voetbalzone

Kluivert en Curaçao op de rand van uitschakeling voor WK 2018

Erik van Dam05 sep 2015, 07:00
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2015, 07:00
Advertentie

Het sprookje van Curaçao en bondscoach Patrick Kluivert is misschien ten einde. In de nacht van vrijdag op zaterdag verloor het nationale team thuis met 0-1 van El Salvador in de derde kwalificatieronde van de CONCACAF, de bond van Noord- en Midden-Amerika. Dinsdag krijgt Curaçao nog wel de kans de zaken om te draaien.

voetbalzone

Kluivert nam in maart dit jaar het bondscoachschap op zich bij Curaçao en hielp het eiland meteen voorbij Montserrat in de allereerste kwalificatieronde voor het WK 2018. Daarna lukte het in ronde twee ook om Cuba af te schudden en vervolgens doemde El Salvador op als nieuwe tegenstander. Tegen los Cuscatlecos ging het nu dus mis. Alexander Larín maakte in minuut twaalf de enige goal van de wedstrijd.

Bij Curaçao stonden bijna alleen maar bekende namen in de basis: Eloy Room, Cuco Martina, Daryl Lachman, Jeremy de Nooijer, Gino van Kessel, Gevaro Nepomuceno, Rihairo Meulens, Dustley Mulder en Kemy Agustien. Papito Merencia kwam er nog bij als invaller, maar het haalde allemaal niets uit. In de nacht van dinsdag op woensdag moet Curaçao het goed gaan maken in El Salvador.

Bezig met laden …