voetbalzone

Marokkaanse verdediger maakt gebruik van sportiviteit tegenstander

Bart Kruyt04 okt 2011, 11:56
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2011, 11:56
Advertentie

Het uitspelen van de bal wanneer er een tegenstander geblesseerd op de grond ligt is wel zo sportief, maar lang niet iedere speler vindt dit nodig. Zo speelde Dirk Marcellis onlangs door in de bekerwedstrijd tegen FC Groningen en trok AZ hierdoor aan het langste eind. Kalu Uche was wél zo vriendelijk om de bal uit te tikken, maar zijn tegenstander was een stuk minder sportief.

In de ontmoeting tussen Enyimba en Wydad Casablanca in Marokko zocht eerstgenoemde ploeg de aanval. Uche kreeg de bal aangespeeld, maar zag Wydad-verdediger Ayoub El Khaliqi gebaren dat er een speler geblesseerd op het veld lag. Zonder om te kijken speelde Uche de bal over de zijlijn, zodat de speler in kwestie behandeld kon worden.

Tot verbazing van de aanvaller lag er echter helemaal niemand over de grond: El Khaliqi had simpelweg een creatieve, maar niet erg sportieve manier gevonden om de bal terug te krijgen. De verdediger gooide de bal snel in en begon met de opbouw van een volgende aanval. Het is niet bekend of Uche de verdediger in het restant nog heeft teruggepakt.

Bezig met laden …