voetbalzone

Man Utd maakt geen fout bij seizoensopening

16 aug 2009, 16:29
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2009, 16:29
Advertentie
Manchester United heeft zondagmiddag tijdens de eerste competitiespeelronde geen gezichtsverlies geleden op Old Trafford. Promovendus Birmingham City kwam op bezoek en mocht door een minimale achterstand lange tijd hoop houden op een stuntje. De ploeg van Sir Alex Ferguson speelde onwennig, maar pakte wel de drie punten door Wayne Rooney (1-0). Ben Foster verving de geblesseerde Edwin van der Sar.



De bezoekers uit de Midlands hadden een pittige kennismaking met de Premier League. United domineerde vanaf het begin en hield de touwtjes in handen door de driehoek Paul Scholes, Fabio en aanspeelpunt Rooney. De vervanger van Cristiano Ronaldo, Antonio Valencia, verbleekt in balbezit tot nu toe bij zijn voorganger. Maar toch hield de Ecuadoriaan aan de rechterflank zijn directe tegenstander Gregory Vignal goed bezig.

Birmingham kwam er slechts spaarzaam uit en deed dat vooral via James McFadden. De Schot heeft de body om de bal bij zich te houden, maar had dan vaak weinig afspeelmogelijkheden om iets te creëren. Recordaankoop Christian Benitez startte op de bank. De thuisploeg kwam uiteindelijk verdiend op voorsprong via Rooney. De bonkige aanvalsleider timede goed, kopte op de paal en was er bij de rebound zelf als eerste bij.

United had de score voor rust uit kunnen en moeten bouwen. De verongelijkte Dimitar Berbatov en controlerende Darren Fletcher hadden goede kansen, maar kwamen tekort om Manchester City huurling Joe Hart te verschalken. Na de pauze was het spelbeeld hetzelfde. Birmingham loerde op de counter, maar miste snelheid, terwijl United combineerde en overtuiging miste bij de afronding.

Benitez viel ruim een kwartier voor tijd in en dat zorgde voor een kleine opleving bij de gasten. De rappe aanvaller had zelfs de kans op de gelijkmaker, maar Foster lag in de weg. Het zou ook teveel van het goede zijn voor Birmingham, dat op basis van het spelbeeld geen punt uit Manchester mee zou mogen nemen. Michael Owen viel in de slotfase nog in.
Bezig met laden …