voetbalzone

Man in vorm van Real Madrid raakt geblesseerd: 'Nog geen duidelijkheid'

Daniel Cabot Kerkdijk09 okt 2015, 07:49
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2015, 07:49
Advertentie

Karim Benzema staat mogelijk voor nog onbepaalde tijd aan de kant. De aanvaller nam donderdag twee doelpunten van Frankrijk in de oefeninterland tegen Armenië (4-0) voor zijn rekening, maar moest na zijn dubbelslag naar de kant gehaald worden. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de dijbeenblessure van Benzema is.

voetbalzone

Didier Deschamps had in aanloop naar de ontmoeting in Nice nog laten weten dat hij niet van plan was om Benzema in de tweede helft naar de kant te halen. Dit omdat de spits in het tweede bedrijf van zes van de acht duels voor Real Madrid dit seizoen werd gewisseld. Tien minuten voor tijd zag de bondscoach van les Bleus zich alsnog genoodzaakt om Olivier Giroud in het veld te brengen.

"Benzema had erg last van zijn dijbeen", lichtte Deschamps na afloop toe. "Dat is de reden waarom hij er meteen is afgegaan. Ik hoop dat het niets serieus is, maar er is nog geen duidelijkheid." Benzema speelde tot dusver deze voetbaljaargang elf officiële duels voor club en land, waarin hij goed was voor negen doelpunten. De organisator van het EK van volgend jaar oefent komende week nog in en tegen Denemarken.

Bezig met laden …