Guardiola overrompelt HSV bij debuut Thiago en kan eerste prijs pakken

Erik van Dam20 jul 2013, 20:02
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2013, 20:02

Josep Guardiola kan zondag al zijn eerste prijs pakken als trainer van Bayern München. Der Rekordmeister won zaterdag met 0-4 van Hamburger SV en plaatste zich hierdoor voor de finale van de Telekom Cup, een Duits oefentoernooi ter voorbereiding op het nieuwe Bundesliga-seizoen. In de finale treft de winnaar van de Champions League Borussia Mönchengladbach, dat eerder op de dag met 1-0 won van Borussia Dortmund.

/

Bij Bayern maakte Thiago Alcántara zijn officieuze debuut voor zijn nieuwe werkgever. De Spanjaard speelde een uitstekende wedstrijd en het hoogtepunt van de halve finalewedstrijd tegen HSV was de 0-2 van Mario Mandzukic. Na een prachtige pass van de van Barcelona overgekomen middenvelder bediende Franck Ribéry met gevoel en precisie de Kroatische aanvaller, die de bal alleen nog maar een zetje hoefde te geven. Na twaalf minuten had Jerôme Boateng al voor de openingstreffer gezorgd op Borussia-Park.

Kort voor rust maakte Toni Kroos er 0-3 van in de Nord-Süd-Derby en zeven minuten na de pauze bepaalde Thomas Müller de eindstand op 0-4. Guardiola kan zondag met de Telekom Cup dus zijn eerste prijs in de wacht slepen in Beieren en onder zijn leiding maakte Bayern in zeven wedstrijden reeds 54 doelpunten en kreeg het slechts twee treffers tegen. Rafael van der Vaart werd na 47 minuten gewisseld aan de kant van HSV. De wedstrijd duurde overigens maar een uur.

Bekijk hier het doelpunt van Mario Mandzukic.