Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse gaat in beroep en kondigt akkoord met Parry over miljoenenschuld aan

Laatste update:

Vitesse gaat in beroep tegen het besluit van de KNVB om de licentie voor het aankomende seizoen in te trekken, zo valt te lezen in een persbericht op de clubsite. Ook wordt er melding gemaakt van een aanstaand akkoord tussen Guus Franke, de nieuwe beoogde eigenaar van Vitesse, en de grootste schuldeiser Coley Parry.

Parry zag zijn overname van Vitesse juist mislukken en liet de club vervolgens met een schuld van 14,3 miljoen euro achter. Volgens De Gelderlander is Parry nu de grote winnaar na maandenlange onderhandelingen. Naar verluidt krijgt de New Yorkse zakenman het volledige bedrag teruggestort. De Telegraaf weet te melden dat Parry en Franke een terugbetalingsregeling in termijnen zijn overeengekomen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Reactie Vitesse op intrekken proflicentie


De afgelopen weken kon Vitesse geen volledige documenten aanleveren bij de Licentiecommissie. Op basis van deze informatie, waaronder een ontbrekende dekkende begroting, heeft de Licentiecommissie besloten om de licentie van Vitesse in te trekken.

“Het lag in de lijn der verwachting dat een dergelijk besluit genomen zou worden", zegt algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes. "We hebben immers niet op tijd de benodigde informatie aan kunnen leveren. Zoals ook aangekondigd aan de KNVB zullen wij direct een beroep aantekenen. Met de ontwikkelingen van de afgelopen dagen – refererend aan het akkoord met Coley Parry – gaan we dit proces met vertrouwen tegemoet. Wij geven niet op in het belang van de club, het is zeker nog geen gelopen koers.”

“Zoals ik al vaker heb gezegd; het oplossen van het verleden is de belangrijkste stap", vervolgt Reijntjens. "Met Guus Franke hebben we een fantastische Gelderse ondernemer gevonden, met sympathie voor de club, die het verleden voor ons wil oplossen. Uiteraard is dit een voorzichtige vreugde. Vanaf vandaag start immers ons beroepsproces en dienen we goedkeuring voor het vervolg op te halen bij de Licentiecommissie. Hiervoor zullen wij de komende dagen de benodigde informatie aanleveren in Zeist. Hopelijk ontvangen wij dan binnen enkele weken goed nieuws vanuit de Licentie- en beroepscommissie en kunnen we definitief door!”

Het aanleveren van de desgevraagde documenten vergt echter nog wel enige tijd en voorbereiding. Zowel aangaande het akkoord met Parry als de beoogde aandelenoverdracht. Naar verwachting vindt de beroepszaak over twee weken plaats. Mocht de club deze zaak onverhoopt en onverwacht niet winnen dan heeft het nog een kans via de rechtbank.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dan niet meer die gekkigheid, maar gewoon ballen! Nu eerst nog maar eens de juiste paperassen overhandigen en de goedkeuring krijgen van de bewuste licenties. Gewoon met m'n maten kijken naar het voetbal, maar wel naar mijn eigen oude cluppie! Zou het dan toch???

25 juni 2024 om 10:13

Het wordt heel krap. Men moet overeenstemming bereiken en op papier zetten met alle schuldeisers. De schuldeisers zullen harde garanties eisen.

Daarna moet een sluitende begroting ingediend worden.

Pas dan heeft het beroep enige kans van slagen.

25 juni 2024 om 15:40

Laat Paul van der Kraan maar gaan. Die regelt ook dit klusje wel weer.

Al die misgunners met 'hoeveel tijd krijgen ze nog?' en 'gewoon failliet en opdoeken!' ... Zo zie je maar positiviteit overwint. Fijn dat Vitesse behouden blijft, degradatie en daarvan terugkomen is al een straf van grote aard.

25 juni 2024 om 08:52

Positiviteit overwint? Ga maar eens langs bij de (voormalig) fans van RBC, HFC of Veendam. Die hebben wel moeten lijden onder het wanbeleid met de ultieme prijs, vaak met veel minder risico dan wat de gieren bij Vitesse hebben genomen.

25 juni 2024 om 09:37

Helemaal eens Bongiorno. Absurde vergelijking van savano. Stonden laatste, degradatie bijna onontkoombaar en dan zo’n verhaal typen? Mijn sympathie en medeleven gaan uit naar MVV die het in mijn ogen verdienen om gered te worden.

25 juni 2024 om 13:00

Die clubs gingen niet ten onder door wanbeleid, maar gewoon omdat ze de minimale inkomsten die nodig zijn om een profclub te zijn niet konden binnenhalen. Geen gekke uitgaven, maar gewoonweg geen toekomst als profclub. Bij Vitesse ligt dat toch anders, aangezien men gemiddeld 15.000 supporters heeft en meer dan genoeg inkomsten. Dat wanbeleid bij Vitesse is natuurlijk ook niet echt wanbeleid, gewoon de pech dat men de club moet verkopen vanwege de Russische sancties en dat de nieuwe eigenaar niet goedgekeurd werd door de KNVB nadat ie al geïnvesteerd had.

25 juni 2024 om 15:42

Vitesse 15 duizend supporters? Er zijn maar 2500 seizoenkaarten verkocht, dat 15 duizend supporters verhaal kan de prullenbak in, dat klopt gewoon niet.

25 juni 2024 om 16:58

15000 gemiddeld afgelopen seizoen. Vorig jaar had men ook veel meer seizoenskaarten dan jij zegt, dus jouw cijfers kloppen ook niet. Of je hebt de cijfers voor dit jaar gepakt, maar die zijn vertekend, omdat een seizoenskaart bestellen kan betekenen dat je je geld kwijt bent, dus daar wachten mensen mee.

25 juni 2024 om 17:51

Ik heb het ook even opgezocht. Vitesse had het afgelopen seizoen meer dan 10.000 seizoenkaarten verkochten (als was een deel voor een half jaar).

25 juni 2024 om 08:59

Degradatie is geen straf als je al laatste staat, aankomend seizoen starten met -18 wel. Dat zou niet meer dan terecht zijn aangezien ze weer uitstel krijgen.
Ben iig blij dat de derby behouden blijft , en voor de fans gefeliciteerd

25 juni 2024 om 09:13

@goaltjehoor vind ik ook prima, mij ging het om de VZ leden die trillend hoopte dat Vitesse zou verdwijnen en zich als ramptoerist opstelden. In de KKD met -18 is ook een goede straf.

25 juni 2024 om 10:28

Maar wat voor een straf is het om met -18 te beginnen in de KKD aangezien je daar toch niet kunt degraderen? Dat zou inhouden dat ze waarschijnlijk alleen niet gaan promoveren het aankomende seizoen. Tenzijn ze een periode pakken en alsnog play-offs kunnen spelen.

25 juni 2024 om 11:26

@Savano
Ik kan mij nog herinneren wat de Vitesse supporters ons destijds gunde toen we bijna op omvallen stonden. Ik hoop dat Vitesse behouden blijft voor het betaalde voetbal. Het is een club met een roemrijk verleden. Die mag niet zomaar kapot gaan.

25 juni 2024 om 11:37

Promoveren komend seizoen is schier onmogelijk. Over zes en een halve week begint de KKD alweer en Vitesse heeft haar selectie nog lang niet rond.

ADO, Cambuur, Excelsior, de Graafschap, Volendam, Emmen, Roda en VVV. Ze willen allemaal promoveren en zijn hard bezig met hun eerste elftal voor te bereiden op die taak.

Iedereen is druk bezig zijn selectie rond te krijgen. Dordrecht kreeg gisteren nog drie spelers van Feyenoord te leen. Iedereen behalve Vitesse, want die kunnen nu geen verplichtingen aangaan en dus nog geen spelers gaan huren.

De kans dat Vitesse een selectie rond krijgt die straks via de na competitie een eredivisie club gaat laten degraderen is echt extreem klein.

Als alles lukt en Vitesse wordt gered, dan is het echt maar afwachten voor voor elftal er over een paar weken staat.

25 juni 2024 om 11:40

Ik heb hier voornamelijk sympathisanten gezien. Dom gelul van een vitessenaar die ipv realiteit in slachtofferrol kruipt. Ook bij de fundraising heel veel Nec'ers die een donatie gaven. En mocht er wel iemand vinden dat Vitesse te veel kansen heeft gekregen, dat kan je dat niet ontkennen, en moet je gewoon een keer slikken ipv nu bla bla vla te doen. De kans lijkt dat Vitesse gered gaat worden, maar zolang er geen licentie is, is mijn advies om nederig te blijven. Ik heb het van dicht bij meegemaakt met mijn cluppie FC Wageningen. Alles leek rond, totdat de KNVB nog ff een boete uitdeelde van 2 ton. Niemand wilde deze nieuwe schuld ophoesten. Daardoor kon de laatste 150K aan de belastingdienst niet betaald worden en vroeg deze faillissement aan. De rest is verleden tijd, al staat het stadion er nog steeds.

25 juni 2024 om 12:12

Als een aantal supporters iets schrijven wordt het vaak een op een toegeschreven aan alle supporters. Twente verdiende straf, net als Vitesse. Maar omvallen …. Ik verbaas me er echt over dat hier mensen zitten die hopen dat een club failliet gaat. Wat is daar toch de lol van. Als er foute dingen gebeuren bij een club, dan is het aan de KNVB om in te grijpen. Laten we met zijn allen eens een keer weer positief in het leven staan. De maatschappij wordt steeds negatiever en verrotter.

25 juni 2024 om 15:55

@PS13 het niet promoveren (of de kans ervan) is zeker wel een straf. Hoelanger in de kkd hoe lastiger het word.

25 juni 2024 om 09:18

We zullen zien of je bericht niet wat voorbarig is. Er schort nog een hoop aan waardoor de licentie net is ingetrokken.
Ik hoop voor Vitesse dat het succesvol in beroep kan gaan dankzij deze investeerder. We zullen zien.

25 juni 2024 om 09:35

Je hebt altijd wel men die tegen is en men die voor is.

Persoonlijk heb ik niks met Vitesse, alleen zou ik het zonde vinden dat zo'n redelijk grote club voor NL begrippen straks zou verdwijnen.

Er zijn aantal sterke spelers vanuit Vitesse gekomen. Bony, Diarra, van der Gouw, Machlas Makaay Sikora etc.

25 juni 2024 om 09:53

Ik snap niet zo goed hoezo je in deze situatie 'tegen' zou zijn. Het Nederlandse voetbal verliest toch alleen maar wanneer Vitesse zou verdwijnen?

25 juni 2024 om 09:53

Men moet eens verdiepen hoe een provincie club een "grote" club heeft kunnen zijn.

25 juni 2024 om 10:47

Ben ik het met je eens, maar het maakt niet uit welke onderwerp je het over hebt. Je hebt altijd men die tegen is en men die er voor is.

Persoonlijk zou ik het ook zonde vinden. Ik zag Vitesse wel een club in de top 10 van eredivisie.

Wie had dat gedacht? Het loont dus wel om meer dan een decennium je zakken vol te stoppen met geld van schimmige Russen. Nouja, opzich wel prima voor de fans die hier natuurlijk nul schuld aan hebben. Misschien kunnen ze allemaal gezamenlijk een potje 5 tegen 5 doen om het stoom van de laatste weken af te blazen

25 juni 2024 om 09:26

Wat hebben ze er uiteindelijk aan gehad? Eigenlijk heeft alleen Chelsea er wat aan gehad als handelshuis. Voor die schimmige Russen was er een herkenbaar elftal met de Janssens, Hofsjes en Cornelissen van de wereld denk dat de fans daar meer mee hadden.

Te grote broek aan willen doen, net zoals Twente een poosje deed. Uiteindelijk komen die ook weer terug waar ze horen

25 juni 2024 om 09:59

Bekerwinst, paar keer Europees voetbal. Nog weleens bovenin mee gedaan. Ze hebben zich er toch prima vermaakt, nu op de blaren zitten. Komt ook wel weer goed.

Heel bijzonder dat voetbalzone nu met dit nieuws komt. Dit nieuws is namelijk al een dag bekend, maar de licentie is inmiddels ingetrokken door de Knvb. Vitesse heeft ook aangegeven in beroep te gaan. De beroepsprocedure zal ongeveer 3 weken duren.

De licentie is ingetrokken omdat Vitesse en de nieuwe eigenaar te weinig documentatie hebben ingediend. De commissie kan geen uitstel meer verlenen. Dit heeft ermee te maken dat het beroep voor het nieuwe voetbalseizoen afgerond moet zijn.

Nu de nieuwe eigenaar een investeringsbedrijf heeft en een bankgarantie kan geven voor 6 miljoen lijkt het beroep wel succesvol te gaan worden. De banden met ING en de boekhouder kunnen worden hersteld aangezien er geen Russissche connectie meer is en de begroting sluitend gemaakt kan worden. Ook is eindelijk die schuld bij Parry weg.

Ik ben nog wel benieuwd hoe de nieuwe eigenaar aankijkt tegen de STAK (regionale aandeelhouders) . Deze groep heeft namelijk 2,7 miljoen euro opgehaald (dit is trouwens niet de growdfunding).

25 juni 2024 om 09:33

Ben benieuwd hoe er straks een sluitende begroting gemaakt kan worden als de schulden zijn weggewerkt. Heb jij daar enig idee van?

25 juni 2024 om 09:51

Ja een sluitende begroting wordt gerealiseerd door afgifte van een bankgarantie door de nieuwe eigenaar.

25 juni 2024 om 10:17

Nee hoor, een garantie van zes miljoen is niet voldoende. Er moet een overeenkomst liggen met alle schuldeisers. Alle schulden moeten gedekt zijn.

Als de nieuwe eigenaar alle aandelen wil hebben dan is er geen rol meer voor STAK anders dan sponsering.

25 juni 2024 om 13:10

Er ligt een akkoord met de belangrijkste schuldeiser, namelijk Parry. Daarnaast hoeven alle schulden niet per se gedekt te zijn, de begroting is het belangrijkste punt. Alleen niemand wilde in Vitesse stappen vanwege de schulden, vandaar dat de schulden een belangrijk punt werden voor de overname en dus ook de begroting en licentie.

25 juni 2024 om 13:15

Dat is een misverstand. Als een derde partij een opeisbare vordering op Vitesse heeft en met die partij is geen overeenstemming bereikt, dan kan die partij gewoon beslag leggen op de gelden van Vitesse om zo de vordering te innen.

Dat betekent dat alle openstaande schulden gedekt moeten zijn in de begroting of dat er overeenstemming met de schuldeiser bereikt moet zijn.

Als ik lees dat de nieuwe beoogde eigenaar voor zes miljoen euro garant wil staan voor de begroting van komend seizoen, dan gaat dat niet. Alleen de stadionhuur is al iets van 2,5 miljoen euro.

Vandaar ik stel dat er echt met alle schuldeisers overeenstemming bereikt moeten worden.

25 juni 2024 om 13:21

De garantie van 6 miljoen is voor het tekort. Vitesse heeft op dit moment een tekort van 6 miljoen op de begroting. Hij geeft een garantie dat hij dit tekort zal dichten. Daarnaast is de WHOA in het leven geroepen zodat één van de schuldeisers niet eenzijdig een overname tegen kan gaan.

25 juni 2024 om 13:40

Hohoho, dan moet je wel tijdig een WHOA procedure starten. Let wel, een mislukte WHOA procedure betekent een faillissement.

Je komt niet onder een opeisbare vordering uit door simpelweg te doen of je neus bloed. Eventjes naar de rechter een WHOA aanvragen en weg is de vordering. Zo werkt het niet. WHOA is om een faillissement te voorkomen, niet om een begroting tekort te dichten.

Een schuldeiser kan gewoon via beslaglegging incasseren. Een faillissement aanvraag is dan nergens voor nodig. Dus heb je geen Whoa.

Alle openstaande schulden zullen in de begroting gedekt moeten zijn of er moet een akkoord liggen met alle schuldeisers.

25 juni 2024 om 14:43

Je kan ook 6 miljoen minder begroten en dan maar een paar jaar overleven. Stap voor stap naar een gezonde betaald voetbalclub.

Gefeliciteerd Vitesse en supporters het klinkt goed.

25 juni 2024 om 11:00

Veel te voorbarig. Mondeling een akkoord bereiken is eenvoudig, zeker als je toezegt alles te zullen betalen en zegt dat je bereid bent garanties af te geven.

Alles juridisch op papier zetten en daadwerkelijk de garantstellingen verstrekken, is een heel ander verhaal.

Verder zijn er nog andere schuldeisers. Die allemaal meekrijgen dat Parry al zijn geld terug krijgt. Die willen ook volledig betaald worden. Moeten ook allemaal een akkoord bereiken met de nieuwe eigenaar en ook dat moet op papier en moeten garanties voor afgegeven worden.

Pas als dat allemaal geregeld is en ook de begroting rond is en daarop een garantie verstrekt is, kan Vitesse zich gaan richten op een elftal dat komend seizoen gaat spelen in de KKD die op 9 augustus van start gaat.

25 juni 2024 om 13:14

De schuldeisers hoeven niet akkoord te gaan met de overname van Vitesse. Ik heb het hierboven ook al gezegd, maar de schuldeisers werden een belangrijk punt in de overname omdat beoogde investeerders niet de schuld wilden overnemen. Dat zorgde ervoor dat Vitesse in gesprek moest met de schuldeisers om te kijken of zij de schuld (deels) wilden kwijtschelden. Dat lukte niet en daarom vielen potentiële investeerders af. Nu is er een investeerder die én al een akkoord heeft met de grootste schuldeiser én die de begroting wil dichten voor komend seizoen. Dat laatste was het belangrijkste punt waarom de licentie is afgenomen, niet vanwege de openstaande schulden.

25 juni 2024 om 13:22

Je kan alleen een dekkende begroting indienen indien je overeenstemming hebt met alle schuldeisers of alle schulden opgenomen zijn in de begroting.

Er wordt gesproken over een garantstelling van de beoogde nieuwe eigenaar van zes miljoen euro voor deze begroting.

Kortom, zonder akkoord met de schuldeisers dan wel schuldsanering heb je geen dekkende begroting.

Hoe zit het met het stadion ? Kunnen/mogen ze daar wel blijven spelen of moet de nieuwe eigenaar fink gaan lobbyen om dit te behouden ?

25 juni 2024 om 09:38

Waarom zouden ze daar niet kunnen blijven spelen ? Vitesse huurt het stadion van een externe partij.

25 juni 2024 om 09:39

Als de overname lukt zou de ultieme actie zijn een een nieuw stadion bouwen capaciteit vergelijkbaar met die van AZ. Dan heb je als investeerder lange termijn visie. Maar dat gaat toch niet gebeuren :

25 juni 2024 om 10:34

Zolang ze de jaarlijkse huur op kunnen brengen, kunnen ze spelen in het stadion.

25 juni 2024 om 13:16

Nog erger, we moeten er blijven spelen. Zitten er contractueel aan vast. Het liefst zou ik morgen nog uit die doos gaan naar een ander stadion, maar dat kan helaas niet. We hebben een contract tot 2030. Hopelijk kan er in de volgende vijf jaar iets leuks gerealiseerd worden in Arnhem-Noord, maar dat zal wel lastig/onmogelijk worden. Het is wel de beste hoop op een stabiele toekomst voor Vitesse.

Belachelijk!

Ze hebben al zoveel tijd gekregen. De KNVB zou dan ook alleen moeten kijken naar de gehele.tijdlijn van VOOR de beslissing. En niet naar de stappen die erna genomen zijn!

Er zijn club voor minder opgedoekt

25 juni 2024 om 09:48

De opgedoekte clubs hadden misschien minder schuld, maar was er wel een reddingsplan ?

Je kunt je afvragen of het beter is als een club in handen komt van een geldschieter, maar voor het Nederlands voetbal is het wel goed dat Vitesse blijft bestaan.


Moet toch een keer afgelopen zijn dat gezeik weer uitstel stelsel matig de boel proberen in de maling te nemen . Hoe gaan ze de huur van het stadion betalen en hoeveel mensen zouden er zitten op een vrijdagavond dit kan nooit meer rendabel worden is gewoon een luchtkasteel. Zitten volgend jaar weer met het zelfde probleem.

25 juni 2024 om 10:19

Dat klopt. Daarom moet er ook een akkoord met alle schuldeisers beteikt worden.

Huur van het stadion zal onderdeel van de behroting moeten zijn.

25 juni 2024 om 10:30

Foreverfeyrot het zit je nogal dwars of niet. Heb je hiervoor speciaal een nieuw account aangemaakt? Ik zie je hier alleen maar bashen op topics van Vitesse. Qat dat betreft doe je de laatste 3 letters van je naam eer aan. Ik heb je al vaker gevraagd hoe oud je bent en of je de geschiedenis van je eigen clup kent. Die stonden er een aantal jaar geleden ook niet zo goed voor. En nu kom je hier elke keer je gal spuwen? Je zult een miserabel leven hebben om hier je werk van te maken. Hou toch eens een keer op met je ongenuanceerde onzin.

25 juni 2024 om 10:39

Kom op zeg, twee jaar geleden een account aangemaakt omdat hij de problemen met Vitesse heden ten dage aan zag komen?

foteverfeyrot maakt een terechte opmerking qua stadion huur. Die is veel te hoog voor de KKD. Dat gaat op termijn weer grote problemen geven als er geen oplossing voor komt.

Vitesse kan niet rendabel met de huidige schuldenlast en de huidige stadion huur spelen in de KKD. Dat betekent dat er jaarlijks geld bij moet. Op zich geen probleem maar zodra het nieuwe suikeroompje dat niet langer wil doen, heb je in de toekomst zo exact dezelfde problemen.

Alleen moet dan het nieuwe suikeroompje afgekocht worden door een nieuwe redder van Vitesse in plaats van de vorige redder Parry die nu afgekocht moet worden.

Qua geschiedenis is dit nu de derde of vierde redding van Vitesse. En het is echt maar de vraag of het de laatste is.

Je bent je licentie al kwijt, omdat je niet binnen de deadline en sluitende begroting hebt in kunnen dienen. Als je een licentie wil krijgen moet je onderaan beginnen. De beroepscommissie kijkt of de licentiecommissie conform regelementen heeft gehandeld en of het proces goed is geweest. Als de licentiecommissie correct heeft gehandeld kan de beroepscommissie de licentie die Vitesse nu kwijt is, niet terug krijgen. Wel kan een nieuwe licentie aangevraagd worden, maar dan wel vanuit de amateurs. Als de licentie in de loop vd weken wel wordt verleend zullen andere clubs in verweer komen, omdat de regelementen om betaald voetbal gerespecteerd dienen te worden en er geen precendenten geschept mogen worden. Ook de rechter zal alleen toetsen of de KNVB conform eigen regelementen heeft gehandeld, die gaat de KNVB echt niet terugfluiten. Deadline niet gehaald, licentie weg, boek sluiten en door zonder Vitesse als BVO

Ongekend!!!
Vitesse heeft heel wat meer tijd gekregen dan vele andere clubs!
Vitesse heeft ook al 25 jaar bewezen niet geschikt te zijn als profclub door bijna een kwart miljard schuld op te bouwen en nu nog steeds de selectie op niveau houden om snel terug te keren ipv nederig onderaan beginnen met de kaken op elkaar!
Hoop dus dat ze het niet redden, dit omdat andere en mooiere clubs voor heel wat minder kopje onder gegaan zijn!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren