Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

L'Équipe: ‘Mbappé moet EK-duel met Oranje door gebroken neus missen’

Laatste update:

Frankrijk kan aanstaande vrijdag tijdens de EK-wedstrijd tegen het Nederlands elftal geen beroep doen op Kylian Mbappé, zo meldt L'Équipe. Volgens de Franse sportkrant wil de medische staf van les Bleus geen risico nemen met de steraanvaller, die maandagavond tegen Oostenrijk (1-0 winst) een gebroken neus opliep.

Mbappé heeft de komende dagen intensieve medische behandeling nodig, zo valt er te lezen. Er is besloten dat er geen onnodig risico genomen wordt met de vleugelaanvaller, waardoor het tweede groepsduel op het EK-met Oranje komende vrijdag te vroeg voor hem komt.

In de slotfase van de wedstrijd tegen Oostenrijk (1-0) ging het mis voor Mbappé, toen hij een bal wilde koppen en in botsing kwam met de schouder van Kevin Danso. Wat volgde was een gebroken neus en flink wat bloed.

Ploeggenoot Adrien Rabiot gaf na afloop van het duel een positieve update over de toestand van Mbappé. "Met Kylian gaat het goed", aldus de middenvelder van Juventus tegenover Sportitalia. "Hij zei in de kleedkamer dat hij misschien klaar zou zijn voor de derde wedstrijd (tegen Polen, red.)."

Er wordt in de komende dagen een masker gemaakt, waar Mbappé ook nog aan zal moeten wennen. L'Équipe schrijft dat er nog geen beslissing is genomen over het meespelen van de aanvaller in de laatste groepswedstrijd, tegen Polen.

Mocht Frankrijk na een overwinning op Nederland al zeker zijn van plaatsing voor de achtste finales, dan ligt het in de lijn der verwachting dat Mbappé in het duel met Polen wordt gespaard.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vervelend voor Mbappe, maar niet nadelig voor ons. Wel nalatig dat hij zijn ninja turtle masker niet op heeft gedaan, dan was dit natuurlijk nooit gebeurd🙃

Wordt Mbappé toch een ontmoeting met Wout of the World door de neus geboord.

18 juni 2024 om 18:13

Vrijdag trekken we een lange neus naar de Fransen.

Denk dat we vrijdag opeens een 'verassing' ontvangen. En hij opeens wel gewoon gaat spelen. Als je geen operatie ondergaat dan kan je met een masker prima spelen. Die is er gewoon bij vrijdag.

18 juni 2024 om 17:07

Wordt er vrijdag iemand gecremeerd? Met een gebroken neus gaan voetballen binnen een paar dagen lijkt me niet verstandig. Ook niet met een masker op. Een klein tikje tegen het hoofd kan desastreus zijn. Hij kan dan in ieder geval geen 100% inzet geven.

18 juni 2024 om 18:27

Hahaha spellen is lastig

Heb zo vaak al gehoord dat spelers niet mee kunnen doen en dan er opeens staan.
Zodat de tegenstander ook niet weet waar ze aan toe zijn. Voorbereiden op spelen tegen Mbappe of niet is een groot verschil.

Dit is vooralsnog gemeld door een krant en niet door het Franse elftal zelf. En anders heb ik dat gemist. Maar wacht wel tot het officieel wordt voordat ik dit soort nieuws berichten geloof.

18 juni 2024 om 17:08

Natuurlijk gaat Frankrijk geen risico nemen, die hebben nog 1 puntje nodig tegen Nederland of Polen. Laten hem rustig 1,5 week herstellen tot de knock-out fase, dan begint het toernooi pas echt.

18 juni 2024 om 17:13

Ben je doktor? Aangezien de medische staf van Frankrijk adviseert het niet te doen, lijkt het me vrijwel zeker dat hij niet mee doet vrijdag...

18 juni 2024 om 18:30

Ben geen dokter, maar ik lees in dit stuk niet dat het direct door de Franse staf is gemeld. Maar door een kant. Dus ik wacht wel op officiële berichten van het Franse elftal. Voordat het zeker wordt.

18 juni 2024 om 21:39

Van wat ik begreep heeft het vooral te maken met het maken van het masker. Voordat het masker gemaakt is ben je al snel 2 dagen verder, dan moet de neus vrij zijn van zwelling omdat het masker anders los zit.

18 juni 2024 om 21:49

Ah vandaar. Dat zou zeker een logische verklaring kunnen zijn. Echter heeft hij zo'n ding natuurlijk wel op tijd binnen. Wennen aan zo'n ding doe je toch vooral tijdens zo'n wedstrijd. Daar gaat het heel anders aan toe dan zo'n training.

Zoals ik zij wacht wel tot de staf van Frankrijk dit bevestigd. Maar ik verwacht het niet eerder dan tot wij een opstelling zien.

19 juni 2024 om 09:51

Ligt eraan hoe snel de zwelling in zijn neus afneemt. Als dit niet snel genoeg afneemt kunnen ze het ook moeilijk aanmeten en is het masker niet tijdig binnen. Dat heeft niks met wennen te maken maar meer met het goed aanmeten van het masker.

Deschamps heeft net schijnbaar gezegd dat hij een operatie nodig heeft, daar waar de bondsvoorzitter dit ontkent. Het lijkt wel op een staaltje psychologische oorlogsvoering óf niemand binnen de FFF weet wat er gaande is.

Breaking.... Mbappe mist duel met Oranje.

Ook zonder Mbappé wordt het een hele kluif om iets te halen tegen Frankrijk. Verdedigend is dit wel prettig natuurlijk. Tenzij hij tóch kan spelen ineens op vrijdag?

18 juni 2024 om 17:21

Nou als ze bij Frankrijk het vizier opnieuw niet op scherp hebben staan, dan kan Oranje nog wel wat leuks doen hoor. Maar een salonremise is op zich ook geen ramp: allebei vier punten en dan in de laatste ronde is een gelijkspelletje voor beiden voldoende.

18 juni 2024 om 17:26

Alsof Nederland wel het vizier op scherp had staan…

18 juni 2024 om 17:45

Een salonremise is helaas niet mogelijk met de huidige opzet, en al helemaal niet in de 2e pouleronde.

18 juni 2024 om 17:52

Dat is juist wel mogelijk met de huidige opzet. De kans dat je doorgaat naar de volgende ronde als je al 3 punten hebt met nog 2 wedstrijden te gaan is heel groot. Je zit dan vrijwel zeker bij 4 beste nummers 3. Een beetje 90 minuten lang de bal rondspelen en 0-0 vasthouden is zeker mogelijk, dan staan ze allebei op 4 punten en zijn ze zeker door, met nog 1 wedstrijd te gaan.

18 juni 2024 om 18:52

Bij Frankrijk loopt voorin wel wat meer kwaliteit, ook zonder Mbappe. Van Nederland had ik tegen de Polen niet veel meer verwacht, van Frankrijk daarentegen wel.

We winnen met twee vingers……..🤣

Volgens de Franse sportkrant wil de medische staf van les Bleus geen risico nemen met de steraanvaller, die woensdagavond tegen Oostenrijk (1-0 winst) een gebroken neus opliep.

Kunnen ze in de toekomst kijken VZ ?? Het is nu pas Dinsdag.

Dit is een enorm voordeel voor ons. Mbappe heeft ons de laatste interlands veel pijn gedaan. Is toch een speler die ze qua kwaliteit niet kunnen vervangen. Een Barcola, Coman of Giroud zijn natuurlijk niet spelers die op zijn niveau zitten. Dus hopelijk dat je hiervan kan profiteren op vrijdag. Minimaal een punt overhouden zou wel moeten lukken zou je zeggen.

18 juni 2024 om 19:18

Een fitte Mbappe ja, maar als hij met masker en pijn zou spelen is toch anders. Denk dat Frankrijk nu gevaarlijker is zonder Mbappe.

Frankrijk gaat zich ook wel zonder Mbappe plaatsen voor de knock-out fase. Wel zonde voor hem zelf. De kans op EK topscoorder worden en beste speler van het toernooi wordt zo iets kleiner.

Mooi nu blijven er nog maar 10 goede over aangevuld met.......nog een goede😂

Als zij gewoon eens goed als team spelen zal mbappe totaal niet nodig zijn. Zelfs hun bank is beter dan de meeste nl spelers

Dat Mbappe erbij niet bij is is altijd fijn voor nederland maar zonder mbappe hebben ze nog steeds veel meer kwaliteit dan nederland. hopen op een gelijkspel denk ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren