Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oplettende kijkers vallen massaal over bijzondere gewoonte van grensrechter bij Portugal - Slovenië op het EK

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor de assistent-scheidsrechter tijdens de achtste finale van het EK tussen Portugal en Slovenië (0-0, 3-0 n.s.)

Cristiano Ronaldo werd, na een gemiste strafschop in de verlenging, maandagavond gered door zijn teamgenoot en keeper Diogo Costa. De Portugese goalie wist liefst drie Sloveense penalty’s te keren. Na afloop was het niet alleen de superster van Al-Nassr die de gemoederen bezighield, daar ook een van de grensrechters een flinke bijrol vertolkte gedurende het EK-duel.

De wedstrijd werd maandag geleid door een Italiaans trio. Scheidsrechter Daniele Orsato was de eindverantwoordelijke en werd bijgestaan door zijn assistenten Giro Carbone en Alessandro Giallatini. Een van de Italianen had een opvallende gewoonte: de grensrechter stond gedurende de tweede helft en delen van de verlenging meermaals meters binnen de lijnen van het veld.

Op X ging het dan ook massaal over de grensrechter. Niet iedereen was blij met de opvallende gewoonte van de Italiaan. “Die grensrechter frustreert me zowaar. Ik kan me niet eens concentreren op het spel”, schrijft een oplettende gebruiker. Anderen kunnen er juist wel om lachen: “De grensrechter wil gewoon meedoen.” De UEFA lijkt alle bewegende beelden te rapporteren, in verband met auteursrechten.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ff naar de brillenzaak dan maar zeker

2 juli 2024 om 08:17
0

Hij zal wel fan zijn van de snollebollekes😜 naar links naar rechts. Ach het is gewoon een fanatieke grensrechter . Hij doet dat met overgave. En heeft er plezier in.

Als daar geen speler loopt en de situatie vraagt erom dan is dat een prima keuze. Je ziet het niet vaak maar het kan gewoon.

Waar ik mee aan irriteer is dat het bv buitenspel is dan laten ze eerst de aanval door gaan en ren je je dus het klaplazerus en dan fluit hij pas, fluit dan gelijk als het buitenspel is.

2 juli 2024 om 07:31
0

Hier ben ik het zo mee eens. Helemaal in de laatste minuten. Dikke spint over 50m in de counter, soms nog acties maken en dan afgefloten worden. Voor zowel verdediger als aanvaller verschrikkelijk...maar ja, alles voor de VAR-check!

2 juli 2024 om 07:50
0

Ja dit kost een speler zoveel energie, vooral als hij veel buitenspel staat🤣

2 juli 2024 om 08:24
0

Ik vlag nog wel eens een wedstrijd en krijg inderdaad de opdracht te vlaggen als de aanvaller de bal heeft. Dus inderdaad soms 40 meter voor niks rennen en dan vlaggen.

2 juli 2024 om 08:47
0

Of nog erger, lompe tackles met kans op blessures. En dan kijk je de herhaling terug: 3 meter buitenspel. Ja, dan had de grens wel even wat eerder kunnen vlaggen hoor.

2 juli 2024 om 08:24
0

Ik vind het geen verkeerde regel dat ze niet vlaggen, als het niet zo heel duidelijk buitenspel is. Laat maar doorgaan en bij een doelpunt laat de VAR kijken. Beter dan dat de vlag omhoog gaat, je de aanval niet kunt afmaken, waarna beelden laten zien dat het geen buitenspel was.

Waar we wel mee moeten stoppen is de aanval afmaken EN alsnog vlaggen, dat is zo zinloos. Ik bedacht me gisteren dat het met de huidige technologie bijna mogelijk moet zijn om de scheidsrechters helemaal niet meer te laten beslissen over buitenspel. Laat maar gewoon helemaal over aan de VAR. En als dat werkt. Doe ook de achterballen en corner beslissingen en de uitballen en ingooi ook maar. Kunnen die zinloze grensrechters ook weg.

2 juli 2024 om 08:42
0

Mathijs de Ligt is het niet met je eens.

2 juli 2024 om 11:37
0

Waarom de Ligt?

2 juli 2024 om 08:45
0

Ze fluiten pas als de var het heeft gechecked daarom duurt get soms even. Ik vindt het veel irritanter als ze juist direct vlaggen/fluiten voor buitenspel terwijl dat niet zo is. Wat mij betreft moet de regel gewoon zijn dat er altijd doorgespeeld wordt (dus nooit vlaggen/fluiten) en bij een goal pas checken. Kan niet fout gaan en houdt de vaart erin

2 juli 2024 om 09:36
0

Dat opper ik dus al sinds de invoering van de var, maakt het uit dat die buitenspel stond als die de bal nadien naast het doel schiet of de keeper vangt hem, kan je net zo goed gewoon door spelen.

2 juli 2024 om 09:54
0

Dat is bewust om te voorkomen dat iemand per ongeluk onterecht vlagt en de kans is verkeken wanneer men direct affluit.
Nu wachten ze het af en wanneer de veel belovende aanval verdwijnt, vlaggen ze alsnog. Vaak is dit wanneer de ploeg toch in balbezit blijft.

Wanneer de assistent 100% zeker is, dan mag hij wel direct vlaggen maar daar kan dan alsnog commotie over ontstaan. Wachten is dus gewoon het beste.

Wat naar mijn mening beter kan is dat als de verdedigende ploeg de bal al heeft, het vlaggen achterwege blijft.
Alhoewel de assistent hiermee wel aan dat hij het heeft gezien en men zich niet druk hoeft te maken over zijn kwaliteiten.
Vanuit het stadion wellicht wel weer een fijne toevoeging ipv hij van alles naar zijn kop krijgt.

Ik zie het probleem niet echt, als je daardoor de situatie beter kan beoordelen…

2 juli 2024 om 08:45
0

Met die argument kun je de grensrechter midden op het veld zetten wanneer het nodig is, en als hij de situatie daardoor beter kan beoordelen?
Als zijn ogen niet zo goed meer functioneren op afstand, dan moet hij maar geen grensrechter worden. Waarom zou hij zich niet aan de regels moeten houden?

Irriteerde mij meer aan het gedrag van Ronaldo, die daar als een diva rondliep

2 juli 2024 om 09:24
0

Meeste mensen die zich irriteren aan iemands gedrag, bezitten vaak hetzelfde gedrag.

2 juli 2024 om 18:39
0

Dat is natuurlijk onzin. Genoeg niet-narcisten die zich zwaar irriteren aan narcisten. Of onbaatzuchtige mensen die egoïsten niet kunnen uitstaan etc.

2 juli 2024 om 09:27
0

Schandalig dat dit populistisch gelul nog niet verwijderd is. Iets meer respect is op zijn plaats.

2 juli 2024 om 09:32
0

Hoezo populistisch gelul? Grote voetballer is/was het, maar gisteravond. Bijna na elke aanval handen in de lucht of in zijn zij. Boos doen na zijn team genoten, wijzen/maniertjes richting de scheids. Heeft hij niet nodig

2 juli 2024 om 09:37
0

En het huilen voor de penalty serie niet vergeten

Het is maar weer waar je je druk over kan maken zeg, de beste man loopt niemand in de weg, en denkt het zo nog beter te kunnen zien, dit is wel zoeken hoor.

Haha de grens wilt gewoon dicht op de situatie zitten. Zolang er niemand in de buurt is lekker boeiend.

Op tijd uit het veld en loopt niemand in de weg. Prima tohc? Zag wat raar uit, maar niks mis mee uiteindelijk

Als hij het zo beter denkt te kunnen zien: prima. Ik erger me er meer aan dat spelers tegenwoordig weer stil mogen staan tijdens hun penalty-aanloop, maar oh wee als de keeper z’n kleine teen een halve millimeter van de doellijn af heeft voordat de bal geschoten is..

Haha het viel mij ook op gisteren. Maar irriteren, nee.

Al zijn beslissingen waren correct. Dat is lijkt mij t allerbelangrijkste… als hij daarvoor af en toe in het veld staat, so be it.

Ik vind het net goed dat hij dit doet. Komt dichter zodat hij alles beter kan bekijken. Zolang hij niet in de weg loopt is dit alleen maar prima toch.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren