Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roemenië pakt zeer verrassend de winst in Groep E op het EK

Laatste update:

Roemenië heeft woensdagavond op curieuze wijze de winst in Groep E van het EK opgeëist. De ploeg van bondscoach Edward Iordanescu had tegen Slowakije genoeg aan een 1-1 gelijkspel om de poule te winnen, ook dankzij het resultaat bij Oekraïne - België. Roemenië is nu een van de twee potentiële tegenstanders van Nederland, de andere is Engeland.

Dávid Hancko moest de wedstrijd tegen Oekraïne (1-2 verlies) vroegtijdig staken door een blessure, maar de Feyenoorder bleek op tijd weer fit om te starten tegen Roemenië. Ook ex-Ajacied Stanislav Lobotka startte als gebruikelijk bij Slowakije, maar ex-Feyenoorder Róbert Bozenik moest het ditmaal doen met een invalbeurt.

Aan de zijde van Roemenië deed met Marin ook een ex-speler van Ajax mee. Ex-Vitessenaar Matús Bero en ex-FC Groningen-middenvelder Thomas Suslov vielen in bij Slowakije. Feyenoorder Leo Sauer bleef bij dat land op de bank.

Slowakije stond in de openingsfase onder druk, maar kwam via een knappe goal van Ondrej Duda op voorsprong. De middenvelder kopte fraai binnen uit een voorzet van Juraj Kucka: 1-1.

Roemenië knokte zich na ruim een half uur spelen terug. Ianis Hagi kwam over rechts naar binnen gedribbeld en viel over een uitgestoken been van Feyenoorder Hancko. Scheidsrechter Daniel Siebert wees direct naar de stip, waarna een lange VAR-check volgde om te bepalen of de overtreding wel binnen het strafschopgebied was gemaakt.

De conclusie na een minutenlange pauze was: penalty voor Roemenië. Hancko kreeg overigens aanvankelijk geel voor de overtreding, maar die werd na de VAR-check opvallend genoeg ingetrokken.

De penalty werd door ex-Ajacied Razvan Marin vernietigend in de kruising geknald: 1-1. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd en gaven weinig kansen weg. In de 61ste minuut werd Roemenië opnieuw gevaarlijk via Denis Dragus, die zijn diagonale schot net over de kruising zag vliegen.

Daarna begon het plots te stortregenen in Frankfurt. De wedstrijd ging gewoon door, maar het laatste half uur werd gespeeld op een kletsnatte grasmat waar de bal lang niet overal even goed meer rolde.

Slowakije probeerde het in de 65ste minuut via Lukas Haraslin, die de verre paal zocht met een laag schot maar de bal nét te ver stuurde.

Beide landen wisten vooraf dat het een gelijkspel voor hen allebei sowieso genoeg zou zijn om de volgende ronde te bereiken. In de eindfase werden dan ook geen risico's meer genomen en zo was een 1-1 uitslag een logisch resultaat.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oranje maar tegen Roemenië dan?

26 juni 2024 om 20:34
0

Nee doe maar Engeland. Je komt ze sowieso tegen als je verder wil gaan. Dan kun je ze beter nu treffen. Voor hetzelfde geld groeien ze nog in het toernooi.

26 juni 2024 om 23:24
0

Denk dat Nederland ook wel wat tijd om te groeien in het toernooi kan gebruiken. Daarnaast kan Engeland er ook zomaar uitliggen tegen een Slowakije. Dan heb ik liever de kans dat we er niet tegen hoeven te spelen dan de zekerheid dat we tegen ze spelen.

Als Tsjechië of georgie wint vanavond, speel je dus tegen Roemenië, en ke zit ook nog eens aan de makkelijke kant van de loting. Alleen Engeland kan je dan tegenkomen opweg naar de finale

Beide bondscoaches riepen om het hardst dat ze niet op een gelijkspel zouden sturen, ondanks dat dat zou betekenen dat beide landen door zouden gaan. Toch wordt het 1-1. Wie had dat nu gedacht?


ON: Tegen Roemenië hebben we misschien nog wel kans ook. Hoezee.

Mooi plaatje van VZ, echt heel bizar dat dit een penalty werd.

Roemenië op dit punt zou al moeilijk zat zijn

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren