Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Memphis genoemd als opvallendste speler van het Nederlands elftal na nederlaag: ‘En niet alleen vanwege zijn hoofdband’

Laatste update:

De verloren wedstrijd van Nederland tegen Oostenrijk (2-3) wordt logischerwijs ook in de buitenlandse media uitvoerig behandeld. De manschappen van Ronald Koeman vochten zich twee keer terug van een achterstand, maar kwamen uiteindelijk alsnog tekort en eindigden daardoor op de derde plaats in de poule. “Het was knuffelrock tegen heavy metal. Van die lauwe cola zonder prik versus een halve liter Red Bull”, schrijft Het Laatste Nieuws.

“Nederland staat meestal bekend om zijn soepele aanvalsspel, maar in plaats daarvan was het Oostenrijk dat met tempo en precisie speelde met hun constante loopacties en beweging, waardoor ze de tegenstanders vaak in posities brachten waar ze niet wilden zijn”, aldus de BBC.

“Het grotendeels ondermaatse optreden kan wellicht komen doordat Oranje al wist dat ze doorwaren naar de laatste zestien, maar afgezien van een kwartier na rust miste Nederland de honger en wil die bij Oostenrijk wel aanwezig was”, gaat de Britse omroep verder.

Journalisten van The Athletic wisten niet wat ze zagen in Berlijn. “We hebben de laatste tijd al wat verrassingen gezien in het Nederlandse voetbal – de neergang van Ajax in eigen land voorop – maar dit resultaat hoort in dat rijtje thuis. Oostenrijk was net zo goed als dat Nederland slecht was.”

Het Britse medium wijst Memphis Depay aan als meest opvallende speler aan Nederlandse zijde. “En niet alleen vanwege zijn flitsende hoofdband. De spits is nog maar vier doelpunten verwijderd van Robin van Persie, de topscorer van Oranje met vijftig goals. Depay’s spel als aanspeelpunt was een zeldzaam positief punt in een verder wisselvallig optreden van de ploeg van Koeman.”

Ook Het Laatste Nieuws laat zijn licht schijnen op de prestatie van het Nederlands elftal. “Het was knuffelrock tegen heavy metal. Van die lauwe cola zonder prik versus een halve liter Red Bull.” De Belgische krant wijst naar ‘een ijkpunt in de Nederlandse voetbalgeschiedenis’. “Ajax – RB Salzburg in 2014. Ajax was ambitieus, mikte misplaatst op de eindwinst van de Europa League, maar kreeg voetballes. Het werd 0-3.”

“Niemand die dat pak slaag had zien aankomen, maar het zette wel het een en ander in gang. Grote vragen werden gesteld. Zijn we wel zo goed als we zelf denken? Zijn onze ideeën achterhaald? Hoe moet het verder?” De Belgen denken dat ‘dezelfde vragen de komende dagen zullen rondzingen bij Oranje’. Ook het optreden van Joey Veerman wordt behandeld. “Hij is een geweldige speler in de Eredivisie, maar als er een hogere handelingssnelheid vereist is lijkt zijn computer te haperen.”

Het Duitse Bild zag ‘de beste EK-wedstrijd tot nu toe’, terwijl ook Kicker beschrijft hoe Oranje al zeker was van de achtste finale. Laatstgenoemd medium zag een ‘evenwichtig’ duel tussen Nederland en Oostenrijk.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het enige wat Memphis echt goed gedaan heeft in deze drie wedstrijden is het maken van dat doelpunt gisteren. Helaas niks waard gebleken. In 1 beweging en sprong, aannemen, controleren en schieten. En nog mooi geplaatst in het doel ook. Einde.

26 juni 2024 om 11:04

De goal was inderdaad heel sterk, maar wat mij verbaasd is dat spelers op dit niveau gewoon een hele wedstrijd geen fatsoenlijke vrije trap of hoekschop voor de goal kunnen slingeren. Hoe kan het nou in godsnaam gebeuren dat elke bal of in de handen van de keeper komt of op het 1e Oostenrijkse hoofd dat in de lijn van de bal staat. Echt ongelofelijk slecht.

26 juni 2024 om 11:06

Depay legde hem bij van Dijk op zijn hoofd.

26 juni 2024 om 11:08

Oke, misschien 1 hoekschop. Chapeau. Elke andere bal was gewoon dramatisch.

26 juni 2024 om 11:15

Een corner moet je rechts door een linksbenige speler laten nemen en links anders om zo draait een bal van de keeper wegt en eer naar het hoofd van de aanvallende partij.

26 juni 2024 om 11:56

Waarom nam Memphis de corners überhaupt?

Gakpo heeft by far de beste trap bij corners, die legt ze altijd op de penaltystip met vaak ook nog de juiste snelheid en hoogte. Dan kan Gakpo wel langer zijn dan Memphis, Gakpo is ook geen geweldige kopper en Memphis nog wel een aardige.

26 juni 2024 om 13:02

Dat vraag ik me ook altijd af bij profspelers die nog amper een bal over 5 meter kunnen spelen met hun chocoladebeen.

26 juni 2024 om 15:22

Ik vond Depay deze wedstrijd een van de betere. Verder is Koeman hoofdschuldige van deze blamage. Totaal geen intensiteit en agressie in het veld, voor elkaar werken, elkaar coachen.
Ik baalde al dat Koeman weer trainer werd van het Nederlands elftal en je ziet het resultaat. Dramatisch.
Ook die Geertruida is zo een domme voetballer, snap echt niet dat die rechtsback staat, je zag in het begin veel voorzetten van rechts komen en hij wist niet wat hij moest doen, werd vaak weg waardoor daar veel ruimte lag en waardoor Malen moest gaan verdedigen. Malen is geen verdediger, dus dat moet Geertruida aangeven bij de Vrij of van Dijk die zijn man dan overnemen, zodat hij gewoon rechtsback kan blijven staan.

26 juni 2024 om 16:47

Ik zeg verder ook niks over het spel van Depay. Ik heb het alleen over hoe dramatisch zijn hoekschoppen en vrije trappen zijn in mijn ogen. Ver onder de maatstaf wat je mag eisen op dit niveau in mijn optiek.

26 juni 2024 om 11:14

Hij was gisteren als enige nog redelijk goed, maar mensen vinden het vervelend om dat toe te geven.
Genoeg moeilijke ballen met man in de rug aangenomen, vasthouden en doorspelen of direct door. En scoort uiteindelijk ook. Nee, het lag gisteren niet aan Memphis.

26 juni 2024 om 11:18

Depay was inderdaad een van de weinige redenen waarom Oranje uberhaupt af en toe de 16 van Oostenrijk behaalde.

26 juni 2024 om 11:29

Daarom vind ik het ook sneu dat mensen nu Veerman zo aanpakken. Tuurlijk was hij gister hartstikke slecht, maar als Koeman het wat anders neerzet staat de Hollandse vlag er weer heel anders bij. Net als bij Depay.

26 juni 2024 om 11:33

Persoonlijk zie ik Veerman op dit moment helaas in geen enkel systeem zijn hoofd boven water houden. Enkel dat hij wat minder door de mand zal vallen.

26 juni 2024 om 11:42

Veerman heeft bij PSV dit hele seizoen uitgeblonken en niet alleen tegen RKC. Tegen Ijsland strooide hij ook met geniale passes, dus hij kan het wel degelijk als we ervoor zorgen dat we wat meer balbezit krijgen.

26 juni 2024 om 11:50

@pieterpost

Natuurlijk hielp de tactiek en opstelling niet mee, maar Veerman mag zichzelf toch ook zeker wel wat aanrekenen? Een aanname die 5 meter van zijn voet terug stuitert of een simpele kaats terug die hij bij een Oostenrijker in de voeten schuift, dat heeft niks met tactiek te maken...

Dat hij weinig afspeelmogelijkheden had om naar voren te spelen klopt als een bus. Dat betekent dus dat hij niet de mogelijkheid had om het spel naar voren te verdelen, wat wel zijn kwaliteit was. Echter, dat betekent niet dat hij om die reden dan ook maar alle ballen terug of breed mag verpesten. Dat is gewoon niet goed. En daar is terecht kritiek op. Als jij meer dan 50% van jouw passes verspeelt, dan ben jij zelf ook niet goed.

Ik snap dat jij als PSV efficionado hem tot op het bot verdedigt, maar een beetje realistische kritiek is wel op zijn plaats. Ja het hele team was slecht, maar ook daarin was Veerman in die minuten in de 1e helft de slechtste.

26 juni 2024 om 11:54

Een Ijsland is wel andere koek dan de tegenstanders die nu zullen gaan volgen en het podium waarop hij nu speelt. Ik zie hem met zijn (handeling)snelheid gewoon slechter mee komen op een hoger niveau. Niks ergs aan.

26 juni 2024 om 11:56

@fr010frdam

Ik denk dat het vrij weinig te maken heeft met 'durven toegeven'. Depay was absoluut niet de slechtste, maar redelijk goed was hij ook niet. Voor het gehele elftal lijkt wel de aloude uitspraak te gelden: 'een kinderhand is snel gevuld'.

Depay maakte de goal erg goed af en hij hield inderdaad soms een moeilijke bal goed vast. Daarvoor verdient hij credits. Echter, we moeten ook niet blind zijn voor hoeveel ballen hij heeft verprutst. Dan mag je dat volgens jou zeker niet benoemen? Depay zal het nooit leren en dat is frustrerend, maar hij zou zoveel beter zijn als hij simpeler speelt... Zijn hold up play kan zo ontzettend veel efficiënter zijn als hij niet per sé een hakje of een bal met de zijkant voet om de tegenstander heel wil draaien. Hoe vaak hij wel niet balverlies leidt door te ''fancy'' te willen spelen..

Overigens ergerde ik mij daar bij meerderen aan hoor. We staan achter en je gaat hakballen en balletjes achter 't standbeen proberen om door te kaatsen, terwijl een simpele pass over 2 meter nog niet eens lukt.. Hou het toch eens simpel.

Wat betreft Depay; Koeman moet hem om een andere spits heen laten spelen. Weghorst mag dan niet geweldig zijn, maar juist omdat hij de ballen afvangt kan Depay zijn kwaliteiten tonen. En dan kan Depay zich ook meer met de opbouw bemoeien, zonder dat hij daarmee de spitspositie leeg achter laat. Want nu is hij bij voorzetten e.d. ook vaak te laat in de 16, waardoor die leeg is daar.

26 juni 2024 om 12:00

@jackieboy10

Ja natuurlijk mag hij zichzelf wat aanrekenen, maar een Depay was vorige wedstrijd ook hartstikke slecht, dus wil er alleen mee zeggen dat het kan verkeren. Malen heeft om de 1 of andere reden ook veel meer krediet dan andere spelers terwijl hij gister ook bizar ongelukkig was in z’n acties. Persoonlijk hoopte ik ook dat Koeman hem eraf haalde en Frimpong erin bracht. Tegen Ijsland ging dat ook goed.

@ceejah, de eerste tegenstander is waarschijnlijk Engeland, de ploeg die door Ijsland op 0-0 gehouden werd en ook in de penarie zit.

26 juni 2024 om 12:39

@Jackieboy, precies dat! Depay moet gewoon ABSOLUUT NIET meer in de spits van Oranje spelen. Dat kan hij helemaal niet zo goed en belangrijker: hij past met zijn voetbalstijl niet in dit systeem in de spits.

Laat hem lekker aan de buitenkant zwerven en doen, maar niet in de punt van de aanval.

26 juni 2024 om 13:02

Dus omdat Ijsland Engeland in een oefenpotje op 0-0 heeft gehouden zijn ze van het zelfde kaliber?

26 juni 2024 om 13:05

Ik heb nog steeds liever Veerman dan Wijnaldum in het team. 1x 30+ minuten slecht spelen vs 3x 10+ minuten slecht spelen.

Depay was trouwens gewoon weer bagger, en dat zegt iemand die Depay juist in de spits wilde ziet. Hij heeft alleen een doelpunt gemaakt door de hulp van zijn medespeler. Als Weghorst erin komt, wordt het spel veel beter. Hij werkt hard en kan de bal goed aannemen en vasthouden. Ik had vorige wedstrijd maar Depay op 10 gezet en Weghorst in de spits gewoon om te kijken of Wout het waard is om in basis te staan en Depay nog een kans te geven.

26 juni 2024 om 15:15

@FR010FRDAM Helemaal met je eens. Hij speelde best goed (niet fantastisch maar nuttig) in de combinatie. Mooie goal gemaakt ook. Goed, ik ben je aan het herhalen wat maar 1 ding kan betekenen, je hebt helemaal gelijk. Maar Memphis is niet populair. De eerste twee wedstrijden was hij slecht, gisteren was hij best aardig.

26 juni 2024 om 16:32

@Nr.11 de intensiteit die Weghorst in zijn spel legt kan hij nooit 90 minuten volhouden. Hij jaagt constant af, sprint als een malle de 16 in bij een voorzet. Ik vind dat geweldig om te zien, maar zoiets hou je maar even vol. En wat hij doet is ideaal om achter de hand te houden en denk ik ook veel waard. Iets wat je kwijt bent als je hem in de basis zet. Ik zou dan eerder met Brobbey of gakpo in de punt spelen en Depay eronder, zodat je supersub Weghorst nog kan brengen.

26 juni 2024 om 13:00

Ironisch gezien kon Depay het doelpunt maken door zijn mogelijke vervanger en wisselspits Weghorst. Memphis doet het slecht dit kampioenschap.

26 juni 2024 om 15:18

Gisteren niet. Gisteren was hij redelijk. Laten we zeggen een 6-7/10. Nou dat was beter dan de rest. Tactisch had hij baat bij Weghorst. Daar kan Memphis niks aan doen, dan moet Koeman het maar beter neerzetten. Gisteren ging het mis bij veel andere spelers. De eerste twee wedstrijden was Memphis wel slecht.

Een hele slechte wedstrijd en dan nog maar 3-2 verliezen waarbij je al in de 6e minuut een bal bizar in eigen goal schiet. Beter dat het deze wedstrijd gebeurd dan in de finales. Laat dit een wake-up call zijn voor iedereen en ook de volgende wedstrijd gewoon weer met je beste 11 spelen.

26 juni 2024 om 11:19

Ieder toernooi speel je minstens een slechte wedstrijd, hopelijk was dit de enige. Opzich is het ook wel goed voor de weerbaarheid dat je gister verliest. Heeft ze toch even een realisatie moment dat het zomaar voorbij kan zijn. Nu gaan we pas echt beginnen!

26 juni 2024 om 11:24

De enige slechte wedstrijd? Tegen Polen win je door gebrek aan afronding van de Polen en tegen Frankrijk verlies je om dezelfde reden niet. Het is één en al creatieve armoede bij NL en er wordt nauwelijks tot niets gecreëerd.

26 juni 2024 om 11:25

Precies, als ze met dit spel gelijk hadden gespeeld en groepshoofd waren geworden had iedereen gedacht dat je ermee weg kan komen.

26 juni 2024 om 11:32

Fc-Bami
Aah ja, die kans van Polen op het laatst, dat schot in de korte hoek die nooit kon zitten (net zoals die van Gakpo op het begin) en voor de rest afstandsschoten.
Zullen we kijken naar al die kansen van Nederland die net naast gingen die hadden mogen zitten?
Eerste helft: Reijnders, Gakpo en Depay 2x.
Tweede helft: Simons en kopbal de Vrij

26 juni 2024 om 11:50

Fc-bami

Nederland heeft een legio aan kansen gecreëerd maar het ontbreekt gewoon in de afronding. Dat is helaas een kwestie van kwaliteit en simpelweg wat pech. Metname tegen Polen en Oostenrijk. Tegen Frankrijk is gewoon andere koek en ook daar creëer je goede kansen en wordt er zelfs een goal ontnomen. Zolang het achterin stabiel staat maak je tegen elk land kans. Maar helaas is het in deze wedstrijd dus gebleken dat dit niet altijd het geval is.

26 juni 2024 om 12:30

Ach wat is het weer op en top negatief.

Natuurlijk had Oostenrijk gisteren het betere van het spel, maar laten we eerlijk zijn, Oostenrijk heeft 3 kansen gehad en 3 keer gescoord. Het veldspel was bovenliggend, maar Nederland heeft gewoon meer en betere kansen gehad.

Schiet Reijnders of Malen die bal er in in de eerste 20 minuten, heb je al een hele andere wedstrijd.

Ondanks dat het slecht was verlies je hier alsnog alleen omdat Sabitzer een onmogelijke bal binnen schiet, Malen een eigen goal maakt en Oostenrijk een goede tweede goal maakt. En zelfs dan had je nog meer goals kunnen en eigenlijk moeten maken.

Je zit nog altijd aan de 'makkelijke' kant van het schema en hebt dadelijk alle kans tegen een Engeland/belgië/slowakije of wie er ook eerste wordt in die poule.

Ieder land heeft problemen, er is geen duidelijke favoriet. We worden Europees Kampioen. Een beetje chauvanisme mag wel jongens!

26 juni 2024 om 13:27

De andere 2 wedstrijden waren ook niet best. Ze spelen tegen een heel matig Polen en winnen daar nipt. Daarna laten ze eigenlijk helemaal niets zien tegen Frankrijk. Het is tot nu toe gewoon heel erg matig, geen enkele aanwijzing dat het vanaf nu beter zal gaan.

26 juni 2024 om 16:24

Polen is zo matig dat Frankrijk er niet van wint. Nederland speelde gewoon een goede pot tegen Polen, is dat nou zo moeilijk om toe te geven.

Hij was minder slecht dan andere wedstrijden maar nog altijd grossierde hij in foute passes en ongelukkige aannames. Ook vond hij het belangrijker om een blessure te faken dan mee te verdedigen waardoor bijna de 2-0 viel in de eerste helft. Tekenend voor deze watjes generatie.

“nederland staat meestal bekend om zijn soepele aanvalsspel'' dit is al jaren niet meer zo. voornamelijk door de coaches die we hebben gehad die allemaal angsthazen voetbal spelen. dit kan je echt niet alleen de schuld aan de kwaliteiten geven, het helpt niet nee maar er zijn slechtere ploegen geweest met beter spel afgelopen jaren.

Depay moet gewoon die band af doen, in dienst van het elftal gaan spelen, spelers terecht wijzen en het voortouw nemen. Niet altijd jezelf zo op de voorgrond plaatsen maar als team er tegenaan

26 juni 2024 om 11:32

Nog steeds over zijn haarband? Alsof hij zonder band opeens beter gaat spelen. Boeiend wat iemand draagt. Veerman speelt zonder een band en hij was de slechtste speler bij Oranje gisteren..

26 juni 2024 om 13:12

Die haarband doet hij alleen maar om zodat hij aandacht krijgt en wij er met zijn allen over gaan praten. En het is gelukt. Iedereen is aan het vertellen dat het hen niet boeit. De ironie.

26 juni 2024 om 13:25

Willen jullie alsjeblieft stoppen over mij te praten? Het gaat om het spel van Memphis, niet over mij. Ik denk zelfs dat hij beter is gaan spelen door mij. Hij speelde namelijk al slecht, maar heeft hij wel een doelpunt gemaakt!

26 juni 2024 om 16:14

Memphis heeft in dit oranje letterlijk de meest ondankbare rol. Iedereen verwacht goals van hem maar Koeman speelt duidelijk met een systeem waarbij Mephis in moet zakken om de combinatie aan te gaan waardoor er ruimte komt achter hem voor Malen(of simons/frimpong) en Gakpo die naar binnen trekken.

Gisteren is hij letterlijk de enige reden dat we nog af en toe vooruit gingen. Hij speelt volledig in dienst van anderen, pikt zelf nog een knappe goal mee, forceert tegen Frankrijk een goal (al was het buitenspel) en is constant hard aan het werk.

Dat Koeman niet in staat is om een fatsoelijke pressing strategie neer te zetten is toch niet Memphis zijn fout? Verewachten jullie nu echt dat hij in zijn eentje achter vier verdedigers aan gaat rennen terwijl zijn teamgenoten de instructies hebben om in te zakken?

Soms is het voetbalkennis niveau van deze site schrijnend laag.

Van Veerman vind ik dan toch redelijk vreemd. Ik vraag me af hoe goed Oostenrijk en Polen zijn in vergelijking met Lens, Sevilla, Arsenal, Dortmund en Feyenoord? Want daar kan hij het wel tegen.

26 juni 2024 om 11:13

Hij struikelde gisteren ook gewoon over de bal en kon zelfs als hij ruimte had geen pass over 5 meter maken. Dat lijkt me eerder iets mentaals dan een gebrek aan kwaliteit. Al kun je mentaal/choken ook als gebrek aan kwaliteit zien, natuurlijk.

26 juni 2024 om 11:18

Het lijkt de druk idd niet aan te kunnen....en dan toch het gebrek aan handelingssnelheid en omschakeling. Lens is geen bijzonder niveau, tegen Arsenal werden jullie de eerste wedstrijd overklast en de tweede wedstrijd deed hij niet mee en het middenveld verloor de slag tegen Sevilla tot de rode kaart ook. Tegen Dortmund en Feyenoord deed hij het goed, maar de vraag is nu of dat de uitschieters zijn

26 juni 2024 om 11:22

Veerman heeft niet de juiste mentaliteit voor dit soort druk. En door het tacktisch onvermogen van Koeman, werd het middenveld compleet overlopen. Veerman heeft ruimte en tijd nodig. Oostenrijk had het vanaf minuut 1 door. Middenveld vol gas onderdruk zetten. En dan zie je de tekortkomingen van spelers.

Het probleem is dat er geen keuzes gemaakt worden. Memphis speelt het best als een valse 9 en in een vrije rol, waarbij hij het liefst van links komt. Maar daar staat Gakpo. Rechts komt die liever niet, waardoor de rechtsbuiten altijd drijft en vaak geen ondersteuning heeft. M.a.w. in de opstelling die Koeman wilt spelen kan je niet Gakpo en Depay opstellen. Dan kan je veel beter Depay op 10 zetten en met 5 verdedigers spelen. Dan heeft hij zeeën aan ruimte, en is het minder erg als hij bal verlies lijdt. Dan moet je naast Gakpo een balvaste spits hebben, in de vorm van Brobbey, Weghorst of Zirkzee. Alleen dan zouden beide kunnen worden opgesteld, en in hun kracht gebruikt kunnen worden.

Gisteren was Memphis bij uitstek de beste speler op het veld aan Oranje zijde. Erg sterk aan de bal, goed in de controle, knappe goal en toont veel initiatief.

Vanwege zijn opvallende karakter is hij de speler die het vaakst, soms terecht maar vaak ook onterecht, wordt aangepakt. Ik hoor hem persoonlijk ook liever niet praten. Echter ben ik van mening dat de pers en het publiek spelers als VVD, Frenkie en na 3 wedstrijden ook Reijnders mag aanpakken. VVD speelt echt dramatisch en Reijnders staat altijd de camera met een volle lach ter woord maar heeft in 3 wedstrijden niets laten zien.

Ofwel willen we dat oranje beter gaat spelen dan dienen we objectiever en kritisch naar het spel van alle spelers te kijken ipv naar een haarband of vocabulaire van de spelers.

Last but not least is de hoofdschuldige aan de wanvertoning van gisteren Ronald Koeman. Hij heeft tactisch totaal geen benul wat hij moet doen. Cruijff signaleerde dit vroeger al en Barca laatst ook. Zijn wissels waren erg vreemd en daarmee hoop ik op een andere bondscoach na dit EK. Ik zie nog liever Ron Jans aangezien de andere drie toppers voorzien zijn.

26 juni 2024 om 11:25

Van alle middenvelders (op Xavi na) komt Reijnders het vaakst bij of in de 16. Heeft al 2x keer iemand voor de keeper gezet met een steekbal. Loopt alle gaten dicht die Xavi of Veerman laten vallen, en is een stuk feller dan juffrouwtje Schouten. Als er 1 middenvelder is die ontzien wordt is het Schouten wel. Reijnders is onbetwiste basisspeler bij AC Milaan, en dat laat ie dit toernooi ook zien ook. Als hij kon afwerken had hij minimaal 2 doelpunten gemaakt dit toernooi. Dat heb ik Veerman of Schouten nog niet zien doen.

26 juni 2024 om 11:46

Reijnders komt vaak in de 16, maar verprutst tot nu toe elke kans. Daarbij ook vaak ongelukkig in z’n acties. Vond Schouten gister weer behoorlijk spelen, maar ja waar mensen het dan alleen maar over hebben is die voorzet waar die tegengoal uitkwam.

26 juni 2024 om 12:02

Schouten speelde inderdaad het gros van de wedstrijd best prima inderdaad Pieter. Kwam veel in de bal, probeerde tussen de linies door te passen, verplaatste het spel goed van links naar rechts. Alleen je kunt niet ontkennen dat hij bij de 2e en 3e goal van Oostenrijk gewoon een cruciale negatieve rol had. Dat kost je objectief gezien wel de wedstrijd. En voordat je daarmee komt, ja ook anderen hadden daar een cruciale negatieve rol (Van Dijk bijvoorbeeld). Dat is dus vooral een leermoment voor Schouten in mijn optiek. En hij moet ook gewoon blijven staan hoor.

Reijnders was ook ongelukkig inderdaad. Al vond ik wel dat buiten zijn afwerking, hij wel meerdere goede combinatie momenten had met o.a. Depay en Gakpo. Daar stonden ook meerdere mislukte dribbels tegenover. Dus het was zeker niet goed. En zijn afwerking was schokkend inderdaad.

Maar goed, velen vonden ook dat Malen goed speelde want hij had een paar leuke 1op1 acties.. Echter was het ook Malen die non stop zijn back liet lopen waardoor Geertruida in ondertal kwam op de flank. En was het ook Malen die een geweldige kans volledig dramatisch verprutste. Het ziet er bij Malen leuk uit, maar het rendement is vaak 0. Ik zie in hem ook meer een ideale invaller. Als basisspeler lijkt hij ook de helft van de tijd ongeïnteresseerd te slenteren..

26 juni 2024 om 12:03

Schouten was debet aan twee tegen doelpunten. Bij die 2-1 grijpt die niet in en laat die man op achterlijn voorgeven. En bij de 3-2 laat die zijn man lopen

26 juni 2024 om 12:12

Schouten speelde daadwerkelijk goed dit toernooi de eerste twee wedstrijden en gisteren niet, precies om de reden die hij zelf benoemde na de wedstrijd bij Jeroen Stekelenburg: Sabitzer was zijn man en die speelde de vorige wedstrijden altijd als linkermiddenvelder in een 4-2-2-2. Nu leek dat op papier ook zo te zijn, maar Sabitzer speelde deze wedstrijd op 10/zowat naast Arnautovic omdat Rangnick opeens besloot met een linksbenige linksback te gaan spelen die er de eerste twintig minuten constant overheen kwam. Koeman heeft daar gewoon geen enkel antwoord op gehad en geen idee gehad wat hij moest doen.

Hij zei zelf na de wedstrijd dat hij vervolgens pas in de rust (!) gezegd heeft dat ze in mandekking moesten spelen. Dat is belachelijk. Dat is zo ongeveer de makkelijkste tactische omzetting die je kunt schreeuwen vanaf de zijlijn tijdens de wedstrijd en als Koeman voor de rest nog geen antwoord had op het plan van Rangnick moet hij zien dat Oranje met hangen en wurgen de rust haalt en dan kun je een andere tactische omzetting proberen. Het is een wonder dat Oranje de rust haalde met een 0-1 achterstand.

Dat is echter wel de reden dat Schouten verzoop gisteren, die voerde een non-existent tactisch plan uit. Reijnders kwam op 8 gisteren beter uit de verf omdat Seiwald zijn man was en die bleef gisteren veel verder op het veld hangen omdat die linksback zo hoog stond. Zijn directe tegenstander kwam dus helemaal niet op gevaarlijke plekken aan de bal en dan is het wel even een stuk makkelijker voetballen.

Daarnaast heeft Reijnders in twee van de drie groepswedstrijden op 10 gespeeld (misschien niet de hele wedstrijd). Koeman laat wel zo'n gigantisch gat (God mag weten waarom) tussen zijn tien en twee zessen liggen dat de tien naast de negen staat. Dan is het toch ook veel logischer dat hij veel vaker in scoringspositie komt dan Veerman of Schouten?

Kleine laatste disclaimer dan: Veerman was wel echt verschrikkelijk slecht gisteren, die lijkt de druk niet aan te kunnen of is gewoon niet goed genoeg (al was gisteren sowieso niet zijn niveau, zo slecht was hij bij PSV ook in de topwedstrijden niet). Had met hem te doen, maar dat rechtvaardigt zijn prestatie natuurlijk niet, daar had Koeman ook geen rekening mee kunnen houden.

26 juni 2024 om 19:54

Top uiteenzetting. Enige puntje wat ik wel heb is dat Veerman bij PSV 100% weet waar iedereen loopt of hoort te lopen. Met een memphis is dat een raadsel natuurlijk en je flank spelers hebben ook andere rollen. Dat helpt niet. Dus zijn talent van gelijk een goede pass geven, houdt op als hij moet gaan zoeken. Dat maakt m.i. een giga verschil t.o.v. hoe hij bij PSV speelt. Los van het feit dat je ziet dat hij teveel in zijn hoofd heeft... geforceerd.

26 juni 2024 om 11:28

Hebben wij een andere wedstrijd gezien? Memphis deed bijna alles fout tot zijn geweldige goal. Gakpo was veel beter.

26 juni 2024 om 11:32

Memphis heeft gister alles fout gedaan, waar heb je het allemaal over?

26 juni 2024 om 11:37

Echt het enige wat niet resulteerde in balverlies was zn goal.

26 juni 2024 om 13:28

"ofwel willen we dat oranje beter gaat spelen dan dienen we objectiever en kritisch naar het spel van alle spelers te kijken ipv naar een haarband of vocabulaire van de spelers. "
Ik snap dat het leuk is om naar mij te kijken, maar ik moet er wel van blozen.

Desalniettemin, gisteren was Memphis bij uitstek niet de beste speler op het veld aan Oranje zijde. Hij heeft alleen een doelpunt gemaakt door een assist van een betere spits. Gewoon mij met Memphis op 10 zetten en Brobbey bijvoorbeeld in de spits.

Vraagt niemand zich waarom Weghorst in die paar minuten wel meteen de bal goed weet te kaatsen en zijn duels weet te winnen? Ik heb Memphis dit toernooi nog geen enkele keer succesvol gezien in de combinaties. Maar blijf hem vooral maar opstellen....

26 juni 2024 om 11:29

Ben ik met je eens, als het hebt over werk ethiek en iemand die wel volop in de strijd gaat dan is het Weghorst wel. Vind hem nog steeds geen basisspeler, maar hij mag wel meer minuten krijgen. Bij de blessure van Malen had ik hem en Memphis gewisseld voor frimpong en weghorst. Dat was dan in de 65 minuut geweest of zo.

26 juni 2024 om 11:54

Ik zag Depay gisteren een paar keer de bal goed doorspelen via een kaats. Dat hij te weinig doet is een ander verhaal.

26 juni 2024 om 12:11

@somagunner

Sporadisch ja. De keren dat hij het daadwerkelijk simpel houdt. Als hij dat altijd zou doen, zou hij zoveel efficiënter zijn. Depay leidt ook ontiegelijk veel onnodig balverlies. En als je dan al niet goed erin zit qua elftal, dan wordt dat alleen maar moeilijker. Weghorst is geen wonder en in de basis niet eens goed genoeg, maar je ziet wel dat hij wat brengt als hij erin komt. Hij snapt zijn rol. Kaatsen en zelf doorlopen. Bal klaarleggen met het hoofd. Zelf in de 16 staan als een bal voor komt. Kijk gelijk naar de 1e 5 minuten dat Weghorst erin stond. Simpele kaats met Simons, waarbij Simons gelijk de bal door kon sturen naar Depay die toen op rechtsbuiten even stond. Daarmee werd er direct ruimte en snelheid gecreeërd. Idem met de goal van Depay. En nog een paar andere keren.

Kijk ook naar Giroud bij Frankrijk. Giroud is vele malen beter dan Weghorst, maar Frankrijk gebruikte hem wel in eenzelfde soort rol in al die jaren. Depay als enige diepe spits werkt gewoon niet goed genoeg. Depay heeft iemand nodig die 'naast' hem speelt.

26 juni 2024 om 12:36

@jackieboy10
Helemaal mee eens met je verhaal. Depay lijdt erg veel balverlies en dat komt omdat hij de kwaliteiten mist. Vreemd dat Koeman toen ie nog Barca zat Depay gebruikte als een schaduwspits en met twee spitsen speelde. Bij Atletico speelde Depay ook vaak met Griezmann voorin.
Hij is niet sterk genoeg en technisch niet vaardig genoeg om als enige diepe spits te spelen. Weghorst kan dat veel beter met zijn grote lichaam en kent de taken ook beter wat je eerder aankaarte.

26 juni 2024 om 11:57

Dan kijk je gewoon niet want de combinatie Depay en Reijders zette gisteren Malen 1 op 1 met de keeper.

26 juni 2024 om 12:06

Geen enkele keer is inderdaad overdreven Benzema, maar Depay verprutst ook 15 keer een kaats omdat hij te 'mooi' wil spelen. Het moet dan met een hakje of een Bergkampiaanse bal rondom de tegenstander heen, die 9 van de 10 keer mislukt. En die sleep- en draai beweging die hij non stop doet als hij in de dekking staat, die mislukt ook 9 van de 10 keer.

Ik ben het dus wel eens met Ajax/barca2014 over zijn punt omtrent Weghorst. Weghorst is geen begenadigd voetballer en het is absoluut geen messias die we missen. Maar Weghorst doet de dingen die hij moet doen wel simpel en efficiënt. Daar waar een Depay, maar ook een Malen en Wijnaldum altijd het moeilijker proberen te maken.

Depay was nog de minst slechtste. Toonden tenminste nog wel enige vorm van inzet. Maar dat lackonieke spel, dat is waar je aan kapot kan ergeren. Ook van Dijk, Schouten, de Vrij, Xavi en Geertruida hebben daar een handje van. Slakkentempo opbouwen, niet doordekken, geen versnelling in de benen, soms een tekort aan echte inzet, geen karakter tonen in de duels. Het wordt tijd voor een nieuwe manier van spelen. Volle druk voorruit, niet meer inzakken tot de middenlijn. Het moderne voetbal is verandert, nu Oranje nog.

Binnen de beperkte opties die je hebt door blessures en selectiebeleid, moeten we het doen met de mensen die we hebben. Aantal spelers zijn er al flink door heen gehaald maar kan Koeman niet een andere samenstelling vinden?

Bijvoorbeeld:

Bijlow
Maatsen, de vrij, van Dijk, Aké (of vd Ven voor de snelheid)
Geertruida, Schouten
Memphis
Frimpong/malen, Zierkzee, Gakpo

Dan heb je Frimpong of Malen en Weghorst nog achter de hand.

26 juni 2024 om 11:30

Bijlow in het doel? op basis van wat? Zodat we een wissel kunnen verspillen omdat ie geblesseerd raak? Maatsen als RB? Really? Geertruida en Schouten als blok? Geertruida komt tekort en was gister ook slecht. Een goede actie waar de goal uitkomt is niet voldoende. Aan de bal ook slecht. Schouten kan je er neer zetten, maar laat hem dan aub niet mee naar voren gaan waardoor er mega gaten ontstaan. Memphis op 10 kan ik nog begrijpen. Frimpong of Malen op rechts is duidelijk Frimpong. Malen is in Oranje blijkbaar beter als invaller.

26 juni 2024 om 11:37

Bijlow op basis van ervaring. Bij de 3e goal zat Verbruggen al op zijn knieën en kreeg hem hoog over zich heen. En de 4e (weliswaar afgekeurd) die had Bijlow ook gestopt omdat hij een betere houding aan neemt als ie blokt. Geertruida de 2e helft schoof meer in. Was beter dan de eerste helft. Maar ik moet zeggen dat mijn keuze hierop valt omdat we niks anders hebben! En als je wilt mag Dumfries ipv Maatsen.
Dan zijn we er toch? Hahaha

26 juni 2024 om 11:45

Welke ervaring?
Noem mij 3 wedstrijden die door Bijlow over de streep zijn gehaald?
Die bal die Verbruggen tegenhield voor de voeten van Arnoutovic had Bijlow ze polsen gebroken en was ie er nog ingegaan.

26 juni 2024 om 11:49

Geen Bijlow fan... ik merk t al.. Maar over meerdere posities zijn wel discussies te voeren, keepers is dan wel de minst interessante

26 juni 2024 om 11:40

Frimpong rechtsback, de Ligt, Ake van de Ven hebben we 2 zeer snelle backs met veel snelheid, de Ligt omdat hij niet in gaat dribbelen met de bal en net als van Dijk naar achter loopt, Ake omdat hij sneller is betere passing heeft dan Van Dijk. Op 6 zou ik Blind voor de rust aan de bal Timber zou ook kunnen maar heeft minder ervaring maar wel weer meer snelheid en kan ook goed opkomen vaak genoeg aan geërgerd bij Ajax maar als nr 6 zou hij nu veel kunnen brengen. LM Gravenberg en rechts Schouten zou 2 spitsen neer zetten Gapko en Brobbey en Depay 1 helft zich helemaal leeg laten lopen op nr 10 dan wisselen met Zirkzee of Xavi ook Brobbey in de 2e helft laten wisselen voor wout. Denk dat er dan meer snelheid in het team komt.

Bild met "de beste EK-wedstrijd tot nu toe" en Kicker met "evenwichtig" duel blinken uit in sarcasme en dat verbaast mij van een land als Duitsland waar het grote moppenboek het kleinste en dunste boekje ter wereld moet zijn. Wat Joey Veerman betreft, als PSV supporter ben ik fan van het duo Schouten-Veerman maar in de Champions League uitwedstrijd tegen Arsenal (4-0 voor de Londense ploeg) was al te zien dat Joey handelingssnelheid tekort komt als het tempo of niveau omhoog gaat. Ronald Koeman is als coach blijven hangen in de inmiddels achterhaalde ideeën van de "hollandse School" en Nederland brengt geen topspelers meer voort sinds de welvaart decennia terug is gestegen en de jeugd opgroeit met hun neus op mobieltje of tablet in plaats van fanatiek te voetballen op straat en pleintjes. Wijlen Johan Cruijff, God hebbe zijn ziel, zag het indertijd goed toen hij begon met het faciliteren van Cruijff Courts om nog iets van het straatvoetbal te behouden of te faciliteren. Door de welvaart is ook de pure overlevingsdrang verdwenen, het is niet voort niets dat spelers uit relatief arme landen als Argentinië, Brazilië en zelfs Spanje (in een Europese vergelijking met Nederland) vrijwel altijd goed presteren in het topvoetbal. Een jeugd die opgroeit met gouden lepels brengt weinig echte topsporters voort, het is illustratief dat de beste sporters vaak uit de minder welvarende klassen voortkomen.

26 juni 2024 om 11:40

Naja voor de neutrale toeschouwer was het denk ik wel een vermakelijk duel met doelpunten over en weer

26 juni 2024 om 12:08

Daar heeft U een punt, al dient gezegd te worden dat er voor een echt goede wedstrijd twee goede ploegen nodig zijn. Voor de neutrale toeschouwer is de wedstrijd dus niet zozeer goed maar wel onderhoudend geweest, net zoals Spanje-Malta 12-1 ook gewoon onderhoudend was ondanks de consequentie voor het toenmalige Oranje.

26 juni 2024 om 12:14

Nederland en Oostenrijk waren ook gewoon vrij gelijkwaardig op het gebied van schoten (op doel), grote kansen, xG, etc. Kan me dus best voorstellen dat het als neutrale kijker een goede pot was, KiRoNi.

Ik ben geen groot fan van Memphis maar ik vond hem deze keer nog wel aardig spelen, als enige. Met zulke dramatisch spelende spelers er omheen zou zelfs een Haaland niet lekker uit de verf komen.

Memphis was toch gewoon weer matig? Hij maakt een knappe goal. Er knap aangenomen, gecontroleerd en ingeschoten tussen 2 man. Hij viel echter opnieuw op door te grossieren in balverlies. Het is echt absurd hoeveel ballen hij kwijt raakt, maar wel mag blijven staan. Want in potentie onze beste speler die zijn potentie zelden laat zien. Zet Zirkzee erin of gooi Gakpo in de spits. Memphis kan veel beter ballen vanaf links of op 10.

Memphis was ook een dissonant, zoveel balverlies en passes over 5 meter die niet goed zijn en dan de belachelijke vrije trappen vanaf 35 meter die hij op doel wil schieten. Het is 1 groot circus op het veld en dat begint met het opstellen van hem.

Wat was ie weer slecht gister. Totaal niks van gezien op die goal na. Tot nu toe de NL speler met minst van waarde op dit EK, ok op Wijnaldum na dan..

26 juni 2024 om 11:46

Depay was letterlijk de minst slechte speler aan de kant van Nederland gisteren. De afkeer tegen Memphis begint echt belachelijke vormen aan te nemen...

26 juni 2024 om 12:31

Je zegt het al, gisteren het minst slechte speler, maar je mag toch meer verwachten van onze superster?

26 juni 2024 om 13:47

Ik zag wel een paar betere. Corners op kniehoogte of vrije trappen die de 1e man weg kan koppen. Hij heeft de laatste 20 minuten letterlijk elke bal ingeleverd. Ik denk dat je een herhaling van de wedstrijd tegen Canada hebt gekeken.

26 juni 2024 om 11:54

Makkelijk bashen op Memphis altijd. Hou toch eens op elkaar allemaal na te praten. Memphis was gister inderdaad één van de beteren nog.

Het ergste van alles vind ik nog wel de gemakzuchtigheid (of instelling). Ook bijvoorbeeld na de wedstrijd Van Dijk, Schouten, Reijnders. 'we begonnen slecht, maar de tweede helft hebben we ons herpakt etc etc...' Maar kort stilstaan bij dingen die verkeerd gaan en gelijk over de goede aspecten praten. En dan op een hele monologe toon. Wat is dit? Generatiedingetje?

Memphis deed het als aanspeelpunt en in het kaatsen nog niet zo slecht en zijn goal was echt prima. Hij leed echter wel veel balverlies, zoals iedereen bij Oranje eigenlijk. Waar ik mij wel vreselijk aan stoor bij Memphis is dat hij vrije trappen en zelfs corners opeist. Voor een vrije trap zijn bijvoorbeeld Gakpo of, jawel, zelfs Veerman meer geschikt en voor corners is Gakpo doorgaans geweldig. Als spits hoort Memphis bij offensieve vrije trappen en corners in of rond de zestien thuis.

Als je naar het presteren van het elftal kijkt, was Memphis niet de slechtste, maar Memphis heeft nog geen 1 wedstrijd echt goed gespeeld of het elftal op sleeptouw genomen wat je wel mag verwachten als je vooral kijkt naar hoe goed hij zichzelf vindt.. Ik zeg doorselecteren!

De veren voor Oostenrijk vind ik wel overdreven. Uiteindelijk hadden wij er alsnog een stuk of 3 meer kunnen maken (kijk maar naar de statistieken). Het is natuurlijk knap en wij waren vooral de 1e helft mega slecht, maar dat ze lekker enthousiast drukzetten maakt Oostenrijk ook geen wonderploeg.

Bij Joey Veerman zitten de zenuwen van het debuteren op een groot eindtoernooi hem flink in de weg. Hij is zijn zenuwen oprecht niet de baas. En dan lever je dus dit soort bizar slechte wedstrijden af.

Memphis moet gewoon lekker in een vrije rol vanaf links of 10.. met een targetman in de punt (brobbey/zirkzee/weghorst)

Nederland staat bekend om zijn soepele aanvalstijl? Volgens mij hebben we tegen landen op eindtoernooien echt altijd moeite om te scoren... en al die micky mouse wedstrijden moeten we echt niet meetellen in de statistieken

Depay is al jaren koning balverlies en als we moeten wachten op één geniaal moment van hem dan is day wel een groot risico. Daarnaast zijn de enige statistieken waar die goed in is, doelpunten maken, ook niet goed op een eindtoernooi. Misschien een keer een elftal opstellen zonder Memphis in de basis

Mem was goed, Reijders was dat sowieso niet, veerman veel te vroeg gewisseld en van Dijk nouuu begin daar niet over! Doordat van dijk als een amateur tussen de hoogste speler van oosterijk en de keep bleef staan hief hij hoogst persoonlijk buiten spel op waardoor de nummer 9 kon scoren

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren