinsdagochtend afgesloten voor auto’s. Fietsers en voetgangers kunnen de grens op de meeste plekken wel passeren.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De tien grensplaatsen zijn verspreid over circa 20 kilometer langs de Frans-Belgische grens. De gemeentebesturen zullen ook samenscholingsverboden uitvaardigen, om mogelijke relletjes te voorkomen.

Frankrijk plaatste zich verrassend genoeg als nummer twee van Groep D, waarin Oostenrijk als eerste eindigde. Nederland werd derde in dezelfde poule en treft Roemenië op dinsdag.

België slaagde er in Groep C niet in om bovenaan te eindigen, waardoor de loodzware ontmoeting met de Fransen wacht.

Het duel tussen de Rode Duivels en Frankrijk vindt plaats om 18.00 uur in Düsseldorf en de winnaar van de wedstrijd speelt in de volgende ronde tegen Portugal of Slovenië.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Opvallend, de rivaliteit tussen Frankrijk en België is toch niet zo extreem?

30 juni 2024 om 18:48

Volgens mij heeft België vooral in de zomer wel eens last van Franse jongeren die nogal wat kunnen terroriseren. Denk dat het daar vanuit komt

30 juni 2024 om 19:26

Historisch gezien heeft Frankrijk zo'n beetje met elk land een rivaliteit, al dan met één land meer dan de anderen. Verder hebben we een toenemende verdeeldheid en wantrouwen en de toenemende vraag naar surveillance in de Westerse landen waardoor de frustratie toeneemt

30 juni 2024 om 19:29

Hoezo dan? Wat voor rivaliteit heeft Frankrijk historisch gezien bijvoorbeeld met Nederland, Hongarije, Georgie en Wales?

1 juli 2024 om 13:15

uhmmm De Hollandse Oorlog (1672-1679) toen Frankrijk de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden binnenviel wegens zijn streven naar natuurlijke grenzen.

En natuurlijk een eeuw later Napoleon. Maar voor de rest geen rivaliteit joh.

30 juni 2024 om 19:33

Woon op een half uurtje van de Franse grens, maar waarom ze die grens nu sluiten voor specifiek deze wedstrijd weet ik ook niet. Zoals Ducktaildo hier zegt, is er hier wel redelijk wat last van Noord-Fransen (met vooral een Noord-Afrikaanse achtergrond), die veel naar buitenzwembaden komen in de zomer om amok te maken, maar ook gedurende andere periodes zijn ze er voor vele inbraken. De regio rond Rijsel/Tourcoing/Roubaix/Valenciennes is trouwens een heel grauwe buurt met bijhorende armoede en problemen. Rijsel zelf is een best leuke stad, maar in de wijken daarrond heb je niks te zoeken.

30 juni 2024 om 20:16

Interessant, in het zuiden van Nederland ervaren zwembaden dit ook. Dus mocht het tot een finale tussen Nederland en België komen, dan ook maar de boel op slot?

België is niet kansloos. Frankrijk was niet bijzonder tegen Nederland. Maar wat is de aanleiding voor dit? Zijn er signalen van rellen?

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren