voetbalzone

Labyad droomt van Afrika Cup: 'Natuurlijk een eer als ik erbij zou zitten'

Bart Kruyt08 dec 2011, 17:20
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2011, 17:20
Advertentie

Het seizoen is nog in volle gang, maar Zakaria Labyad kijkt nu al uit naar het einde van het huidige voetbaljaar. In de zomer staat naast het EK ook de Olympische Spelen op het programma en Jong Marokko wist zich deze week voor laatstgenoemd toernooi te kwalificeren. “Ik vind het een geweldig evenement, het lijkt me prachtig om daar te spelen”, zei Labyad tegen het Eindhovens Dagblad.

/

Labyad had Jong Marokko graag geholpen bij de beslissende kwalificatiewedstrijden, maar PSV stond de aanvaller niet af, omdat de duels buiten de officiële FIFA-kalender vielen. Zonder Labyad slaagde Jong Marokko, getraind door Pim Verbeek, echter ook. “Ik was echt blij dat het gelukt was, kreeg zelfs een sms van de trainer waarin hij me feliciteerde”, zei Labyad. “Ik heb al veel eerder de keuze gemaakt om voor Marokko uit te komen."

De behendige dribbelaar heeft bij PSV Jeremain Lens uit de basis gespeeld en daarom is het niet ondenkbaar dat Eric Gerets Labyad oproept voor de Afrika Cup. De aanvaller blijft bescheiden: “Er zijn veel goede Marokkaanse spelers, de concurrentie is er. Natuurlijk vind ik het een eer als ik erbij zou zitten”, zei de aanvaller. Mocht Labyad worden opgeroepen voor de Afrika Cup, dan zal hij de nodige competitieduels voor PSV missen.

Bezig met laden …