Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse komt vlak voor middernacht met schitterend nieuws voor alle supporters

Laatste update:

Vitesse is er op het allerlaatste moment in geslaagd om een akkoord te bereiken over de overname van de club. De Arnhemmers communiceerden maandagmiddag nog dat de onderhandelingen met Guus Franke waren geklapt, maar de Gelderse ondernemer gaat de club tóch overnemen. Vlak voor middernacht, toen de deadline afliep, leverde Vitesse de benodigde stukken in bij de beroepscommissie van de KNVB.

Vitesse had een nieuwe overnamepartij nodig om gered te kunnen worden. De Arnhemmers hebben een schuld van 14,3 miljoen euro aan Coley Parry, de Amerikaanse zakenman die zijn overname van Vitesse eerder in het water zag vallen.

Franke sloot uiteindelijk een deal met Parry. “Het geduld van eenieder is wederom op de proef gesteld", zegt interim-algemeen directeur Edwin Reijntjes in het persbericht van Vitesse. "Het is bijzonder hoe bepaalde processen werken, zeker als een deadline nadert."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het was een roerige maandag voor de crisisbestuurders van Vitesse. "Dan wordt er door vele partijen geschaakt op vele borden tegelijk en nemen wij als Vitesse bijvoorbeeld het besluit om donateurs uit de crowdfundingsactie te benaderen om af te zien van hun recht op restitutie. Circa vijf minuten later horen wij dat er toch beweging is tussen Franke en Parry..."

Nadat Franke en Parry op het laatste moment tot een akkoord kwamen, volgde voor Vitesse een race tegen de klok. "Daardoor konden wij ook alle andere vereiste documenten in orde maken. Dit is gelukt. Wij hebben ons beroepsschrift ingediend, inclusief de begroting en het verzoek tot wijziging van zeggenschap."

De bal ligt bij de beroepscommissie van de KNVB. "De deadline hebben wij gehaald. Wij zijn nu in afwachting wanneer de zaak voorkomt."

Op trainingscomplex Papendal kwam maandag een grote groep Vitesse-supporters bij elkaar, in de hoop op een goede afloop. "Bedankt voor het vertrouwen en jullie tomeloze geduld", zegt Reijntjes. "Ter afsluiting wil ik nog wel eenmaal een beroep op alle donateurs uit de crowdfunding doen: geef alsjeblieft gehoor aan ons verzoek tot het afzien van het recht op restitutie. Wij hebben voorlopig acuut liquiditeiten nodig. Dit helpt ons enorm, bedankt! Vitesse kan en mag niet verloren gaan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Oh gelukkig! Ik hoop dat ze het tij weten te keren, snel weer terug zijn in de Eredivisie en een stabiele club kunnen worden! Wat een goed nieuws zou dit zijn!

2 juli 2024 om 00:31
0

Ik zou als Vitesse nu even helemaal niet aan Eredivisie-voetbal. Er is ze een tweede (als het er niet meer zijn) kans gegeven en als ze verstandig zijn gaan ze terug naar de basis, proberen ze op eigen kracht de financiën op orde te krijgen (lees: niet meer uitgeven dan wat er binnenkomt) en komen ze zo snel mogelijk onder het juk uit van externe partijen.

2 juli 2024 om 00:39
0

Vitesse moet idd eerst maar eens zien zelfredzaam te zijn en het liefst richting een eigen stadion gaan. Desondanks hebben ze een relatief grote achterban vergeleken de eerste divisie en toch wel wat aantrekkingskracht voor spelers dicht bij huis. Een Room, Propper, v Ginkel, Cornelisse, Meulensteen en Buitink zijn toch redelijke spelers waar je in de KKD prima mee kunt presteren. Ook vd Brom is voor die competitie gewoon een zeer goede trainer. Het zal niet makkelijk worden voor Vitesse, maar ze zullen er een herkenbare club voor terugkrijgen.

2 juli 2024 om 00:47
0

@tyuin, wel een kleine kanttekening dat meulensteen en room al hebben aangegeven te willen vertrekken. Van ginkel heeft al aangegeven te gaan vertrekken, omdat er teveel kunstgras in de kkd is. En Davy propper is inmiddels met pensioen.

2 juli 2024 om 00:48
0

Room, Propper, Van Ginkel, Meulensteen en in mindere mate Cornelisse en Buitink zijn allemaal spelers die voor een fors salaris op de loonlijst staan. De eerste drie vertrekken volgens mij ook, terwijl Meulensteen ook verkocht kan worden. Al weet ik niet of Room ook al is vertrokken.

2 juli 2024 om 07:48
0

Contract van Room wordt in goed overleg ontbonden. Meulensteen wil weg en daar zou nog iets aan verdient kunnen worden. Pröpper is gestopt en van Ginkel is ook al weg.

2 juli 2024 om 00:38
0

Er moeten heel veel miljoenen in die club gepompt worden, willen die weer stabiel in de Eredivisie te zien zijn. Het is eerst zaak om die club dermate stabiel te krijgen dat ze onder alle omstandigheden kunnen overleven.

2 juli 2024 om 06:24
0

Wat ik begrijp is dat Vitesse per se een selectie wilt samenstellen die een aanval op het KKD kampioenschap doet.
Ze blijven maar hoogvliegen ipv nederig te zijn en God op z’n blote knieën te danken voor een idioot als Franke, die Vitesse enkel uitstel van executie geeft!
Want als Vitesse nu gered wordt dan duurt het niet lang voordat er wéér ellende is daar. Dat bewijst Vitesse al 25 jaar😉

2 juli 2024 om 07:06
0

Aim for the moon, shoot for the stars. Wat een azijnzeiker ben je zeg, verkeerde been uit bed gestapt? 😉
Zeker alles aan Franke te danken, iemand uit de regio de de club wilt helpen. En met 130 jaar bestaan bewijst Vitesse één ding, dat ze altijd blijven bestaan, in goede en slechte tijden. Ben benieuwd wie jij support, en wat die de afgelopen 25 jaar gepresteerd hebben 😉. Overigens geen Vitesse fan, maar die club hoort in het Nederlandse voetbal.

2 juli 2024 om 07:26
0

Dat ze altijd blijven bestaan, moet je nog maar zien he. Zonder beter beleid kan het over een poosje nog steeds afgelopen zijn. En het maakt niet uit wat voor club je support om hier een mening over te mogen hebben.

2 juli 2024 om 07:29
0

Op basis van wat?! Wanbeleid?

2 juli 2024 om 07:40
0

GalacticoM - Dat is wel erg kort door de bocht. Als Vitesse eerder de gemeente niet nog geld verschuldigd was, was het al over en sluiten. Bovendien heeft het al een poos externe investeerders nodig om niet kopje onder te gaan. Vitesse kan zichzelf al heel lang niet redden. Het is mooi dat er een soort van oplossing lijkt te zijn voor komend seizoen, maar de kritiek zou ik wel op de kin nemen. Die is namelijk gewoon terecht.

2 juli 2024 om 07:52
0

Vitesse heeft al aangegeven terug naar de basis te gaan. Vooral investeren in de eigen jeugd. Dat je ambities hebt om snel weer te promoveren is dat mooi maar wil niet zeggen dat het ook gaat gebeuren.

2 juli 2024 om 10:40
0

@Sirius iedere bvo heeft externe financierders en na het desastreuze uitgave patroon van de rijkste club van NL hebben zelfs alle clubs dat nodig ook om ook maar het bestaansrecht te kunnen behouden.

2 juli 2024 om 12:37
0

Het ligt er maar aan wat de reden voor finaciering is.
Met financiering voor werkkapitaal is niets mis mits het gedekt is door inkomsten op de korte termijn.
Als je geld leent om gaten in de begroting mee op te vullen, dan wordt het een stuk riskanter.

3 juli 2024 om 11:17
0

@rikf - Geld lenen voor organisatorische zaken met onderpand en de zekerheid dat je aan betalingsverplichtingen kunt voldoen is wel even wat anders dan geld lenen om gaten te dichten terwijl je geen rooie cent hebt.

2 juli 2024 om 08:19
0

Fijn dat ze gered zijn , en vooral dat de derby blijft. Weet iemand welke straf ze krijgen omdat ze natuurlijk te laat hun stukken hebben ingeleverd? Je hoort daar namelijk niks over. En aan wat voor een straf moet je dan denken ? Geldboete of punten in mindering?

2 juli 2024 om 18:35
0

Denk eerder een geldboete, alleen voor bewust de boel naaien krijg je denk ik punten mindering.

Om je kapot te schamen! Menig club is kapot gegaan door een paar ton en onze grootmuil buurtjes mogen blijven bestaan.. Om je te schamen KNVB

2 juli 2024 om 00:10
0

Ik moet zeggen dat ik nog nooit een club heb gezien die zoveel kansen heeft gehad.

Hadden we met Haarlem, Veendam, RBC en Agovv moeten doen.

2 juli 2024 om 00:16
0

Als Haarlemmer moet ik zeggen dat ik blij ben dat Vitesse waarschijnlijk blijft bestaan en het mooi vind voor de mensen die de club een warm hart toedragen. Ik hoop dan wel vanaf nu goed beleid te zien maar dat gaan we meemaken met deze nieuwe eigenaar.

2 juli 2024 om 00:35
0

Die clubs waren niet zo GROOT als Vitesse. Hoe spijtig ook

2 juli 2024 om 00:44
0

Zo groot is Vitesse ook weer niet. De club had zo'n 200 miljoen euro nodig in 10 jaar tijd om actief te zijn in de subtop van de Eredivisie. Dan heb ik het over die 155 miljoen euro en een positieve transferbalans van zo'n 45 miljoen euro.

Wel hebben ze een leuke supportersschare, maar de club heeft ook hoge kosten waar ze niet zomaar onderuit kunnen. Puur financieel gezien is het vooralsnog op z'n best eigenlijk een middenmoter. Hadden ze dat kunnen accepteren en daar een beleid op uit kunnen stippelen voor langzame groei, waren ze nu kerngezond in de Eredivisie geweest.

2 juli 2024 om 01:01
0

Het is ook begonnen bij Karel Aalbers en zijn luchtkastelen. Nu 25 jaar later hangt het Gelredome als een blok om de nek van Vitesse.

Vanaf dat moment was het eigenlijk koorddansen met grootheidswaanzin. Eerst met Aalbers, later met Jordania en Oyf en recentelijk met Parry.

Met realisme (en daar hoort dus ook een kleiner stadion bij) had Vitesse inderdaad in de afgelopen 25 jaar kunnen groeien tot een stabiele subtopper. Alleen ‘sky was the limit’…

2 juli 2024 om 07:17
0

Willem1609: Dat stadion lijkt me ook het grootste probleem van Vitesse. Willen ze stabiel worden als club, dan zou ik de Gerledome van de hand doen en een nieuw stadion bouwen waar een man of 12.000 in kan. Nu heb je iedere wedstrijd tekorten, omdat je stadion voor de helft niet is uitverkocht. Geen gezicht en ongezond voor de club.

2 juli 2024 om 07:42
0

Haarlem is zelfs nog een keer kampioen geworden, dat is vitesse volgens mij nog nooit gelukt
het is dus maar wat je groot wil noemen
ze zijn voor nu gered, maar ik vraag me echt af hoe lang dat nog gaat duren voor er weer problemen zijn, het stadion moet nog steeds gewoon betaald worden, en dat alleen is al meer dan de begroting van sommige andere clubs

2 juli 2024 om 08:05
0

Vitesse heeft al decennia geen geld voor een ander stadion en die eigenaren hadden totaal geen behoefte om een ander stadion op te tuigen. Anders hadden ze dat wel gedaan.

2 juli 2024 om 09:21
0

De gemeente wil geen extra stadion in Arnhem, vitesse krijgt die vergunning dus niet.

2 juli 2024 om 10:46
0

Die hebben dezelfde kansen gehad maar nooit een sluitende begroting in kunnen dienen, ook niet na een hoger beroep. Het is nogal kortzichtig te denken dat Vitesse zich niet aan regels hoeft te houden en/of voorgetrokken wordt.
Gewoon bij de feiten blijven zoals ze zijn zou een ieder sieren.
Overigens geen Vitesse fan en ook geen fan van het Gelredome.

2 juli 2024 om 10:50
0

@Ajaxfollower als Vitesse dat stadion van de hand kan dan zet ik morgen ook mijn huurhuis te koop. Het is niet van Vitesse ze betalen huur.

2 juli 2024 om 15:03
0

RikF: en het huurcontract opzeggen en bij een andere accommodatie gaan voetballen? Hoe ik het nu zo lees van iedereen, heeft Vitesse zijn doodsvonnis destijds getekend door met de Gelredome in zee te gaan. De huur is als een strop rond de nek van Vitesse en er mag geen nieuw stadion gebouwd worden wat kleiner en passender is voor de club. Dan ben je als Vitesse zijn toch genaaid of begrijp ik het verkeerd? Op deze manier gaan ze nooit financieel gezond worden en zal het altijd pappen en nat houden blijven.

2 juli 2024 om 15:04
0

Odatze, dan ben je als Vitesse zijn dus mooi de lul. Dit stadion is een strop rond hun nek en ze mogen geen nieuw stadion bouwen. Op deze manier wordt je nooit financieel gezond.

3 juli 2024 om 11:25
0

@ajaxfollower - En waar zouden ze dan moeten voetballen? Ten eerste heeft Vitesse een locatie nodig waar minimaal(!) 17.000 mensen in kunnen. Daarmee vallen alle velden in de buurt van Vitesse eigenlijk al af. Ten tweede is er geen partij die Vitesse dat geld gaat voorschieten en zelfs als dat allemaal geregeld zou zijn, is de kans groot dat gemeente Arnhem het niet ziet zitten om een tweede stadion in de stad te zien.

Overigens vind ik dat stadion wel een makkelijk excuus. Onder normale omstandigheden kan Vitesse die kosten gewoon dragen. Door die deal ga je niet op volle toeren draaien, maar je kunt wel gewoon stabiel meedraaien. Ze hebben zichzelf in een positie gemanoeuvreerd waardoor alles nu zo onzeker en kritiek is.

Ze hebben een dure jeugdopleiding van meerdere miljoenen per jaar (die zal wel deels wegbezuinigd gaan worden) waar jaren niet naar om is gekeken, ze hadden flink wat kantoorpersoneel (te veel zelfs) en hadden jarenlang een salarishuis waar je 'u' tegen zegt.

2 juli 2024 om 00:11
0

Zeg dan niets als je niet bent ingelezen!

2 juli 2024 om 00:19
0

Wat is er precies aan gelogen? Dat het 5 minuten voor de zoveelste deadline eindelijk wel lukt, moet toch als Vitesse-fan ook om te kotsen zijn. Ik begrijp de opluchting heel goed, maar doe niet alsof het ‘de hele wereld tegen Vitesse’ is, want de KNVB heeft de club echt meer dan genoeg kansen gegeven om dit akkoord te bewerkstelligen.

(Daarbij moet ik wel toegeven dat de KNVB licentiecommissie het gedoe met Parry veel eerder een halt had toe moeten roepen)

2 juli 2024 om 00:45
0

Het is niet aan de KNVB om ertussen te komen. De KNVB heeft als taak om de regels te hanteren en om te controleren. Het is aan de club en de betrokken partijen daar rond omheen om te zorgen dat de KNVB niet in hoeft te grijpen. De KNVB valt hierin werkelijk niets te verwijten. Die hebben echt hun best gedaan om Vitesse te behouden hoor.

2 juli 2024 om 00:51
0

Het heeft toch gewoon erg lang geduurd totdat er een streep werd gezet door de overname van Parry? Dat had eerder gekund. Daarna heeft de KNVB Vitesse inderdaad veel tijd gegeven om de zaken op orde te krijgen.

2 juli 2024 om 02:24
0

Wat moet er ingelezen worden dan? Er is toch geen woord gelogen aan wat Cejay zegt? Een club die jarenlang wanbeleid voert en nu op de valreep gered lijkt te worden waarvan nog maar moet blijken of het voldoende is? Ik heb zelf een bijdrage gegeven maar kreeg alweer een 'bedelmail' of ik niet meer wilde overmaken of af wilde zien van restitutie. Spijt als haren op mijn hoofd dat ik 5 euro gedoneerd heb teneinde deze club nog op de been te houden. Supersneu voor supporters en personeel maar ik ben er klaar mee.

2 juli 2024 om 05:40
0

@willem1609 - Maar het is niet aan de KNVB om te zorgen dat die papieren kloppen. Het is de verantwoordelijkheid van de betrokken partijen om te zorgen dat alles transparant is. De KNVB had meerdere malen meer bewijs nodig en dat werd niet ingediend. Tja, dan houdt het op.

2 juli 2024 om 06:58
0

Hey is toch volkomen logisch dat het pas 5 minuten voor de deadline geregeld is. Want degene die het wil overnemen, wil natuurlijk zo min mogelijk betalen aan die Parry. En die hebben ze gewoon uitgerookt met een bod. Met de mededeling; Dit is het, en als je er niet mee accoord gaat dan wordt het nog veel minder of helemaal niets. Want dan gaat de club failliet.

2 juli 2024 om 07:30
0

Dat is toch schandalig? Je doet net of het normaal is om iemand die je club wilde redden en er zo veel geld heeft ingestoken uit te roken. Dat alleen zou al een reden moeten zijn je kapot te schamen. Maar dit is typisch Vitesse ben ik bang.

Voor de supporters ben ik blij want die gun je geen faillissement. Maar verder is dit Vitesse al 25 jaar een financieel gedrocht en een parasiet in de voetballerij.

2 juli 2024 om 08:06
0

Parry had natuurlijk ook kunnen aangeven dat ie die 14,3 miljoen over jaren terug had willen krijgen, maar het moest direct van hem.

2 juli 2024 om 08:14
0

Nogal logisch, Parry heeft ook talloze leningen moeten afsluiten om Vitesse die 14,3 miljoen te bieden. Wat denk je dat hem dat gekost zou hebben als hij die leningen niet direct had kunnen aflossen toen de overname niet door ging?

2 juli 2024 om 09:18
0

@nijogeth - Daar zijn wel gewoon afspraken over gemaakt. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat je een lening afsluit waarvan je op dat moment al weet dat je zelf helemaal niet aan de betalingsverplichtingen kunt voldoen.

2 juli 2024 om 10:54
0

@Heiky Wat Cejay zei raakt kant nog wal, iedere bvo krijgt en heeft dezelfde mogelijkheden tot bestaansrecht zonder dat er ook maar een voorkeurspositie krijgt.

2 juli 2024 om 00:15
0

Die clubs hadden ook een veel kleinere begroting dan Vitesse. Onder aan de streep gaat het niet om de omvang van de schuld, maar of je die wel of niet kan afbetalen. Wel mee eens dat Vitesse nu veel meer ruimte heeft gekregen van de licentie comissie dan een Haarlem of Veendam kreeg.

2 juli 2024 om 00:22
0

Een onafhankelijk Vitesse werkt ook met een veel kleinere begroting. Alleen de club heeft jaar in, jaar uit op veel te grote voet geleefd en daarom zitten ze nu in de problemen. Vitesse moet, als het gehele plan groen licht krijgt, voor eens en voor altijd afrekenen met die grootheidswaanzin en terug naar de basis.

Er staat zeer loyale achterban die ook in de KKD zullen komen plus tal van sponsoren met een clubhart. Begin met deze mensen op 0, zorg er voor dat je met de inkomsten je uitgaven kan dekken en bouw zo verder aan een gezonde, op termijn succesvolle club.

2 juli 2024 om 00:49
0

Wel met de kanttekening dat het niet verboden is om een geldschieter te hebben die de gaten dicht. Vitesse heeft op dat gebied niets geks gedaan. Wel heeft de club jaarrekeningen vervalst en geheim gehouden waar het geld vandaan kwam, als ze het al wisten. Dat men daar niet voor gestraft is waar andere clubs dat in het verleden wel hadden, is me wel weer een raadsel. Maar goed, dat is een andere discussie.

Overigens kan Vitesse niet overleven in de KKD, althans niet op eigen kracht. De kosten zijn veel te hoog. Sterker nog; Vitesse krijgt volgend jaar dezelfde problemen als ze niet promoveren. Dan wordt het tekort zeer waarschijnlijk minimaal 6 miljoen euro (en waarschijnlijk wel meer).

2 juli 2024 om 00:15
0

Ten eerste ligt het nog bij de beroepscommissie, dus ze hebben nog niks. Ten 2e was er blijkbaar niemand bereid om geld in die andere clubs te steken, daar kan de knvb weinig aan doen.

2 juli 2024 om 00:18
0

Waarom zou de knvb zich moeten schamen? Er blijft waarschijnlijk een grote club behouden. Daar heeft heel Nederland gewoon baat bij.

2 juli 2024 om 00:33
0

Dat waren clubs die niet zo groot waren als Vitesse, hoe spijtig ook.

2 juli 2024 om 00:38
0

Dat zegt helemaal niets. Alles valt en staat bij draagvlak betreft dit soort kwesties. De ploegen die failliet gingen, hadden geen draagvlak meer tot voortbestaan. Vitesse tot op heden nog wel.

2 juli 2024 om 03:06
0

Haha de afgunst.. die andere clubs zijn toch totaal niet relevant voor dit verhaal? Jammer voor die clubs maar de grootte van de schuld heeft niets te maken met het faillissement. Daar heeft de KNVB overigens ook niets mee te maken. Faillissement hangt af van de schuldeisers, en of zij hun geld opeisen of faillissement aanvragen. De ene club (of bedrijf) kan failliet gaan door een schuld van 10.000€ terwijl de ander een schuld heeft van 10 miljoen euro en niet failliet gaat. Misschien niet zo hoog van de toren blazen als je geen enkele kennis van zaken hebt, dan kom je ook niet zo dom en gefrustreerd over.

2 juli 2024 om 07:08
0

Hahaha mooie onderbouwde reactie kakadu! Ik denk dat ik meer kennis van zaken heb aangezien ik mensen ken die intern werken bij jouw clubje. Iemand persoonlijk aanvallen in plaats van gewoon normaal reageren zegt iets over jou!

2 juli 2024 om 07:22
0

Hij heeft gewoon gelijk. De afgunst druipt er van af. Die andere clubs hadden duidelijk geen bestaansrecht en geen investeerder had er interesse in. Vitesse heeft meer uitstel gekregen omdat er meerdere partijen bereid waren te investeren en uiteindelijk lijkt een partij ook daadwerkelijk de club overeind te houden. Iets wat goed is voor het Nederlandse voetbal.

2 juli 2024 om 07:29
0

Ik vind het meer een idiote reactie van jou eigenlijk Cejay. Kakadu is namelijk gewoon feitelijk juist. Van jouw reactie druipt de afgunst er inderdaad af. Waar komt dat vandaan?

Het verschil is dat er bij Vitesse vermogende mensen zijn die de schulden willen overnemen (net zoals bij Twente en Feyenoord in het verleden) en bij de clubs die jij noemt, was dat niet het geval.

2 juli 2024 om 09:25
0

Dom geneuzel van jou, vitesse doet helemaal niks voor het NL voetbal.. daar zou je prima zonder kunnen. Jaren hebben ze alleen maar NL tegengewerkt door buitenlanders te halen en nu zijn ze maar een klein kkd clubje waar we echt wel zonder kunnen.

2 juli 2024 om 05:36
0

@cejay,

Waarom kapot schamen? Is toch mooi dat ze blijven bestaan? Ik vind ze bij het betaald voetbal horen (heb niks met de club).

Het enige beschamende hier is jouw reactie

2 juli 2024 om 07:12
0

Waarom zouden ze bij het betaald voetbal horen? Wat is die club meer dan een RBC dan? Achterban? Welke?
Het is gewoon beschamend dat Vitesse veel langer de tijd heeft gekregen dan een andere club dat Failliet is gegaan en daarom is het stadion nog niet rond en ziet die van der Kraan echt niet af van zijn volledige huursom. Hierdoor zullen ze volgend jaar weer een tekort moeten dichten van tig miljoen.. Nog maar afwachten of Franke voldoende geld heeft om daadwerkelijk een aantal jaren suikeroompje nummer 4 kan gaan spelen. Met z'n huisje onder de rook van Nijmegen..

2 juli 2024 om 07:23
0

Haha ceejay je komt behoorlijk sneu over. En je snapt ook niet hoe rivaliteit werkt blijkbaar. Jij gunt ze het licht in de ogen niet. Ik zou het voetbal zonder Ajax een stuk minder leuk vinden. En hoe mooi ik het ook vond dat ze even 18e stonden hoop ik dat ze er snel weer staan om mooie spannende wedstrijden of dat we samen om de eerste plekken strijden. Dat is rivaliteit. Niet hoe jij er naar kijkt.

2 juli 2024 om 07:27
0

Als er partijen waren die stonden te trappelen om RBC overeind te houden dan hadden ze ook meer uitstel gekregen.

2 juli 2024 om 06:09
0

Ah, daar is die dan. De populistische uitspraak zonder kennis waar je op kon wachten. Nu nog even schreeuwen dat Real zo’n miljard schuld heeft en wel kan bestaan, hebben we bingo!

2 juli 2024 om 06:49
0

En waarom was er bij de clubs niemand die die paar ton kon opvoeren? Dat is nou het verschil met Vitesse (en Twente bijvoorbeeld). Daar werden vermogende mensen gevonden die een faillissement konden afwenden. Daar heeft de knvb niets mee van doen.

2 juli 2024 om 08:18
0

Die clubs verloren de licentie door hun faillissement, Vitesse had de mogelijkheid de licentie te verliezen terwijl ze nog niet failliet waren.

2 juli 2024 om 08:55
0

Hoezo om je kapot te schamen? Ben blij dat ze gered zijn en de kansen hiertoe hebben gekregen. Hoe de knvb toen is omgegaan met Haarlem en de anderen is weer een ander verhaal. Gefeliciteerd aan alle Vitesse-fans!

2 juli 2024 om 10:08
0

Dus jij ziet liever een club failliet gaan?

Wel Niet Wel Niet, ik snap het niet meer. Ik zie ze vanzelf wel weer als ze wel mogen spelen in de kkd.

Kantje boord , hopen dat ze de lijn omhoog weer inzetten . En dat dit eens en niet nog eens gaat gebeuren !

2 juli 2024 om 00:14
0

Eerst maar eens afwachten of het beroep goed gekeurd gaat worden. Er is nog niks zeker.

Fantastisch nieuws. Hopelijk is het voldoende.

Mooi.. en nu die club weer met gezond beleid naar de eredivisie brengen. Daar hoort Vitesse thuis.

2 juli 2024 om 07:50
0

Laat ze eerst maar eens een stabiele basis neerleggen, voordat er ook maar aan de eredivisie gedacht kan worden.

Indien het allemaal wordt goedgekeurd, is het voor Vitesse nu toch echt zaak om torenhoge ambities los te laten en zich te focussen om financieel gezond en onafhankelijk te worden. Even geen torenhoge salarissen voor spelers, trainers en bestuurders. Gewoon het geld uitgeven wat er binnenkomt. Er zit een trouwe aanhang met daarnaast een club loyale sponsoren. Daarmee kun je echt een heel eind komen en dan kun je vanuit daar weer vooruitkijken. Dit is een tweede kans die maar weinig clubs gegund is namelijk.

2 juli 2024 om 06:47
0

Gaat ze niet lukken om normaal te doen.
Al 25 jaar willen ze bij de grote jongens horen en al meerdere keren moesten ze daarom gered worden van de ondergang.
Nu ook weer een selectie willen samenstellen die directe promotie kan bewerkstelligen ipv nederig zijn en blij zijn dat er een Franke opstaat die de club in leven houdt.
Ik geloof in een uitstel van executie.

2 juli 2024 om 08:09
0

Vitesse moet de Eredivisie heel snel weer in als het wil overleven. De ploeg kan dat niet met KKD-inkomsten. Het heeft dus niets met grootheidswaanzin te maken, maar met absolute noodzaak.

2 juli 2024 om 14:16
0

@sirius Die grootheidswaanzin is niet iets van de afgelopen twee jaar natuurlijk. Dat gaat al 25 jaar terug en is precies de reden dat nu weer met een externe partij in zee moet worden gegaan om zo snel mogelijk te kunnen promoveren. Zoals hierboven ook zal gesteld: het is allemaal begon met Karel Aalbers, die Vitesse onlosmakelijk heeft verbonden aan het Gelredome.

3 juli 2024 om 11:42
0

Het maakt eigenlijk niet uit met wie het is begonnen. Als Vitesse tussen toen en nu gewoon verstandiger was geweest, hadden ze zelf ergens een stadion op kunnen tuigen. Wellicht niet in Arnhem, maar dat hoeft ook niet per se. Genoeg nabijgelegen dorpen of steden die een profclub willen. Dan waren er wel investeerders te paaien geweest tegen gunstige deals.

Wat destijds gebeurd is onder Aalbers, kun je hem verwijten. Wat er daarna gebeurd is, niet. Sinds eind jaren 80 heeft Nuon er 70 miljoen gulden ingepompt, daarna kreeg het min of meer 20 miljoen euro van gemeente en provincie als gevolg van een sanering, daarna leende het meerdere miljoenen van de heer Schouten omdat het de organisatorische kosten niet meer kon betalen, toen dus Jordania en de Russen met hun 155 miljoen euro en nu dus die 21 miljoen euro waar Vitesse zelf nauwelijks iets van meebetaalt. Dan praat je over minimaal 230 miljoen euro aan extern geld (waarschijnlijk meer) waar de club werkelijk geen cent van heeft terugbetaald.

Nou, daar had je een heel mooi stadion van kunnen bouwen. Had je niet eens leningen nodig gehad. Het is niet begonnen of geeindigd bij 1 persoon. Sinds de jaren 80 is het eigenlijk structureel verrot geweest en nooit is er ook maar enigszins stilgestaan bij de middellange en lange termijn.

Voor nu hoop ik voor de supporters wel dat het goedkomt en de club in rustigere vaarwateren terechtkomt, maar ik mag aannemen dat de KNVB de club nog straft voor het vervalsen van jaarrekeningen en overige foutieve administratie. Anders geef je andere clubs een vrijbrief om het ook te doen.

Goed en mooi nieuws voor de mensen die Vitesse een warm hart toe dragen. Het is jullie gegund. Vitesse hoort gewoon thuis in het betaalde voetbal.

Wederom toont de Knvb geen ballen..

2 juli 2024 om 00:50
0

Hoezo niet? Er zijn afspraken en vooralsnog houdt Vitesse zich daaraan. Dat de KNVB voorzichtig is en grote clubs liever niet failliet ziet gaan, is niet raar en het valt best te prijzen. Ik vind dat de KNVB de kwestie goed aanpakt.

2 juli 2024 om 13:09
0

als knvb echt ballen had was er van twente ook niks meer over.uiteindelijk is het gewoon beter een echt club in de piramide te hebben dan nog een jong elftal. nu gewoon herstarten en weer naar je eigen standaard te leven

3 juli 2024 om 11:48
0

Tja, allemaal leuk, maar vergeleken met Vitesse was de situatie van FC Twente helemaal niet zo erg. Die hebben jaarrekeningen vervalst en de deal met Doyen mocht niet meer (iets dat tegenwoordig kennelijk wel weer mag als je het anders verpakt). Als Vitesse de sancties opgelegd had gekregen die het misschien wel had moeten hebben en die FC Twente wel degelijk heeft gehad (ook terecht), was Vitesse een paar maanden geleden al failliet geweest. Verder had FC Twente een schuld die ze grotendeels zelf afbetalen, al is er wel wat kwijtgescholden.

Echter heeft een partij nooit garant hoeven staan voor een lening, waardoor het daadwerkelijk kwijtgescholden bedrag heel wat lager is dan sommigen lijken te denken. Ik denk dus niet dat het handig is om er andere clubs bij te betrekken, want geen club in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal kan zichzelf al meer dan 30 jaar niet zelf redden. Met dat laatste argument ben ik het overigens met je eens. Vitesse moet gewoon behouden blijven, maar naar andere clubs wijzen heeft geen zin. De meeste clubs hebben weleens gekke dingen gedaan.

Allemaal leuk en aardig maar krijgt die gozer zijn dakkapel nu?!

2 juli 2024 om 08:20
0

Nog even wachten. Vitesse heeft op korte termijn ook liquide middelen nodig. Er is een beroep gedaan op donateurs om af te zien van restitutie van de donatie...

Uiteindelijk was het allemaal cabaret van Guus zijn kant, en gelijk heeft hij.
Goed en hard gespeeld door Guus, en uiteindelijk moest die party op het laatst wel akkoord gaan.
Alvast een kleine felicitatie naar jullie, Houdini en Hans klok komen waarschijnlijk toch op tijd.

Toch een kleine kanttekening, jullie blijven een kut club en je kunt niet altijd 6 gooien

2 juli 2024 om 02:51
0

Ik vraag me af of Guus hier daadwerkelijk de winnaar is... Parry wil z'n geld terug en die stadioneigenaar wil z'n torenhoge huur behouden (wat overigens z'n goed recht is). Die 2 lijken de winnaars te zijn nu Vitesse (waarschijnlijk) behouden blijft.

2 juli 2024 om 08:12
0

Waarom zijn zij de winnaars dan? Van Der Kuit en Vitesse hebben een contract. Parry heeft Vitesse geld geleend en wil dat logischerwijs terug. Er is hier maar 1 de winnaar en dat is Vitesse.

2 juli 2024 om 08:19
0

Parry wint helemaal niks. Parry heeft tegen grote kosten voor zichzelf leningen moeten afsluiten om aan die 14,3 miljoen te komen en die kan hij nu weer aflossen. Hij wint hier helemaal niks mee. Sterker nog qua rente zal hij zelfs geld verloren hebben.

Alsof ik naar een hele slechte voorstelling heb gekeken. De hoofdrolspelers kunnen zo in circus. Wat een clowns zeg! Mijn sympathie is echt helemaal weg voor deze club. Het persbericht wat door de club is uitgestuurd dat de overname zou klappen is gewoon in scène gezet om die Parry onderdruk te zetten. Ze zullen het nooit toegeven maar er zit een luchtje aan. Hopelijk dat de KNVB bij zijn standpunt blijft om de licentie in te trekken, maar het zal wel weer met een kunststukje aflopen waarbij de KNVB doet voorkomen alsof ze de Messias zijn.

2 juli 2024 om 02:48
0

En wat zou dat, als dat in scène gezet is om Parry onder druk te zetten? Als dat zo is, is het in ieder geval succesvol geweest.

2 juli 2024 om 09:05
0

Wat zou dat? Hahaha… simpele ziel dat je bent. Die Parry heeft jullie al gered van de ondergang en nu krijgt hij een dolksteek in zijn rug. Zijn investering is door Vitesse al opgebrand en door wanbeleid kan hij zijn weg niet vervolgen. Het is toch niet heel gek dat de man zijn volledige investering terug wil. Nee, Vitesse zet hem voor het blok en komt vervolgens weer weg met een paar miljoen extra! Waarschijnlijk kunnen die enkele hersencellen die jij bezit het allemaal niet bevatten cq verwerken, maar Vitesse staat voor ‘firma list en bedrog’!

2 juli 2024 om 03:10
0

Ah, het zielige afgunstige guppie is er ook weer als de kippen bij.. warrig verhaal verder, maar ik wens je succes met het verwerken van deze tegenslag.

2 juli 2024 om 09:01
0

Wie is er hier nu het meest zielige figuur? Vitesse is één en al list en bedrog! En dan ook nog vragen wat het er toe doet. Serieus?? Die Parry heeft er al geld in gestoken wat al is opgebrand. Dat dient simpelweg gewoon terugbetaald te worden. Nu wordt de club er beter van wat nooit de bedoeling mag zijn. Vitesse is en blijft wat mij betreft het zwarte schaap van het Nederlandse betaald voetbal!

3 juli 2024 om 11:53
0

Nou ja, hij heeft toch gewoon gelijk? Het was een tactiek om Parry onder druk te zetten en dat is kennelijk gelukt. Puur op de situatie heeft hij dus wel gelijk. Voor de rest is het wel een subjectief betoog met betrekking tot zijn emoties richting Vitesse overigens.

2 juli 2024 om 06:23
0

Wat doet het je toch een hoop allemaal😂😂😂

Aan degenen die vinden dat Vitesse failliet had moeten gaan of geen licentie zou moeten krijgen: zou je dezelfde mening hebben als het over je eigen club zou gaan? Ik ben zelf niet een fan van Vitesse, maar ik ben erg blij voor alle fans, spelers en medewerkers van Vitesse dat hun club blijft bestaan. Succes!

2 juli 2024 om 01:09
0

Ik hoop vooral dat ze bij Vitesse eens leren van het verleden en realistisch beleid gaan voeren. Een faillissement gun je geen enkele supporter, maar alle 34 BVO’s moeten aan de regels voldoen en de cijfers kloppend hebben. Ook Vitesse. Lukt dat niet door incapabele bestuurders waar ook fans soms blind achteraan lopen, dan moet er op de blaren gezeten worden. Hoe pijnlijk dat ook is.

2 juli 2024 om 08:34
0

Ja hoor, als mijn club structureel zoveel tekorten heeft op de begroting en in handen was van louche figuren had ik gezegt kap er maar mee met deze onzin. We beginnen opnieuw.

Sowieso is mijn club mijn mijn club niet meer op het moment dat er een grootaandeelhouder komt die de club opkoopt. Niet dat wij dat ooit zouden toelaten maar goed.

Zal maar niet te vroeg juichen KNVB moet ook nog akkoord gaan.

2 juli 2024 om 13:42
0

En niet alleen dat, er zal ook boter bij de vis moeten komen.

Tot op heden wil Francke geen geld aan Vitesse overmaken terwijl Vitesse volgens eigen zeggen volgende week de lopende rekeningen niet meer kan betalen.

Vitesse is nu bezig alle donateurs van de crowdfunding te benaderen om af te zien van hun recht op terug betaling mocht Vitesse alsnog failliet gaan, zodat ze dat geld kunnen gaan gebruiken voor de rekeningen.

Het lijkt rond maar dat leek het al een paar keer.
Als dit lukt met die Franke dan wens ik hem alle sterkte en al het geld want Vitesse is een club die altijd weer in de problemen raakt en altijd weer schulden opbouwt!

Klop ik vind alle regels wazig een club als Haarlem od rbc of veendam gingen om een paar honderd duizend Barcelona real Madrid hebben samen een miljard schuld en blijven voetballen

2 juli 2024 om 07:39
0

Haarlem, RBC en Veendam haalden ook geen €800m+ per jaar aan inkomsten binnen.

Ben benieuwd hoe en wat Vitesse bij de KNVB ingeleverd heeft. Een akkoord met Parrry is 1. Maar is de nieuwe begroting sluitend? Is er een garantie dat de schulden in de toekomst afgebouwd gaan worden? Is er op dit moment al een akkoord met een bank? Is er op dit moment al een akkoord met een accountant die alle cijfers goed moet ( en moest ) keuren. Ook dat waren problemen waar Vitesse mee te maken had. En waardoor de licentie ingetrokken is. Als er om 23.55 een akkoord is voor de overnamen is er natuurlijk nog niet gelijk een akkoord met een bank en een accountant. Denk dat het terug krijgen van de licentie nog steeds aan een zijden draadje hangt. Verwacht dat er een volgende stap nodig zal zijn om de licentie te behouden, namelijk een stap naar de rechter. Als de bank en accountant niet al geregeld is kan en zal de licentie commissie de licentie ( nog ) niet terug gaan geven.

2 juli 2024 om 07:35
0

Eindelijk iemand die het weet te relativeren. Vitesse heeft 'wat' ingeleverd en er zou een akkoord zijn met Parry maar wat en hoe dat eruit ziet is een tweede. Bovendien waren er naast Parry nog meer schuldeisers, oa de belastingdienst. Is daar ook een akkoord mee? En inderdaad zijn deze cijfers ooknog niet goedgekeurd door de accountant, en vooralsnog is en was het ook niet duidelijk waar Franke zijn geld vandaan haalt. Volgens vd Kuit was het allemaal schimmig wat Franke te vertellen had. Dus Franke zal heel duidelijk moeten aangeven waar hij zijn geld vandaan heeft en daar komen we weer op het punt waar het misliep met Parry. Ik denk dat er nu wat geroepen is om de achterban stil te houden en om wat tijd te winnen, maar tevens dat er nog heel wat water door de Rijn moet voordat alles in kannen en kruiken is.

2 juli 2024 om 08:15
0

Van wat ik ervan begrepen heb, gaat het op dit moment enkel om de begroting. De toekomst is vooralsnog niet bijster relevant met betrekking tot de licentie. Volgend jaar is er weer een meetpunt. Als Vitesse dit jaar aan de betalingsverplichtingen kan voldoen, mogen ze in ieder geval dit jaar door.

2 juli 2024 om 08:21
0

Het allerbelangrijkste is dat Franke moet gaan aantonen dat hij eigen vermogen gaat gebruiken en geen vreemd vermogen. Daarom klapte immers ook de deal met Parry bij de KNVB: Parry kon niet aantonen dat hij eigen vermogen ging inzetten voor de overname van Vitesse. En dan ga je volgens de regels van de KNVB nat. Volgens de regels moet een beoogde nieuwe eigenaar een club kopen met eigen vermogen.

Puur en alleen omdat ze in zee zijn gegaan met geldschieter en er nu goed mee wegkomen

2 juli 2024 om 07:55
0

Die geldschieter moet nu wel eerst aantonen dat hij het allemaal wel kan betalen, en waar het geld vandaan komt. Ik zie dit meer als weer wat tijd winnen en de achterban sussen. Er is al paar keer euforie geweest dat Vitesse gered zou zijn. Wat meestal dan volgde was een lange stilte waarna het ineens klapte. Ik verwacht dat nu eigenlijk ook wel. De situatie bij Vitesse is te ziek, zelfs als ze dit jaar overleven dan hebben ze volgend jaar weer een megaprobleem. En Franke wiens bedrijf een eigen vermogen heeft van 170000 euro en voor de rest op onbekende investeerders drijft moet het elk jaar maar weer dichtbreien?

2 juli 2024 om 18:32
0

Ach, gun het de fans zou ik zeggen. Vitesse is natuurlijk niet zomaar een Eredivisie club hè, onmogelijk te vergelijken met een Roda of Volendam.

Je zal maar in beroep gaan tegen een beslissing en op het allerlaatste moment de documenten inleveren voor je beroep....

Maar goed toch uitstel van executie als die nieuwe eigenaar niet de hele club aan gaat pakken en alles en iedereen eruit smijt. Iets wat de supporters al lang hadden moeten doen maar goed Vitesse supporters, die laten alles maar gebeuren.

2 juli 2024 om 09:24
0

Supporters zijn altijd makkelijk te beinvloeden. Dat kun je de supporters niet echt kwalijk nemen. Vaak gaat het lampje pas branden als het al te laat is.

Ze zullen afhankelijk zijn van de goede wil van de beroepscommissie en de Knvb. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat alle documenten 100% op orde zijn als je pas op de laatste avond een akkoord bereikt.

Tsja en Veendam ging failliet op 3,5 ton…

2 juli 2024 om 08:53
0

Was ook een treurig faillissement. Helaas wilde blijkbaar niemand het ophoesten. Maar moet Vitesse dan maar niet alles op alles zetten omdat andere clubs in het verleden failliet zijn gegaan om wat voor reden dan ook?!

2 juli 2024 om 09:25
0

En daarom verloor het ook de licentie, een faillissement. Vitesse is nog altijd niet failliet.

Jammer voor je! Maar vitesse gaat helemaal nooit meer die stabiele subtopper worden!!!! Daar is namelijk structureel veel geld voor nodig en dat gaat die franke niet steeds betalen! Vitesse vanaf nu gewoon een klein kkd clubje dat heel af en toe eens promoveert en weet degradeerd!!!

Waarom wordt er hier geroepen dat het niet eerlijk is dat Vitesse meer kansen krijgt als bv Veendam, Haarlem, RBC, Agovv, etc? Dit is een serieuze vraag, geen aanval. Kan iemand dit onderbouwen? De verhalen die ik lees is dat het, voor de clubs die ik net noemde, al stukgelopen was nog voordat de licentiecommissie zich ermee kon bemoeien. De rechter had deze clubs failliet verklaard. Volgens mij is dat een andere situatie dan met Vitesse. Het is echt op het randje, dat geef ik toe, maar officieel is Vitesse nog niet failliet verklaard door een rechter. Vitesse heeft al die tijd in onderhandelingen gezeten met beoogde nieuwe eigenaren en schuldeisers. Ze zijn in beroep gegaan tegen het intrekken van de licentie, dat is gewoon via de eerlijke weg, een beroep is er om gebruik van te maken toch? Zo heeft Vitesse meer tijd gekocht.
Ook zou Vitesse niet genoeg gestraft zijn? Vitesse heeft een boete gehad van 100.000 EUR voor het niet melden van het opzeggen van de bankrelatie door Revolut. Daarnaast heeft Vitesse 18 punten in mindering gehad omdat de halfjaarcijfers niet correct ingediend waren en er zo niet aan de licentie eisen kon worden voldaan, met degradatie tot gevolg. Het Wladimiroff-rapport heeft niet aan kunnen tonen dat er wel of geen connecties zijn tussen Vitesse en Roman Abramovich, daar hoeven we dan ook niet voor gestraft te worden. Mocht de broepscomissie akkoord gaan met het voorstel van Vitesse dat gisteravond is ingediend, dan gaat Vitesse verder in de KKD. Er is al heel veel gesaneerd, de selectie is leeggelopen en er zal nog meer gesaneerd moeten worden. Voorlopig zien we Vitesse niet meer terug op het hoogste niveau. Hoeveel straf moet er nog bijkomen dan?
Het is eigen schuld dikke bult. Maar de gewone supporter kan er niks aan doen, maar is wel de dupe. Hopelijk kunnen we hier binnenkort een streep onder zetten en weer lekker met een biertje in de hand, lekker ouwehoeren, een voetbalwedstrijd gaan kijken...

3 juli 2024 om 12:29
0

Eigenlijk volledig eens met je betoog, maar ik denk niet dat je al af bent van al de problemen rondom de Russische eigenaren. Ik denk niet dat de KNVB nu al zout op de wonden gaat strooien en Vitesse eerst aan de huidige situatie laat werken, maar de kans is wel groot dat daar het laatste woord nog niet over gesproken is.

Dat Wladimiroff-rapport heeft het niet aangetoond, maar er hoeft maar een partij te zijn die dat wel kan en Vitesse is alsnog nat. Het probleem is dat er documenten zijn gelekt en hoewel die documenten daardoor niet rechtsgeldig zijn, zijn er wel conclusies uit te trekken waardoor onderzoekers zich niet bezig hoeven te houden met de vraag of er sprake van was, maar hoe ze dat gaan bewijzen. In de tijd van sensatie-journalistiek is dat geen fijne situatie.

Maar goed, dat is voor nu niet relevant. Ook als ik kijk naar de sancties van FC Twente denk ik wel dat Vitesse al genoeg gestraft is. Echter is dat niet relevant met betrekking tot de licentie. De vraag is of Vitesse aan die regels voldoet. Laten we hopen dat dat het geval is en dat de club schoon schip kan maken (en hopelijk op termijn terugkeert naar de Eredivisie, al zal dat snel moeten gebeuren).

Zelfs als Nijmegenaar gun ik dit Vitess en Arnhem niet. Na De Klassieker is de NEC-Vitesse derby mischien wel de meest verhitte wedstrijd in de Eredivisie?

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren