Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

België wacht loodzware kraker tegen Frankrijk na teleurstellend resultaat tegen Oekraïne

Laatste update:

België is er woensdagavond niet in geslaagd om te winnen van het taaie Oekraïne: 0-0. Als gevolg hiervan eindigt het elftal van bondscoach Domenico Tedesco op de tweede plaats in groep E, waardoor een loodzwaar vervolg van EURO 2024 een feit is. Oekraïne is klaar op EURO 2024. De achtstefinalewedstrijd Frankrijk - België is op maandag 1 juli 2024 om 18:00 uur in Düsseldorf.

Domenico Tedesco voerde één wijziging door ten opzichte van de met 2-0 gewonnen groepswedstrijd tegen Roemenie. Leandro Trossard startte op de rechterflank, wat ten koste ging van Dodi Lukebakio. Er waren verder basisplaatsen voor gevestigde namen als Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku bij de Rode Duivels.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Bruyne nam België direct bij de hand in de Mercedes-Benz Arena in Stuttgart en bracht Lukaku in stelling na zeven minuten. De aanvalsleider van de Belgen raakte de bal echter maar half, waardoor de kans in rook opging. De brigade van Tedesco had veel balbezit in de beginfase, maar daar kwam niet de zo gewenste openingstreffer uit.

In de slotfase van de eerste helft zag de ijverige De Bruyne nog een vrije trap in het zijnet belanden. Aan de andere kant bevond Roman Yaremchuk zich opeens in kansrijke positie. De aanvaller van Oekraïne besloot breed te leggen op aanvalspartner Artem Dovbyk, maar deed dat te hard. Geen doelpunten derhalve halverwege in Stuttgart.

Het spelbeeld veranderde niet veel in de tweede helft. België probeerde Lukaku te bereiken, maar kon maar bitter weinig uitrichten in aanvallend opzicht. Inmiddels werd ook duidelijk dat de Belgische ploeg met de 0-0 tussenstand tweede zou worden in groep E en in de achtste finale een ontmoeting wacht met titelfavoriet Frankrijk, de nummer twee van groep D.

Jérémy Doku probeerde gevaar te stichtten op links en werd ook regelmatig gevonden door de onvermoeibare De Bruyne. De vleugelaanvaller van Manchester City had echter vaak pech met zijn voorzetten richting Lukaku. Laatstgenoemde slaagde er zelf ook niet in om de voor de Belgen zo bevrijdende 1-0 te maken.

In de slotfase werd Oekraïne zelfs wat sterker en zorgde Dovbyk nog voor enig gevaar in de Belgische defensie. Kort voor tijd voorkwam Koen Casteels dat Ruslan Malinovskyi rechtstreeks scoorde uit een hoekschop. Uit een check bleek dat de bal de doellijn niet was gepasseerd. Gescoord werd er niet in Stuttgart, waardoor België zich mag opmaken voor de clash met Frankrijk. Voor Oekraïne is het EK vanwege de vierde plaats in groep E afgelopen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tedesco is een idiote lafaard. Je hoort er hier eigenlijk gewoon uit te gaan na zo een schandelijke vertoning. Helaas zullen ze wel weer niet de ballen hebben zo een dwaas te ontslaan en zitten we er nog jaren aan vast. Dit was gewoon erger dan Engeland gisteren en veel erger dan de pot tegen Slowakije.

Als je hier wint heb je een zoveel betere uitgangspositie, maar gewoon blij zijn met een 0-0. Ronduit schandalig. Op het einde tijd rekken voor een 0-0 als je bij winst er zoveel beter staat.

26 juni 2024 om 19:57
0

Kunnen jullie de handjes schudden met Oranje.

26 juni 2024 om 19:59
0

En bij verlies eruit vliegen. Dan wist ik t ook wel, gelijk spelen en doorgaan is nog altijd beter dan verliezen en eruit vliegen..

26 juni 2024 om 20:04
0

En als die kerel op het einde niet in het midden van de goal trapt maar een hoekje zoekt dan verlies je nog met 0-1.

Je verliest hier vandaag alleen niet omdat Oekraïne de kansen niet afwerkt.

26 juni 2024 om 20:07
0

Debruyne gaf net zelf aan in een interview dat ze de tweede helft voor kwalificatie speelde, omdat ze vreesde voor een tegendoelpunt. Dus dat zegt denk ik wel genoeg.

26 juni 2024 om 20:42
0

Daar van uit gaan is zwak. Oekraïne had zoveel mogelijkheden om België eruit te knikkeren. Gaan voor de 1-0 ipv lat zijn

26 juni 2024 om 20:00
0

Onbegrijpelijk inderdaad... En ik snap je kritiek op Tedesco, maar zou bijvoorbeeld De Bruyne (die besloot lekker tijd te rekken bij de cornervlag) dat zelf ook niet kunnen bedenken? Hoe dan ook, welkom bij de club van falers op dit Ek!

Tenslotte: als geboren Rotterdammer heb ik mijn bachelor in vloeken. "laffe idioot" bekt lekkerder dan "idiote lafaard."

26 juni 2024 om 20:03
0

Buiten dat België een slechte trainer heeft, ontbeert het ze ook echt aan kwaliteit. Veel middelmaat en gearriveerde spelers. Met De Bruyne als enige positieve uitschieter.

26 juni 2024 om 20:06
0

Wat is de kwaliteit van een Oostenrijk dan? Die hebben 1 speler die best goed is in de vorm van Sabitzer en zelfs dat is nooit absolute wereldtop. Dan nog wel een paar leuke spelers, maar dat is het ook wel.

En Ragnick is niet eens een wereldcoach.

26 juni 2024 om 20:12
0

Ragnick is wel een man van de Redbull school en vele spelers zijn daarin opgevoed, minder aanpassing nodig natuurlijk.

26 juni 2024 om 20:13
0

De kwaliteit van Oostenrijk is dat ze een sterk collectief hebben dat getuigt ook wel een 3-2 overwinning op Oranje, poulewinnaar worden in de poule des doods, Duitsland onlangs nog met 2-0 verslagen en Turkije zelfs met 6-1. Overigens zijn Laimer (regelmatig basisspeler Bayern) en Baumgartner van Leipzig ook gewoon hele goede spelers. En dan ontbreken de 2 beste spelers nog met Alaba en Schlager. Denk dat ik er meer jongens van Oostenrijk inzet dan Belgie als ik een elftal moet samenstellen. Ragnick is uitstekende pressing trainer en in ieder geval geen angsthaas a la Tedesco, Koeman, Deschamps, Soutgate. En laten er nu net extreem veel (oud) Red Bull spelers spelen bij Oostenrijk de filosofie van Ragnick met Seiwald, Baumgartner, Sabitzer, Laimer, Schlager, Daniliuc, Wober etc.

26 juni 2024 om 20:30
0

Ik sla Oostenrijk hoger aan en met een beetje geluk halen die zo de halve finale. Dat is een geoliede machine, net als Griekenland 2004. Oostenrijk wint overtuigend van Polen en verdiend van Nederland. Daarnaast hebben ze enorme pech gehad tegen Frankrijk. Gewoon terechte poulewinnaar.Nu niet gaan downgraden, want ze spelen ontzettend attractief voetbal.

26 juni 2024 om 20:31
0

Een ingespeeld team met veel loopvermogen en mentaal sterk.
We weten wat zulke teams doen tegen Nederland.
Zaak is om net zoveel drive erin te leggen zodat het voetballende surplus de overhand krijgt.
Maar jij kijkt alleen naar individuen en dat is slechts het halve verhaal....

26 juni 2024 om 20:36
0

Ik downgrade Oostenrijk helemaal niet. Integendeel. Ik geef hen als typevoorbeeld hoe het moet.

Dat ze gewoon niet zoveel super speciale spelers hebben rondlopen, totaal geen betere selectie dan België bijvoorbeeld, is daarnaast gewoon een feit lijkt me.

26 juni 2024 om 21:00
0

Maar ook niet veel minder en een goede trainer maakt inderdaad heel veel verschil.

26 juni 2024 om 21:08
0

@Lierse -Rangnick maakt wel van elke ploeg een vechtend team (ManU buitengelaten, reden kennen we allemaal inmiddels wel). Rangnick staat voor teambelang, niemand is beter dan de rest. Vechten voor elkaar en vechten voor het land/team. Met een mooi pressiesysteem voorop!Dat is juist de kwaliteit van Oostenrijk op dit moment, zoals je vraagt.De individuele kwaliteiten van België en Engeland staan buiten kijf, maarja.. Engeland “gouden” generatie, België “gouden” generatie.. zie waar het ze brengt zonder fatsoenlijke trainer.

26 juni 2024 om 21:13
0

Ik vind dat helemaal geen speciaal team en Ragnick is al helemaal geen super speciale coach. Zeker geen slechte.


Maar het toont dus nogmaals mijn punt aan. Die heb je dus niet per se nodig om wel gewoon goed te presteren.

26 juni 2024 om 21:24
0

Dat is wel ook weer het mooie aan voetbal, wat ook dit EK veel naar voren komt; de underdog presteert goed. Geen topcoach (vind ik Ragnick dan wel in dit geval), geen topteam met de beste spelers, maar gewoon degelijk georganiseerde "middenmoters".

Vwb België en NL, er zijn wel gekkere dingen gebeurt na een teleurstellende groepsfase. Eigenlijk begin je hierna weer op 0,0 en álles is mogelijk, ongeacht de resultaten uit de groepsfase.

26 juni 2024 om 21:49
0

De kans dat België een toernooihelft met Frankrijk, Portugal, Spanje en Duitsland doorkomt lijkt me echt 0%.

26 juni 2024 om 20:06
0

Er is één criteria waar je aan moet voldoen om bondscoach te worden van België en dat is laf zijn. Dat waren Wilmots, Martinez en nu Tedesco ook. Zo een coachen zorgen ervoor dat je niet helemaal achter je land kunt staan met volle trots, ik walg van zo een coaches. Wij moeten nu gewoon een Ivoorkustje doen en hem meteen ontslaan, en Hein Vanhazebrouck aanstellen voor de rest van dit toernooi.

27 juni 2024 om 06:47
0

Hoe is het ook mogelijk dat zoveel landen aankomen met matige coaches? Kijk naar de laatste 3 coaches van België. Of kijk naar Engeland, Nederland etc.

27 juni 2024 om 07:34
0

ECht een waardeloos besluit van Belgie om hem aan te stellen even als zijn voorgang Martinez. Deze ploeg had echt een EK of WK moeten kunnen winnen en ze brengen helemaal niets te thuis. Zo zonde van een nagenoeg perfecte generatie.

Succes België tegen Frankrijk, dan Portugal, dan Spanje of Duitsland en mocht je dat allemaal overleven kom je ook nog Nederland tegen. Ik zou vast afscheid nemen.

26 juni 2024 om 19:57
0

Als je dat allemaal overleeft dan lach je smakelijk om Nederland als tegenstander. Komt er natuurlijk nooit van maar goed.

26 juni 2024 om 20:32
0

Nou dat denk ik niet, NL haalt enkel de finale als Koeman het licht ziet en de spelers opeens een geweldige drive en vorm vinden.
Ik zie het niet gebeuren, maar als ze de finale halen dan winnen ze die.

27 juni 2024 om 23:42
0

Je kan exact hetzelfde zeggen over belgie en Tedesco. Met als verschil dat Belgie dan alle topfavorieten uit het toernooi gekegeld heeft en Nederland niet.

26 juni 2024 om 19:59
0

Ze zouden Tedesco hiervoor vandaag moeten ontslaan. Hopen op een Ivoorkust-scenario.

26 juni 2024 om 20:07
0

Nederland mag blij zijn als ze de volgende ronde overleven. Snap die overschatting niet. Vooral als je kijkt naar de laatste wedstrijden. Pff wat een niveau...

26 juni 2024 om 20:13
0

Haha dat weet Hendrik ook wel. Neem het niet zo serieus..

26 juni 2024 om 20:14
0

En-Nesyri jij kijkt dus alleen de wedstrijden van NL? Zie het ook niet gebeuren maar, met de kennis van nu is het voor ons zeker niet nadelig om 3de te worden.

26 juni 2024 om 20:14
0

Gast, nooit van sarcasme gehoord

26 juni 2024 om 20:56
0

Sarcasme? Er zijn serieus mensen die Nederland nog steeds als top zien. Dus "gast" ik kan aan zijn reactie niet het sarcasme er vanaf lezen..

Laat maar ze zijn 4e geworden. Mag weg deze post. Was even door de war haha

26 juni 2024 om 19:56
0

Zijn laatste in de poule geworden op doelsaldo

26 juni 2024 om 19:56
0

Ze zijn 4e geworden..

26 juni 2024 om 19:57
0

Haha ja, zo ingewikkeld is het niet lijkt me. Beste nummers 3 is dus geen nummer 4. Hoe vervelend en apart ook.

26 juni 2024 om 19:57
0

de laatste gaat hoe dan ook er uit ongeacht hoeveel punten ze hebben behaald

26 juni 2024 om 19:57
0

Zo moeilijk is het toch niet. Ze zijn 4e geëindigd met 4 punten. Dan hoor je niet bij de beste 3.

26 juni 2024 om 19:59
0

Ze kijken ook naar de ranking van de landen (als laatste optie)

Allemaal juichen voor Tsjechië nu maar, als die winnen vanavond spelen we gewoon als nummer 3 tegen Roemenië.

26 juni 2024 om 19:57
0

Nou die Roemenen is helemaal niks voor dit Nederlands elftal. Die vliegen erop. Nog meer loop vermogen dan Oostenrijk. Doe dan maar Engeland.

26 juni 2024 om 19:59
0

Echt niet; Oostenrijk had zo’n hoog tempo waar zelfs Frankrijk het lastig tegen had. Als NL Roemenië treft is het toch een zwakke broeder

26 juni 2024 om 20:03
0

De onderschatting begint al zie ik. Die Roemenen vlogen erop in alle 3 de wedstrijden. Fysiek sterk. Vergelijkbaar met Tsjechië en Oostenrijk. Dat ligt ons totaal niet. Frankrijk had het tegen iedereen lastig, dus dat lijkt me geen maatstaf.

26 juni 2024 om 20:15
0

Frankrijk heeft het tegen iedereen lastig doordat Deschamps met drie verdedigende middenvelders speelt. Zelfs gisteren toen ze al gekwalificeerd waren. Oostenrijk is een betere ploeg dan Roemenië. Dat lijkt me geen heel bijzondere uitspraak, ondanks het enthousiasme van de ploeg.

26 juni 2024 om 20:25
0

Ja maar dan is Frankrijk dus geen maatstaf zoals ik al zei. Als ik de 3 wedstrijden bekijk van Roemenië klappen die er harder op, zijn ze nog fysiek sterker en hebben ze ook nog meer loop vermogen. Dan kan Oostenrijk op papier wel een beter elftal hebben, maar deze 3 Punten zijn nou net de punten waar Nederland totaal geen antwoord op heeft.

26 juni 2024 om 20:28
0

Frankrijk had het zelfs lastig tegen Canada.
Het zegt allemaal helemaal niks joh.
In 78 haalde we de finale waar we in de poulefase van Schotland verloren

26 juni 2024 om 20:30
0

Zo kun je hem uitleggen. Je kunt ook zeggen dat ze met een aantal werelddoelpunten van Oekraïne winnen in een gelijkopgaande pot, ze verliezen van België en gelijkspelen in een salonremise. Roemenië is toch niet van het niveau Oostenrijk? Zal vast een stugge ploeg zijn, maar Oostenrijk is een van de sterkste ploegen op dit toernooi. Dat durf ik wel te stellen. Die verliezen sinds het WK alleen van België en Frankrijk.

26 juni 2024 om 21:00
0

We gaan het zien. Van mij mag Engeland het ook worden. Die komen we anders later sowieso tegen en misschien kun je ze wel beter op dit moment treffen.

26 juni 2024 om 20:03
0

Als Georgië wint is het ook goed toch? Of zit ik nu verkeerd?

26 juni 2024 om 20:04
0

Nee klopt helemaal. Maar die kans lijkt een stuk kleiner.

26 juni 2024 om 20:37
0

Dat zeker! Maar we hebben al genoeg gekke uitslagen voorbij zien komen

Nou, dat gaat België dus niet redden. Die vallen ook aardig tegen dit toernooi….

Beschamend hoor. De weg naar de eerste plaats, een vrij doenbare tegenstander in de volgende rond en een plekje in de makkelijke kant van de tabel lag helemaal open. Toch kreeg je op geen enkel moment het gevoel dat ze daar vol voor wilden gaan. Allemaal veel te gelaten en laks. Zelfs de gewisselde spelers slenteren op het gemakje naar de zijlijn. En dan krijg je in de toegevoegde tijd nog bijna het deksel op de neus, had nog een goede dosis karma geweest ook.

En wat heb je er mee gewonnen? Een weekje langer vakantie in Duitsland om er vervolgens kansloos uit te vliegen tegen Frankrijk.

26 juni 2024 om 19:58
0

Nou, dan moet Frankrijk ook wel uit een ander vaatje gaan tappen. Geef jullie best kans. Zeker als iemand Lukaku vertelt dat je de bal in dat net moet schieten.

26 juni 2024 om 20:14
0

@migi
Frankrijk is niet in beste doen, maar dit België is wel heel erg matig. Ik zie België niet van Frankrijk winnen. Het interview van debruyne net na de wedstrijd is ook heel veelzeggend. Hij zei dat ze voor zekerheid gingen in de tweede helft om kwalificatie te realiseren omdat ze vreesde voor een tegendoelpunt. Als je zoiets doet, dan heb je niet echt veel zelfvertrouwen. België heeft op dit moment ook niet echt de verdediging en tactische coach om Frankrijk pijn te doen. Tadesco laat België nog slechter presteren dan Martinez dat deed. Toch best knap.

Woow wat een waardeloze wedstrijd was dat zeg!

Nou Roemenië of Engeland!

Van mij mag Tsjechie winnen 😉
Niet dat Nederland in de huidige staat zomaar van Roemenië wint, maar heey mogelijkheid op revanche tegen Oostenrijk zal wel geinig zijn.

Wat een prachtig schema is die kant zeg! Er zitten een hoop top wedstrijden aan te komen!

Geen reclame voor de lage landen dit toernooi. Mijn god he.

Lekker ik heb tickets voor Frankrijk - België omdat ik hoopte dat NL tweede zou worden.

26 juni 2024 om 20:00
0

Leuk affiche maar ik betwijfel of dat een leuke pot is om naar te kijken. Zowel Tadesco als Deschamps laten hun team heel degelijk en niet echt aantrekkelijk voetballen. Dus ik verwacht er persoonlijk niet heel veel van, maar hopelijk voor jou krijg je waar voor je geld.

26 juni 2024 om 20:06
0

Niet de meest positieve coaches inderdaad. Toch een leukere pot dan Frankrijk Slowakije.

Ik heb altijd wel een zwak voor onze zuiderburen, maar na deze pot, en vooral door het einde, gunde ik het Oekraïne wel echt. Kansloos tijdrekken, vervelend doen, vallen en bij de cornervlag staan. Al moet ik zeggen dat het kwalitatief ook wel een best matig team is.

Meest lachwekkend slotoffensief wat ik ooit heb gezien van een ploeg. Oekraïne wist de hele wedstrijd lang dat het een goal nodig had om door te gaan in het toernooi. Wat doet Rebrov? Eerste 70 min voor de pot hangen. Dan wisselt hij random 3 spelers. En 10! Min voor tijd haalt hij eindelijk een verdediger eraf en zet er een aanvaller bij. Wat een aanfluiting van een coach en team.

Romelu Lukaku behoort tot de top overrated spelers! Ongelooflijk wat is die slecht zeg! Sporting Hasselt niveau zal wel realistisch zijn.

Gooi die Duitser eruit

Als ik naar afgelopen wedstrijden kijk heb ik vooral het idee dat “toplanden” uitgeblust zijn. England, Nederland , Belgie, Italie.. Duitsland is bij vlagen oke.

Spelers lijken op.

26 juni 2024 om 20:06
0

Nederoand is al een tijd geen topland meer. Is gewoon niveau Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken etc.

26 juni 2024 om 21:38
0

Daarom staat topland ook tussenhaakjes..

26 juni 2024 om 23:17
0

Haal topland maar gewoon weg. Tussen haakjes geeft aan dat ze dat eventueel zijn of er dicht tegen aanzitten. Dat is echt totaal miet het geval...

26 juni 2024 om 20:27
0

Zou niet weten waarvan het Nederlands elftal uitgeblust zou moeten zijn. De meerderheid speelt in een matig intense competitie zoals de Eredivisie of komt niet eens boven de 2500 minuten uit voor hun club zoals Dumfries, de Vrij, Malen, Memphis etc

Ik kijk weinig naar het Belgisch elftal, maar hier moet toch veel meer uit te halen zijn? De verdediging lijkt me niet veel, maar er lopen toch aardig wat goede spelers nog rond?

26 juni 2024 om 20:14
0

Een B coach. Normaal moet hij tactisch sterker zijn dan zijn voorgangers maar zelfs daar faalt hij in. Echt prul.

Als ze al wisten dat ze tegen Frankrijk moesten, snap ik het niet helemaal.

Mensen lopen nu wel te zeiken maar de meeste spelers van België zijn al een dagje ouder en ze hebben op zondag nog 90minuten gespeeld.

Een dag minder rust en dan krijg je zo'n uitgebluste match. Spelers zijn geen robots, hopelijk wat frisser volgende wedstrijd tegen Frankrijk.

Achter Oostenrijk en Frankrijk eindigen is best sneu. Achter Roemenië eindigen in de poule des levens is helemaal een prestatie.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren