voetbalzone

‘Hij kan zich wel eens flink in de nesten hebben gewerkt bij Bayern’

Erik van Dam11 feb 2014, 10:14
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2014, 10:14
Advertentie

Toni Kroos is deze dagen een van de meest veelbesproken spelers in Duitsland. De 24-jarige middenvelder speelde voor de winterstop veel wedstrijden en kreeg het vertrouwen van Josep Guardiola. Eind januari gooide hij zijn glazen echter in, toen hij na een uur werd gewisseld en boos reageerde. Josep Guardiola stelde de Duitser vervolgens niet op in de eerstvolgende twee wedstrijden tegen Eintracht Frankfurt en 1. FC Nürnberg.

voetbalzone

Bayern won die duels met 5-0 en 0-2 en miste Kroos geen moment. Aanvoerder Philipp Lahm merkte maandag al op dat Kroos zich neer moet leggen bij de keuzes van de trainer. Nu zegt voormalig verdediger Thomas Helmer van Bayern dat Kroos een pittige strijd wacht om weer terug te keren in het team bij Bayern. De consternatie die hij heeft veroorzaakt met zijn geïrriteerde reactie kan hem duur komen te staan.

Pep heeft een signaal afgegeven aan het hele team door Kroos te laten vallen. Het feit dat Toni in de voorbije paar wedstrijden niet in de basis stond, houdt vrijwel zeker verband met zijn reactie in de wedstrijd tegen VfB Stuttgart”, aldus Helmer in gesprek met AZ. “Kroos is het type speler waar Guardiola van houdt. Hij was een onbetwiste basisklant in de eerste helft van het seizoen, al lag dat ook aan de blessuregevallen bij Thiago Alcántara en Mario Götze.”

“Maar hij kan zich wel eens flink in de nesten hebben gewerkt”, vermoedt Helmer. “Pep heeft ook Lahm, Thiago en Götze nog op het middenveld en dat zijn niet bepaald de slechtste spelers om voor handen te hebben.” Kort voordat de winterse transferperiode ten einde kwam doken al geruchten op dat Kroos weg zou gaan bij Bayern. Hij bleef gewoon en zei later dat het publiek niet alles moet geloven, wat in de kranten staat. Guardiola hield zich in januari meer op de vlakte. “Hij is belangrijk, maar in de voetballerij kan het soms gek lopen. Vandaag hier, morgen daar”, zei de trainer.

Bezig met laden …