voetbalzone

Linksback lijkt volleerde spits met sleepbeweging en 'Zidane-pirouette'

Erik van Dam22 aug 2011, 20:27
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2011, 20:27
Advertentie

Euan Holden is van nature linksback annex linkshalf, maar zijn trainer bij Stockport County moet misschien toch eens overwegen de Amerikaan wat verder naar voren te zetten. Holden liet in de competitiewedstrijd tegen Kettering Town, in de derde Engelse divisie, namelijk zien een aardige trukendoos in huis te hebben. Eén die nog een doelpunt opleverde, ook.

Bij een tussenstand van 0-0 maakte Holden, de jongere broer van Amerikaans international Stuart Holden, met de bal aan de voet flink wat meters aan de linkerkant. Hij drong de zestien meter binnen en lokte twee tegenstanders naar zich toe. De eerste zette hij met een behendigde sleepbeweging snel weg en nummer twee kon niets anders doen dan hem laten gaan.

De centrumverdediger die nog op Holden wachtte nabij het strafschopgebied, werd te kijk gezet met een knappe pirouette à la Zinedine Zidane. Holden bewaarde vervolgens ook nog de rust om keeper Laurie Walker te verschalken met een schuiver. De zege zorgde ervoor dat Stockport County haar ongeslagen status in de National Conference voortzette.

Bekijk hier het doelpunt van Euan Holden:

Bezig met laden …