FBL-FRA-LIGUE1-REIMS-LILLEGetty Images

Heftige beelden: Lille-speler raakt bewusteloos na duel en moet met brancard van veld

Sam Vreeswijk17 aug 2024, 20:37
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2024, 20:37
Advertentie

Een heftig moment in de Ligue 1 zaterdagavond. Lille OSC-speler Angel Gomes bleef bewusteloos op de grond liggen na een overtreding van Stade Reims-speler Amadou Koné, werd uiteindelijk ongeveer een half uur op het veld behandeld en daarna met een brancard van het veld gereden Inmiddels heeft Lille bevestigd dat Gomes weer bij bewustzijn is.

Het stond nog 0-0 toen middenvelder Gomes de bal wilde koppen halverwege de helft van de tegenstander. Hij zag echter niet dat tegenstander Koné vol van achter aankwam.

Koné raakte Gomes daarop hard, waarna laatstgenoemde stil op de grond bleef liggen. De scheidsrechter gebaarde direct naar de zijlijn voor medische hulp.

Ook de spelers van beide teams waren in paniek en bekommerden zich om Gomes. Toen hij vervolgens werd verzorgd op het veld, gingen de andere spelers eromheen staan zodat hij privacy had.

Uiteindelijk lag de wedstrijd ruim een half uur stil. Gomes werd na enige tijd met een brancard van het veld gereden en naar een ziekenhuis afgevoerd.

Inmiddels is de wedstrijd weer hervat. DAZN meldde dat Gomes weer bij bewustzijn is, en dat heeft Lille nu ook bevestigd.

Koné, die de overtreding op Gomes begon, werd overigens met een rode kaart van het veld gestuurd. Het is voor Reims en Lille het eerste duel van dit nieuwe Ligue 1-seizoen.

Bezig met laden …