Indonesia v Philippines - FIFA World Cup Asian 2nd QualifierGetty Images

Maarten Paes groeit uit tot held en bezorgt Indonesië zeer knap punt

Jonathan van Haaster05 sep 2024, 22:14
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2024, 22:14

Indonesië is goed begonnen in zijn WK-kwalificatiepoule. Op bezoek bij Saudi-Arabië werd een knap punt behaald: 1-1. Ragnar Oratmangoen opende de score voor Indonesië, dat op slag van rust de gelijkmaker moest toestaan. Maarten Paes keerde na rust een strafschop van Salem Al-Dawsari.

De openingstreffer van Indonesië werd ingeleid door Rafael Struick, wiens diepe pass terechtkwam bij Witan. De rechter middenvelder zette voor op Oratmangoen, wiens inzet via Sandy Walsh in het doel belandde: 0-1.

Musab Al-Juwayr zorgde in de blessuretijd van de eerste helft voor een enorme tegenvaller. De middenvelder schoot vanaf randje zestien en zag dat Paes kansloos was, nadat zijn poging van richting werd veranderd: 1-1.

Na rust leek het mis te gaan, toen Al-Dawsari mocht aanleggen voor een strafschop. Al-Dawsari koos voor de rechterhoek, maar dat deed Paes ook en dus bleef het bij 1-1.

Met Paes, Walsh, Jay Idzes, Calvin Verdonk, Nathan Tjoe-A-On, Ivar Jenner, Haye, Oratmangoen en Struick stonden er liefst negen spelers met Nederlandse roots aan de aftrap. Shayne Pattynama viel bovendien nog in.

De eerste twee landen in de poule plaatsen zich voor het WK, terwijl de nummers drie en vier naar de play-offs gaan. Japan is de gedoodverfde favoriet om de poule te winnen en won eerder op de dag met 7-0 van China.

Bahrein zorgde ondertussen voor een stunt door Australië met 0-1 te verslaan. Een eigen doelpunt van Harry Souttar zorgde voor het verschil.