Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Juventus legt 50 miljoen euro op tafel en neemt Braziliaans international Douglas Luiz over van Aston Villa

Laatste update:

Douglas Luiz mag zich officieel speler van Juventus noemen. De Braziliaan komt over van Aston Villa, waar hij nog twee jaar onder contract stond, en levert die club vijftig miljoen euro op. Luiz tekent een contract tot medio 2029 in Allianz Stadium.

De transfer van Luiz naar Juventus hing al enige tijd in de lucht. Villa wilde zijn ster op het middenveld eigenlijk niet kwijt, maar vanwege de 'Profitability and Sustainability Regulations' (PSR) had de club weinig keus.

De PSR schrijft voor dat Premier League-clubs per drie jaar niet meer dan omgerekend ongeveer 125 miljoen euro verlies mogen maken. De deadline om de boekhouding op orde te krijgen is op 30 juni en dus was er haast om de transfer rond te krijgen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Villa nam in het kader van PSR eerder al afscheid van jeugdspelers Omari Kellyman en Tim Iroegbunam, die naar respectievelijk Chelsea en Everton vertrokken. Zij leverden de club gezamenlijk ongeveer 35 miljoen euro op.

Los van de transfer van Luiz zal Villa twee spelers overnemen van Juventus: Samuel Iling-Junior en Enzo Barrenechea. Zij kosten Villa naar verluidt 25 miljoen euro. In eerste instantie zou het gaan om Iling-Junior en Weston McKennie, maar de Amerikaan zag een vertrek uit Turijn niet zitten.

Eerder legde Villa Ian Maatsen al vast voor een kleine 45 miljoen euro. Daarnaast kwam Lewis Dobbin voor een kleine twaalf miljoen euro over van Everton. Onder meer Jhon Durán en Diego Carlos worden in verband gebracht met een vertrek uit Birmingham.

Luiz is de eerste aankoop van Juventus dit seizoen. Met de komst van de zestienvoudig international, die nu met Brazilië actief is op de Copa América, hoopt Juventus in de komende jaargang een stuk beter voor de dag te komen. I Bianconeri eindigden na een zeer matig seizoen als derde in de Serie A. Wel werd de Coppa Italia gewonnen ten koste van Atalanta.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Deze transfer was al een tijdje in de maak, maar nu eindelijk officieel. Lijkt me een hele goede aankoop voor Juventus. Iemand die echt het spel kan maken op het middenveld, waar het het afgelopen seizoen toch wel aan ontbrak vond ik.

Goeie aankoop! Versterkt het middenveld heel erg.
Veelzijdige middenvelder dir niet zal misstaan bij juve.

Eindelijk is die officieel binnen, hij kan zeker nog niet vergeleken worden met Emerson of Vieira bij Juve op het middenveld maar komt wel in de buurt.

Eindelijk een middenvelder die de verdedigende taken op zich gaat nemen, nu kan Locatelli iets naar voren want die speelde totaal niet op zijn positie.

Hopelijk weet Juve Kephran Thuram en Koopmeiners nog te strikken, dan heeft het middenveld toch een impuls gehad met Douglas Luiz, Fagioli, Locatelli, Kephran Thuram? Koopmeiners? Ziet het Juve er alweer rooskleuriger uit.

Goed werk van Giuntoli!

30 juni 2024 om 19:26

Dat word gelijk het beste middeveld van de competitie mits het allemaal loopt op het veld. Juve is sterk bezig op de transfermarkt.

30 juni 2024 om 19:41

Lijkt me niet dat Juve het budget heeft om Thuram én Koopmeiners te halen. Zal een van de twee worden, want er zijn nog meer dan genoeg andere posities die ze moeten versterken.

Juve haalde in de winter ook nog Alcaraz, groot talent van Southampton. Speelt hij een beetje goed of gaan ze hem terugsturen deze zomer?

30 juni 2024 om 20:45

Het zal er om hangen, Dean Huijsen 25/30 miljoen, Soule mag bij een bod van 40 miljoen weg anders blijft hij, Kean verkocht voor 15 miljoen aan Fiorentina.

Milik mag weg zullen ze 20/25 miljoen voor krijgen, Chiesa is ook nog niet zeker of die blijft zal ook 40/45 miljoen voor gevangen kunnen worden, Arthur en De Sciglio zullen verkocht worden, Miretti en Nicolussi worden verhuurd of verkocht, Rabiot zal transfervrij vertrekken en Szczesny zal verkocht worden en scheelt in het salaris plafond.

Di Gregorio zal begin juli gepresenteerd worden als nieuwe keeper, Juve dat weer Europees zal spelen waar weer extra geld voor vrij komt.

Douglas Luiz ✅ Di Gregorio ✅ Kephran Thuram ⏳ Koopmeiners ⏳Calafiori ⏳

Cristiano Giuntoli is cooking 🧑‍🍳 🔥

Topaankoop van Juve. Dacht dat Di Gregorio ook al overgenomen was maar dat is dus nog niet officieel. Zie juve ook Calafiori binnen hengelen en zijn ook bijna rond met K.Thuram de broer van Marcus. Zijn allemaal mooie transfers. Wordt voor inter denk een stuk moeilijker om kampioen te worden als Juve zulk soort aankopen blijft doen.

30 juni 2024 om 21:16

Calafiori hoop ik zeker op. Maar daar is weinig nieuws over te lezen de laatste tijd. Bologna is niet van plan om hem te verkopen. Dus die zal vast wel duur zijn. Betekent dat er iemand moet vertrekken achterin. Zoals bremer die nog wat oplevert.

30 juni 2024 om 22:17

Calafiori zal denk ik wel een stap willen maken na zo'n goed jaar. Een ontevreden speler houden heeft geen zin voor Bologna. Maar had ergens gelezen dat Bologna 50% van de verkoop naar basel moet overmaken vandaar dat ze de hoofdprijs betalen. En wie weet kan juve nog wat andere meuk verkopen kean gaat al naar Fiorentina. Wellicht kunnen ze nog wat vangen voor Milik Kostic Mckennie en wellicht Huissen wegdoen om ruimte tr maken.

1 juli 2024 om 07:24

Huijsen zijn verkoop wordt waarschijnlijk gebruikt voor de aankoop van Koopmeiners. En hij is harder nodig gezien er nu geen echte nummer 10 in de selectie aanwezig is. Mckennie, Kostic en Milik staan zeker in de verkoop. Echter de vraag wie se wilt kopen.

Hoe zit het eigenlijk met Chelsea en die PSR regels? Kan me niet inbeelden dat die daar momenteel aan voldoen en gezien de uitgaven die ze deze zomer al hebben gedaan en nog lijken te gaan doen gaan ze die de komende 2 seizoenen volgens mij ook niet halen na die 1 miljard vorig seizoen.

30 juni 2024 om 19:00

Bij Chelsea hebben ze geprofiteerd van die loophole met die lange contracten waardoor sommige transfersommen over 7-8 jaar zijn uitgesmeerd. Verder hebben de eigenaren 2 hotels verkocht aan hun zelf. En natuurlijk het verkopen van (jeugd)spelers.

30 juni 2024 om 22:05

Hotels die in het bezit waren van de club bedoel je dan?

Alsnog, 1 miljard euro verspreid over 8 jaar is alsnog 150m per jaar dus begin je elke transferzomer alvast in het rood en deze zomer geven ze ook weer flink uit. Daarbovenop heb je dan ook nog eens een reusachtige selectie met een daarbij horende forse salariskost. Dat dekt het verkopen van enkele jeugdspelers toch niet lijkt me?

Welkom. Let Giuntoli cook. Nog veel werk voor de boeg!

Lekkere transfer voor juve... nu nog thuram, calafiori en koopmeiners proberen te halen.. en dan staat er eindelijk weer eens een sterk team op papier!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren