voetbalzone

Het Parool noemt volgend drietal dat van Francesco Farioli mag vertrekken bij Ajax

Wessel Antes30 jul 2024, 11:27
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2024, 11:41
Advertentie

Ook voor Gaston Ávila, Jakov Medic en Chuba Akpom lijkt er geen plek meer bij Ajax, zo meldt Het Parool dinsdagochtend. Maandag kwam De Telegraaf al met het nieuws dat Ajax de bezem door de selectie haalt.

Het viertal Owen Wijndal, Borna Sosa, Benjamin Tahirovic en Silvano Vos mag per direct op zoek naar een nieuwe club, zo luidde de berichtgeving van clubwatcher Mike Verweij namens de ochtendkrant.

De vier genoemde namen zijn deze week niet welkom op de training van Ajax 1. In plaats daarvan trainen zijn met Jong Ajax, het hoogste beloftenelftal van de Amsterdamse club. Wijndal, Sosa, Tahirovic en Vos zijn ook niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor de uitwedstrijd tegen FK Vojvodina van donderdag in de tweede voorronde van de Europa League.

Verweij schetste dat de groep waar Farioli mee moet werken op het trainingsveld veel te groot is, zeker nu Brian Brobbey en Steven Bergwijn weer zijn aangesloten. Tijdens een partijvorm met elf tegen elf zijn er zelfs spelers die aan de kant moeten blijven.

Het Parool noemt de namen van de volgende slachtoffers. “Ook voor Ávila, Jakov Medic en Chuba Akpom lijkt geen plek meer bij Ajax. Georges Mikautadze, Francisco Conceição en Jorge Sánchez zijn al verkocht”, schrijft journalist Job van Kempen.

Volgens Verweij heeft Farioli met de harde ingreep overigens ook een ander doel voor ogen. In Amsterdam leeft de verwachting dat spelers die op een zijspoor zijn beland op zoek gaan naar een andere club, met de hulp van hun zaakwaarnemers.

Met het geld dat binnenkort bij eventuele uitgaande transfers, hoopt Farioli zijn selectie te versterken voor komend seizoen. Alleen dan kan technisch directeur Alex Kroes actief op zoek naar nieuwe spelers voor Ajax.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …