voetbalzone

'Ik speelde niet erg veel bij Bayern, maar Carlo toonde vertrouwen'

Matthijs van Laar17 feb 2015, 12:15
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2015, 12:15
Advertentie
voetbalzone

De aanwezigheid van Carlo Ancelotti bij Real Madrid heeft een doorslaggevende rol gespeeld voor Toni Kroos. De middenvelder vertrok na het succesvolle WK met Duitsland bij Bayern München en koos voor de Spaanse hoofdstad. De Italiaanse coach had van meet af aan een onverwoestbaar vertrouwen in de 25-jarige Kroos.

Kroos bespeurde dat al bij de gesprekken die hij voerde, nog voor de overstap van München naar Madrid werd afgerond. "Ik heb vorig seizoen niet heel erg veel gespeeld bij Bayern", legt hij uit op de website van de UEFA. "De coach toonde echter vertrouwen. Onze relatie is goed. Hij is een van de redenen waarom ik voor deze club heb gekozen. Hij vertelde me dat ik Real nog sterker zou maken."

Ook heeft hij het gevoel in de Primera División zelf sterker te worden. "Ik speel op een lastige plek. Je moet veelzijdig zijn, zowel met als zonder bal. Je moet goed kunnen verdedigen, een aanval kunnen opzetten en duels winnen. Niet eenvoudig, maar ik probeer mijn zwaktes weg te werken. Ik weet zeker dat ik me nog verder kan ontwikkelen", aldus Kroos.

Bezig met laden …