Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marciano Vink weet wie Ronald Koeman moet opstellen om Roemenië te verslaan

Laatste update:

Marciano Vink heeft een duidelijk strijdplan voor ogen om te winnen van Roemenië, zo vertelt hij donderdagavond in het programma EK Praat van ESPN. De analyticus pleit voor een basisplek voor Brian Brobbey, die naast Memphis Depay in de spits zou moeten staan. Het optreden van Romelu Lukaku tegen de Roemenen wordt als voorbeeld aangehaald.

Nederland stuit in de achtste finales van het EK op Roemenië. De ploeg van bondscoach Edward Iordanescu eindigde weliswaar als groepshoofd in Poule E, maar België toonde eerder met een 2-0 zege al aan dat de Roemenen wel een achilleshiel hebben.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Weet je wat België gewoon heel goed deed? Kijk, die Roemenen willen aan de zijkanten een overtal creëren”, begint Vink. “Als de buitenspeler van de aanvallende partij de bal heeft, dan gaat de centrale verdediger direct in de rug van de rechtsback staan.”

“Wat je dan krijgt: de spits komt in een één-tegen-één-situatie te staan. Lukaku kreeg drie hele grote kansen door met zijn grote lichaam weg te draaien. Nou, wie kan dat bij ons ook heel goed?”, vraagt Vink, doelend op Brobbey.

“Verder heeft Roemenië ook moeite met het terugverdedigen van de middenvelders. Youri Tielemans scoorde uit een bal die hij kreeg van Lukaku, omdat hun middenvelder te laat was. Dubbele dekking aan de zijkanten is echt standaard bij hen, waardoor je centraal meer vrijheid krijgt.”

“Als je daar Brobbey en Depay laat samenspelen, of in ieder geval iemand opstelt die daar het gevecht met de centrale verdediger aangaat, dan kan je er best wel profijt van hebben. Ze zijn ook niet zo heel snel.”

“Je kan Brobbey dus in de spits zetten. Die kan de bal vasthouden zodat je als team aan kan sluiten. Memphis verliest te vaak de bal op plekken waar je dat niet wil. Dan kom je constant in momenten waarbij je achter de bal aan moet jagen. Als je iemand hebt die de ballen goed vast kan houden, dan kunnen de middenvelders bijsluiten en kom je aan het voetballen toe. Tegen Roemenië zou ik dat echt wel durven”, besluit Vink.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Poahhhh als ik dit allemaal zo lees neem ik Koeman niks kwalijk. Ik heb al 100 verschillen analisten aan het woord gehoord en ze zeggen letterlijk allemaal wat anders.

Het enige wat ons gaat helpen, is als we met peper in de reet gaan spelen. Wie je ook op gaat stellen.

27 juni 2024 om 21:54
0

Niet voor niets zijn er 17 miljoen bondscoaches van Oranje

27 juni 2024 om 21:57
0

Wat ik ook niet snap is dat Weghorst elke keer overgeslagen wordt alsof die niet al een belangrijke goal en assist heeft gegeven.

Blijkbaar werkte dat duo Memphis - Weghorst wel redelijk. Afgaande op de 2e goal van NL. 1 die de beuk erin gooit.. en de ander die ze afmaakt.

27 juni 2024 om 22:05
0

@fledderus,

Vind het sowieso bijzonder dat Memphis zo op een voetstuk geplaatst word als spits, een positie die helemaal niet zijn natuurlijk positie is en waar hij bij geen enkele club echt heeft overtuigd.

Naast dat Memphis misschien een betere voetballer is dan Weghorst/brobbey/zirkzee, dat toegegeven. Vraag ik me echt oprecht af of het ook de beste spits voor het team is.

Ons middenveld kan geen ballen voor in kwijt, want Memphis staat uitgezakt, dus er is geen voetbal vooruit.
We hebben met Maatsen, VD Ven, Dumfries, allemaal backspelers (met een topjaar) achter de rug die enorm veel baat hebben bij een fysiek/kopsterke spits.
We hebben met Frimpong en Gakpo ook twee flank spelers die gebaat zijn bij een fysiek.kopsterke spits.

Memphis zal op zichzelf misschien meer doelpunten maken dan Weghorst,
Maar ik geloof echt dat Weghorst een veel betere match is voor het team en voor de anderen om zich heen.

De goal van Memphis tegen Oostenrijk komt nooit tot stand zonder Weghorst bijv..

27 juni 2024 om 22:02
0

Vink komt tenminste met een tactisch plan. Dat heb ik bij Koeman nog niet kunnen ontdekken.

27 juni 2024 om 22:25
0

De één roept maar wat, maar de ander komt met een goede onderbouwing.
Los van wie je opstelt is het wel een goede observatie.
Hopelijk snapt Koeman dit soort dingen wel en weet hij er iets goeds op te verzinnen.
Beste lijkt mij met de vaste 11 te spelen en Depay op z'n plek zetten.
En dan plan B voor wanneer het niet loopt een extra spits erbij voor een flankspeler en de back doorschuiven. Bijvoorbeeld door Frimpong of Dumfries RB te zetten.
We zullen wel zien wat vriend Ronald bedenkt. Als er maar strijd is dit keer!

28 juni 2024 om 09:50
0

Gewoon fullgas fussbal spelen. Dat moeten spelers als Simons en Frimpong prima kunnen. Ik zou alleen niet weten hoe we de gatenkaas achterin moeten dichten. Misschien Ake naar het middenveld in plaats van Schouten of Reinders? En dan van de Ven op linksback

Vink is dus nog slechter dan Koeman. Hoe kom je überhaupt op het idee als je een Weghorst en Zierikzee op de bank hebt zitten en je komt aanzetten met Brobbey? Uberhaupt ook dat je dan ook nog durft te zeggen dat Depay moet blijven staan.

27 juni 2024 om 21:54
0

Hou toch op met Weghorst. Die man kan niet voetballen en ondanks zijn lengte kan hij geen bal vasthouden. Je wilt hem echt geen 90 minuten in het veld hebben. Bij Man U gezien. Hij gebruikt te veel energie waardoor hij voor het doel uitgeblust is. Vink zegt gewoon hele logische dingen.

27 juni 2024 om 22:21
0

Je omschrijft eigenlijk precies Brobbey met het verschil dat de Nederlandse competitie van nog minder niveau is en hij daar zelfs niet fit blijft.

27 juni 2024 om 22:52
0

Als het om de competitie gaat mogen Veerman en Schouten ook niet spelen. Die bewijzen het niet aan te kunnen. Iedereen iedereen oordeelt over spelers die ze niet of 1 keer hebben zien spelen in Oranje. Terwijl de spelers die erin staan bewijzen het niet te kunnen.

28 juni 2024 om 02:46
0

Brobbey mist veel te veel kansen en heeft geen dusdanig betere techniek dan Wout Weghorst om hem serieus te overwegen. Echt belachelijk dat die man serieus als optie wordt gezien.

28 juni 2024 om 09:52
0

Ik ben niet voor Ajax, maar naar mijn mening moet je Weghorst als stormram blijven gebruiken, daar is hij voor gemaakt. We hebben al meermaals gezien dat Weghorst weinig tot niets brengt als basisspeler. Zirkzee is denk ik nog niet fit genoeg om in de basis te starten, dus ik vind Brobbey helemaal geen gekke shout

28 juni 2024 om 18:32
0

In de Champions League kon hij het ook volhouden, maar laat hem maar lekker op de bank. Europees kampioen gaat Nederland vermoedelijk met of zonder hem toch niet worden en dan kan hij fit aan het seizoen bij Ajax beginnen.

27 juni 2024 om 21:56
0

Omdat het simpelweg de beste spits is... Maar ik gok dat het rood witte shirt wat ie vaak aan heeft als een rood lapje bij je werkt? Dat van Depay kan ik me in vinden. Die simpelweg door Zirkzee of Brobbey vervangen lijkt me ook prima

27 juni 2024 om 21:57
0

Hij legt toch gewoon uit waarom hij brobbey zou kiezen en niet de andere spitsen? Ik zou het logischer vinden dan een weghorst de hele wedstrijd te laten spelen.

27 juni 2024 om 22:06
0

Vink komt tenminste met argumenten waarom hij Brobbey erin zou zetten. Koeman zal wel weer Wijnaldum gaan gebruiken zodat hij aan 100 interlands komt. Een andere reden dan dat ze vriendjes zijn heb ik nog niet kunnen ontdekken bij het inbregen van Wijnaldum.

27 juni 2024 om 22:06
0

Haha Weghorst moet nooit starten is goed voor als de tegenstander moe is. En Zierikzee is geen diepe spits komt net als Memphis in de bal. Doe je kakkerlak brilletje af man clown

27 juni 2024 om 22:31
0

Wie is zierikzee in godsnaam☺️

27 juni 2024 om 22:32
0

De observatie is prima toch? Ik zou daar ook rekening mee houden en hopelijk Koeman ook.
Meest belangrijke is dominant te spelen.
Dat vind ik het grote probleem bij NL nu. Ze spelen heel afwachtend en zoekend, maar dan kun je beter een moderne 532 spelen of gewoon good old 442 met een hangende spits en een balvaste spits en 2 loopwonders op de half.
Het verouderde 433 kan werken, maar dan moet je wel in balbezit dominant kunnen spelen. Ik denk dat dit team dat niet kan omdat de centrale middenvelder in zo'n systeem een beest van een voetballer moet zijn en die hebben we nu niet. En 433 met 2 centrale middenvelders is maar zozo.

28 juni 2024 om 18:34
0

433 is niet verouderd. Ik weet niet hoe mensen daarbij komen.

27 juni 2024 om 23:36
0

Die argumentatie is toch niet zo gek?
Van alle spitsen die mee zijn is Brobbey fysiek het sterkst en kan gemakkelijk wegdraaien of kaatsen op de komende man. Daar ging het over.

Depay kan het niet, Zirkzee is veel meer een komende spits dan een aanspeelpunt, hou je Weghorst over. Die zou ik de laatste 20 minuten laten spelen. Laat je Brobbey de boel slopen en dan komt Woutje het afmaken.

28 juni 2024 om 18:30
0

Zierikzee is geen diepe spits. Weghorst moet het vooral van zijn inzet hebben en dit werkt het best als de tegenstander moe is.

Ik ben geen groot fan van Depay en denk dat Brobbey een tospits kan worden maar Brobbey heeft bewezen nog teveel kansen nodig te hebben om een goal te maken en dit is wel de knockout fase. Zou dus gewoon met Depay starten en anders zelfs nog eerder met Weghorst.

27 juni 2024 om 21:58
0

Maar met Brobbey en Zirkzee heb je een tweetal dat iets nog níet bewezen hebt, terwijl met die andere twee er legio bewijs ligt dat ze absoluut niet voldoen... Of mis ik iets?

27 juni 2024 om 22:21
0

Brobbey heeft dit jaar bewezen niet effectief genoeg te zijn, die mist veel te vaak een 1v1 met de keeper en schiet blind op doel..... Dat mis je waarschijnlijk? En Zirkzee is de minste van de meegenomen spitsen dus dat is zeker geen optie.

27 juni 2024 om 22:41
0

Zirkzee de minste? Dat is een veel completere spits dan Brobbey en Weghorst, en legt ze er op een hoger niveau een stuk gemakkelijker in dan Brobbey in de Eredivisie. Die heeft nog te veel kansen nodig.

27 juni 2024 om 22:55
0

Zirkzee met 4 of 5 goals na november legt ze er zo gemakkelijk in?

27 juni 2024 om 22:57
0

Zirkzee mist ook veel. Heeft dit seizoen 11 goals waarvan 7 voor de winterstop. Ik denk dat Zirkzee een beter voetballer. Brobbey’s een beter klassieke 9. Qua productiviteit zijn ze denk ik vergelijkbaar.

27 juni 2024 om 22:36
0

Maakt het verschil of Brobbey ze mist of Depay? Misschien gaan anderen hierdoor wel beter spelen.

Verbrugge

Dumfries de Ligt van Dijk Ake
Schouten Reijnders
Xavi
Frimpong Depay Gakpo

Wellicht dat het duo de Ligt en van Dijk beter communiceert met elkaar. Vond de Vrij toch wat minder spelen.

28 juni 2024 om 08:25
0

Amen, zo moeilijk is het niet. Middenveld is je minste linie, maar deze samenstelling is het minst matig.

28 juni 2024 om 15:48
0

Ik vind het zelfs een sterk team. Kijk eens naar de clubs waar men speelt. Ik verwacht dat Verbrugge snel wordt opgepikt door een grotere club:

Brighton
Inter Milan - Bayern Munchen - Liverpool - Manchester City

Psv - Ac Milan
Leipzig/PSG

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid - Liverpool

Brobbey? Die heeft totaal heen scorend vermogen. Die heb ik veel te weinig zien wegdraaien en op doel zien schieten bij ajax.
Dan zou ik toch echt voor weghorst kiezen.

27 juni 2024 om 22:17
0

22 goals afgelopen seizoen in het slechtste Ajax aller tijden. Maar inderdaad, absoluut geen scorend vermogen. En Brobbey heeft echt genoeg doelpunten gemaakt door weg te draaien bij zijn tegenstander. Uit tegen Heracles maar eens terugkijken, daar deed hij het geloof ik 2x.

28 juni 2024 om 02:48
0

Als Ajax een spits had die wel de meest cruciale ballen erin schoot stonden ze 3e ipv 5e. Brobbey is geen lichtpuntje, hij deelde mee in de malaise.

28 juni 2024 om 09:23
0

Wat een onzin Consy.Als Ajax minder tegendoelpunten had gekregen, dan hadden ze hoger gestaan.Dat lag het probleem. Het is duidelijk dat je geen Brobbey fan bent, dat mag. Maar je moet wel reëel blijven. Brobbey heeft gewoon een goed seizoen gedraaid en was het enige lichtpuntje bij een desastreus Ajax.

27 juni 2024 om 22:29
0

Hij werd ook niet echt vaak diep in de 16 aangespeeld. Daarnaast is het hem echter wel heel vaak gelukt om op die manier te scoren. Vaker dan alle andere spitsen in het team.

Van tevoren niet gedacht, maar dit zou best eens kunnen werken. Ook zou een gravenberch weleens nuttig kunnen zijn op het middenveld, wordt ook weinig genoemd.

Nog beter: Depay op de bank. Maar onze "meesterstrateeg" zal met Depay, Simons en Wijnaldum, wel een masterplan bedenken....

27 juni 2024 om 22:28
0

Ik vind Memphis nog steeds kwalitatief gezien onze beste spits, echter is er wel een probleem. Depay staat zelden in de punt, waardoor er niemand is om in de 16 de bal af te spelen. Er staat ook geen type Wijnaldum/Klaassen in zijn rug die de 16 in denderen als Depay uitzakt. (Klaassen en Wijnaldum zijn momenteel uiteraard te slecht voor Oranje, maar in 2020 werkte dat wel prima) er is ook geen type Wijnaldum mee die die rol zou kunnen vervullen.

Ten tweede is Xavi beduidend slechter zonder spits die hij kan wegsteken of waar hij überhaupt de bal mee kan kaatsen. Tegen Frankrijk zag je dit vooral heel duidelijk, als Xavi een keer wegdraaide stond er niemand in de punt waar hij de bal bij kwijt kon. Hierdoor hield hij de bal enkele seconden te lang vast, wat resulteerde in balverlies of een minder grote mogelijkheid op gevaar.

Kwalitatief is Brobbey niet beter dan Memphis, maar hij blijft wel gewoon in de punt staan, Je kan hem diep sturen, en je kan een balletje bij hem kwijt als hij in de dekking staat. Met Brobbey is Memphis automatisch beter omdat Memphis dan met zijn gezicht richting goal speelt in plaats van met zijn rug naar het doel. Dan komen we bij het volgende probleem: Dan zou Memphis op links moeten spelen, maar daar staat Gakpo al. Die kan je er ook niet uithalen.

Men kraakt Brobbey wel heel erg af vind ik. Die is echt verre van top, maar tegen een team als Roemenië lijkt het me toch echt wel handig om iemand te hebben die de hele wedstrijd in de punt blijft staan, en die de bal kan vasthouden. Ik vond Brobbey tegen Canada bijvoorbeeld prima spelen. Men klaagt direct over die kans die hij mist, maar een Depay krijgt zo’n kans niet eens omdat hij nooit diep loopt. Geen één optie is perfect, elke speler heeft wel zijn minpunten, maar ik zou Brobbey tegen Roemenië geen domme keus vinden.

28 juni 2024 om 01:19
0

Ik zou het wel wat vinden als Gakpo en Brobbey naast elkaar spelen en Memphis vlak erachter. Gakpo kan evt af en toe uitwijken naar links en over rechts kan Dumfries opstomen. Op het middenveld heb je dan Xavi Simons die centraalrechts speelt, aanvallende rol. Reijnders centraallinks, als lopende speler. En Blind als regisseur op 6, waardoor wij veel meer op balbezit gaan spelen en zullen domineren. In de verdediging dus Dumfries, De Ligt, Aké en van de Ven.

Op zich is zijn analyse goed, ik hoop dat Koeman dat ook ziet.
Maar om dan met Brobbey aan te komen.
Moet je weer een nieuwe speler inpassen.
Depay moet gewoon op zn plek gezet worden, letterlijk en figuurlijk.

27 juni 2024 om 22:20
0

Ja en dat is niet in de spits want dat is hij gewoon niet.

27 juni 2024 om 22:33
0

Helemaal eens. Sleuren, erin kleunen, werken en vuile meters maken, anderen coachen is allemaal niks voor Depay

Vink vergeet voor het gemak even dat Lukaku van een veel hoger niveau is dan Brobbey.

27 juni 2024 om 22:52
0

Maar Brobbey kan wel die rol vertolken waardoor er voor Depay meer ruimte ontstaat.

Ik blijf nog altijd bij mijn opstelling van voor het EK. Daarbij kies ik niet direct de beste spelers op iedere positie, maar wel de spelers waarvan ik denk dat ze het beste passen in het spel wat ik zou spelen. Dat zou dus Verbruggen op doel zijn. Achterin Geertruida, De Ligt, Ake en Maatsen/Vd Ven (om het even wie, zolang er maar snelheid aan de linkerkant is om over de linksbuiten heen te gaan). Op het middenveld zou ik Schouten en Reijnders zetten, met Simons/Depay op 10. Die laatste 2 zijn beide spelers die het beste zijn met het gezicht naar de goal en de bal aan de voet. Rechtsbuiten zou ik Frimpong neerzetten, ook vanwege zijn diepgang en snelheid. Linksbuiten kunnen Depay en Gakpo allebei, want beiden komen vooral met het gezicht naar de goal, komen graag naar binnen, kunnen een actie maken, een steekbal geven en hebben een goed schot. In de spits zou ik Brobbey zetten, omdat je die van diep kunt inspelen, waarna die de bal kan vasthouden tot de 10 of linksbuiten aangesloten zijn. Van daaruit kan de bal in de diepte naar de doorgeschoven linksback of Frimpong of men kiest voor een schot of actie. In alle gevallen is er beweging, duidelijkheid in het aanvalspatroon en gebruik je de opgestelde spelers in hun kracht.

Ik lees echt Nuttige dingens die Vink zegt.
Depay verliest ballen op plekken waar je niet wilt dat hij ze verliest… dus ze je Depay op de bank ten gunste van Brobbey en Simons op 10.
Gakpo excelleert als linksbuiten dus hem moet je niet in de spits zetten want dan is hij 2 klasse minder.

Ik vond de opstelling van Pierre v Hooidonk die hij bij Fussbal voorstelde wel interessant. Achterhoede met Dumfries, de Vrij, Virgil en Ake. Middenveld Reijnders en Schouten en Memphis achter de spitsen op 10 en voorin Gakpo, Malen in de spits en Frimpong. Dan heb je wel drie raketten voorin die gelanceerd kunnen worden met een nummer tien die slimme passjes kan geven en ook nog kan scoren. Dan kan je later Brobbey of Weghorst nog inbrengen voor Malen indien noodzakelijk. Koeman is waarschijnlijk te conservatief denkend om zo’n 11 de wij in te sturen. Hij heeft liever Wijnaldum….ergens 🙂. Ik ben niet erg onder de indruk van Koeman’s strategisch vernuft tot nu toe.

28 juni 2024 om 08:54
0

Zeker raketten. Maar dat gaat denk ik niet werken. Malen wil hem alleen diep. En die is echt niet scherp genoeg voor het doel, zeker niet als centrale man.
Verder denk ik dat Depay als balverlies speler op 10 nog een groter funest is voor het middenveld. Daarnaast loopt hij al aardig weinig als spits 9met druk zetten, laat staan op het middenveld.

Depay op het middenveld en wij verliezen denk ik nog zelfs van Roëmenie.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren