Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lautaro Martínez bezorgt Argentinië met dubbelslag foutloze groepsfase op Copa América

Laatste update:

Argentinië heeft zich verzekerd van groepswinst op de Copa América. De ploeg van assistent-bondscoach Walter Samuel, die de geschorste Lionel Scaloni aan de zijlijn verving, was in het Hard Rock Stadium in Miami met 2-0 te sterk voor Peru dankzij een dubbelslag van Lautaro Martínez. Argentinië was al zeker was van de kwartfinale en sluit de groepsfase foutloos af. Peru kwam dit toernooi niet tot scoren en vliegt met één punt uit drie duels terug naar Lima.

Gezien de luxepositie van Argentinië besloten Samuel en Scaloni om de nodige spelers rust te gunnen. Onder hen Lionel Messi, die bovendien kampte met liesklachten. Ook Cristian Romero, Lisandro Martínez, Rodrigo De Paul en Julián Álvarez kregen rust. Het leverde basisplaatsen op voor onder meer Alejandro Garnacho, Nicolás Otamendi, Exequiel Palacios en Alejandro Garnacho. Bij Peru begon Feyenoorder Marcos López in de basis, evenals voormalig Bayern München-spits Paolo Guerrero.

Peru moest winnen om kans te houden op de kwartfinale, maar speelde weinig overtuigend en was zichtbaar de mindere van Argentinië. De regerend wereldkampioen deed het in het begin rustig aan, al liet met name Ángel Di María zien zin in een potje voetbal te hebben. Meer dan vier hoekschoppen leverde de openingsfase echter niet op.

Leandro Paredes kwam niet veel later het dichtst bij een treffer, toen hij Pedro Gallese tot een uitstekende redding dwong met een strakke vrije trap. Gallese liet even later opnieuw zien prima te kunnen keepen. De goalie was al onderweg naar de hoek toen Giovani Lo Celso vanaf randje zestien richting het midden van het doel schoot. Gallese wist met zijn benen alsnog te redden. De rebound belandde voor de voeten van Garnacho. Een iets te hoog gekruld schot volgde.

De tweede helft was net een minuut oud toen Argentinië het overwicht wist uit te drukken in de voorsprong. Di María had een heerlijke steekpassje in huis op Lautaro, die geen buitenspel stond wegens te laat stappen van Feyenoorder López, en vervolgens met een chipballetje afrondde: 1-0. Nicolás Tagliafico dacht er enkele ogenblikken later 2-0 van te maken, maar dat ging niet door wegens een overtreding van Lo Celso op Gallese.

Halverwege de tweede helft volgde het eerste serieuze schot op doel van Peru. Het was López die Emiliano Martínez de nodige problemen bezorgde met een knal van afstand, al leverde het niet meer op dan een hoekschop. Uit de eerstvolgende aanval kreeg Argentinië een strafschop. Gonzalo Montiel gaf voor en schoot de bal tegen de uitgestoken arm van Jesús Castillo aan. Paredes mocht het proberen vanaf elf meter en zag zijn inzet via de binnenkant van de paal uit de doelmond schieten.

Vlak voor tijd zette Argentinië alsnog de punt op de i. Lautaro profiteerde optimaal van zwak verdedigen van Aldo Corzo, die zijn balans verloor en Lautaro de vrije doortocht schonk. De spits van Inter bleef ijzig koel en chipte de bal over de kansloze Gallese heen: 2-0. Toen het er eigenlijk niet meer toe deed, kwam Peru nog dicht bij zijn eerste treffer dit toernooi. Franco Zanelatto had echter de pech dat zijn kopbal via de binnenkant van de paal horizontaal langs de doellijn rolde.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lautaro raakt ook steeds meer in vorm bij Argentinië, gaat daar een mooie legacy achterlaten denk ik zo

30 juni 2024 om 09:52
0

1 zwaluw maakt nog geen zomer. Die jongen heeft tot nog toe alleen maar flaters geslagen bij de Albiceleste.

30 juni 2024 om 10:07
0

Flaters slaan en dan alsnog 1 op 2 lopen (28 goals in 61 wedstrijden). Wil niet weten wat die doet als die wel op stoom komt.

30 juni 2024 om 10:41
0

Hij heeft op de Copa America die ze gewonnen hebben en op het afgelopen WK een eindeloze stroom aan kansen gemist. Er is niet voor niks na twee wedstrijden van spits gewisseld op dat toernooi hè.

Die tweede goal, wat doet die verdediger daar? Eerste goal is wel echt een mooie goal.

Het is bizar om te zien hoe ex ajacieden die niet “goed genoeg” waren te zien shinen op eindronden. Deze speler, mikautadze, conceicao

30 juni 2024 om 09:25
0

Mikautadze heeft ook nooit een echte kans gehad bij Ajax, en Conceicao was vaak een van de meest dreigende spelers bij Ajax, maar kreeg verder ook niet genoeg kansen. Erg jammer maar je zag wel dat ze wat konden.

Lautaro heeft volgens mij alleen bij Inter en een club uit Argentinië gespeeld, dus geen idee hoe je aan Ajax komt.

30 juni 2024 om 09:29
0

Lautaro bij ajax ?? Denk dat je aardig in de war bent met iemand anders.

30 juni 2024 om 09:48
0

Mocht je het hebben over lisandro Martinez, die vond iedereen meer dan goed genoeg. Hij ging voor 60 miljoen naar United.

30 juni 2024 om 09:49
0

Ja echt he! En Vinicius, Luis Diaz, Musiala. Ajax is gek dat ze die hebben weggedaan.

30 juni 2024 om 10:47
0

@Reinaldinhoo: Wie bedoel je met 'deze speler'?

Het lijkt erop dat Lautaro echt los lijkt te komen bij Argentinië. Scoorde de afgelopen jaren wel zijn goals, maar toch was er iets waardoor hij niet los kwam. Dat is sinds dit kalenderjaar anders. Hij is ook een geweldige spits. Pas 26-jaar, maar kan nog met gemak heel wat jaren mee en laat volgens mij al 4 of 5 seizoenen zien dat hij een geweldige spits is bij Inter Milan.

Martinez wordt ook wel een beetje onderschat naar mijn mening. Behoort wat mij betreft zeker tot de top 5 beste spitsen van de wereld. Dan bedoel ik ook echt een spits, nummer 9 en niet een soort valse spits die ook op de vleugels speelt zoals Mbappe (uiteraard ook een geweldenaar). Wat mij betreft hoort Martinez thuis in het rijtje met Haaland, Lewandowski (vind Martinez al beter momenteel, maar komt ook omdat Lewa ouder wordt) en Kane. Maar kan wat mij betreft ook in het rijtje met namen zoals Falcao (in zijn toptijd bij Atletico Madrid en FC Porto), Suarez, Benzema, Aguero, etc.

Ook lijkt Martinez nog lang bij Inter te blijven. Zou hem persoonlijk graag bij Arsenal willen zien, maar die overstap lijkt hij niet te maken en denk dat hij überhaupt niet gauw de overstap naar een andere club zal maken. Is enorm geliefd bij de fans van Inter en Martinez heeft vaak aangegeven gerust nog jaren bij Inter te willen blijven en daar tot een icoon uit te willen groeien. Argentijnen in Italië zijn vaak natuurlijk ook een goede combinatie.

Ik zie Argentinië overigens ook als grote kanshebber om de Copa America te winnen. Vind ze beter dan Brazilië en spelen ook gewoon prima. In elke linie lopen er ook gewoon een aantal hele goede en degelijke spelers, en het team is nu veel beter in balans. Jaren terug had Argentinië bijvoorbeeld heel veel aanvallende kwaliteiten met o.a. Messi, Higuain, Aguero, Tevez (al werd die na onenigheid niet meer opgeroepen), di Maria, Lavezzi, etc. maar de linies daarachter waren heel matig met enkel Mascherano, Zabaleta en Biglia die ik vaak nog wel goed vond (sowieso Mascherano altijd). Nu is dat allemaal veel beter in balans bij Argentinië.

Hij is nu de man daar bij Argentinië en wedden als ze de copa winnen gaan ze de ballon d'or geven niet aan een beste speler van ek of cl maar aan messi weer?😄

30 juni 2024 om 16:52
0

iedereen weet dat het doorgestoken kaart is/was. Er is zelfs een journalist die mag stemmen die zei als Messi de Copa wint en de MLS wint ga ik opnieuw op hem stemmen.

30 juni 2024 om 18:00
0

Idd

30 juni 2024 om 22:18
0

Sterker nog 6 gouden schoenen van hem nog grotere fraude!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren